جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۳
کد مطلب : 105680
آنکارا از حمایت‌۷۰ میلیارد دلاری چین، قطر و روسیه علیه تحریم‌های آمریکا بهره‌ می‌گیرد

دیپلماسی شرقی ترکیه برای نجات اقتصاد

دیپلماسی شرقی ترکیه برای نجات اقتصاد

خبرگزاری اسپوتنیک از اختصاص ۷۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری چین، روسیه و قطر برای نجات اقتصاد ترکیه خبر داد.
این روزها در حالی تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه ابعاد جدیدی می‌گیرد که این کشور تلاش دارد تا با رویکرد به کشورهای شرقی به مقابله با این تحرکات تحریمی بپردازد. در همین چارچوب دیپلماسی شرقی را به راه انداخته است که نتایج مثبتی نیز به همراه داشته چنانکه امیر قطر موافقت کرده است کشورش ۱۵ میلیارد دلار بطور مستقیم در اقتصاد ترکیه سرمایه گذاری کند. چین ۳۰ میلیارد دلار و روسیه ۲۵ میلیارد دلار به اقتصاد ترکیه اختصاص داده‌اند.
پس از اعلام سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری قطر در اقتصاد ترکیه، روند کاهش قیمت لیر ترکیه در مقابل دلار معکوس شده است. وزیر خزانه‌داری آمریکا یک روز پس از ابراز تمایل کاخ سفید به حل و فصل جنگ تجاری با ترکیه، از آماده بودن تحریم‌های جدید برای اعمال علیه آنکارا خبر داد و تهدید کرد که اگر خواسته‌های واشنگتن محقق نشود، این تحریم‌ها اجرایی می‌شوند.
«استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا در ادامه جنگ اقتصادی با ترکیه که به بهانه بازداشت یک کشیش جاسوس آغاز شده، آنکارا را به اعمال تحریم‌های بیشتر تهدید کرد. منوشین گفته که تحریم‌های جدیدی برای اعمال علیه ترکیه آماده شده و اگر «اندرو برونسون» کشیش آمریکایی زندانی در ترکیه، آزاد نشود، این تحریم‌ها اجرایی خواهد شد.
آمریکا ۱۰ مرداد به بهانه ناروا بودن اتهامات وارده به اندرو برونسون و لزوم آزادی فوری وی، وزرای دادگستری و کشور ترکیه را تحریم کرد و تنش دیپلماتیک کلید خورد؛ روابط دو کشور البته پیش از آن و با راه افتادن زمزمه‌های لزوم نقض توافق دو کشور و عدم فروش مابقی جنگنده‌های اف-۳۵ در راهروهای کنگره، تیره و تار شده بود.
ترکیه که اتهامات وارده را بی‌اساس می‌دانست، به تحریم متقابل وزرای آمریکایی روی آورد و این جا بود که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به اقدام تنبیهی اقتصادی روی آورد و تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد ترکیه را دو برابر کرد. با این اقدام آمریکا، جنگ اقتصادی شروع شد و با افت ارزش لیر ترکیه، مقامات از مردم استمداد کردند و آنها را به فرش ذخائر خانگی طلا و ارزهای خارجی به بانک‌ها فراخواندند. امروز هم ترکیه واردات محصولات الکترونیکی آمریکایی را ممنوع کرد و با انتشار خبر سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری قطر در این کشور، روند نزولی ارزش پول ملی ترکیه‌ای‌ها، برعکس شد.
در واکنش به تهدیدات آمریکا، برات آلبایراک وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه مدعی شد که کشورش مشکل جدی ارزی ندارد و نوسان اخیر در بازار ارز گذراست. آلبایراک در اجلاس مشترک با ۶۱۰۰ سرمایه‌گذار خارجی که از طریق تله کنفرانس برگزار شد، افزود: ترکیه هیچ تماسی با صندوق بین‌المللی پول برای تامین نیاز ارزی ندارد و از این پس هم نیاز ارزی خود را از بازار بین‌المللی تامین خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: متوجه اهمیت نوسانات و مشکلات موجود در بازار ارز طی روزهای اخیر هستیم و با انجام اقدامات لازم، این دوره را با قدرت سپری خواهیم کرد. وی کاهش نرخ تورم را مهمترین اولویت اقتصادی دولت ترکیه اعلام کرد و گفت: قصد داریم در اسرع وقت نرخ تورم را تک رقمی کنیم.
از سوی دیگر رخسار پکان، وزیر تجارت ترکیه اعلام کرد که این کشور از آمریکا به دلیل دو برابر کردن تعرفه‌های وارداتی فولاد و آلومینیوم در سازمان تجارت جهانی شکایت می‌کند.
وی در این خصوص گفت: ترکیه آمریکا را به سازمان تجارت جهانی دعوت کرده و این دعوتنامه هم‌اکنون به دست مقامات آمریکایی رسیده است. خبر دیگر از ترکیه آنکه سخنگوی ریاست ‌جمهوری ترکیه از افزایش عملیات‌های نظامی علیه گروهک پ.ک.ک در مناطق شمالی عراق پس از سفر العبادی به آنکارا خبر داد.

https://siasatrooz.ir/vdch6mnzv23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی