يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۸
کد مطلب : 107985
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) خبر داد

ساخت فاز ۱۰۰ درصد ایرانی پالایشگاه خلیج‌فارس

امروز فاز ۳ پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی خاورمیانه است، با حضور رئیس‌جمهوری کلید می‌خورد. به این ترتیب تولید بنزین یورو۴ این پالایشگاه به ۳۵ میلیون لیتر در روز می‌رسد. از سویی دیگر با توجه به ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه‌ای برای مصرف خوراک این پالایشگاه، ستاره خلیج‌فارس می‌تواند یک مصرف‌کننده قابل اعتماد و سودآور برای میعانات گازی کشور به شمار رود. به ویژه که در شرایط کنونی که صادرات ایران با محدودیت ایجاد شده است می‌توان این پالایشگاه تیری دانست که به دو نشان نشسته است. نخست بی‌نیازی از واردات بنزین است که در شرایط تحریم اقتصادی به عنوان کالایی استراتژیک، همواره یکی از اهرم‌های فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است و هدف دوم، تبدیل شدن این پالایشگاه به محلی برای مصرف میعانات گازی است چراکه میعانات گازی با محدودیت صادرات مواجه است و تبدیل آن به محصولاتی با ارزش افزوده مضاعف دستاورد مهمی است. در این بین توانمند شدن بخش داخلی از همه جوانب را نیز می‌توان نقطه قوتی دانست که به مدد اعتماد به بخش داخلی رقم خورد. در نتیجه همین اعتماد و در راستای عمل به اصل «ما می‌توانیم»، فاز ۴ این پالایشگاه با همت قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در شرایط تحریمی و بصورت غیررسمی دو ماه قبل کلنگ خورد و قرار است امروز رئیس‌جمهور کلنگ رسمی آن را بر زمین بزند؛ فاز ۴ قرار است طی ۲۴ ماه به بهره‌برداری کامل برسد. البته به گفته سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا براساس برنامه‌ریزی مهندسین این قرارگاه، پیش بینی می‌شود زمان اجرا و بهره‌برداری از این پروژه به ۱۸ ماه تقلیل یابد.
محمد با بیان اینکه دو فاز از پالایشگاه گازی یکی از فازهای پارس‌جنوبی که ساخت آن به عهده قرارگاه سازندگی خاتم بوده است بهره‌برداری شده و ۴ فاز نیز توسط رئیس‌جمهوری رسما افتتاح می‌شود، گفت: در مجموع این ۶ فاز ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین علاوه بر سایر مشتقات گازی تولید می‌کند. با این بهره‌برداری انجام شده عملا میزان برداشت ایران از میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی از قطر پیشی می‌گیرد.
وی با اعلام اینکه ۱۰ سکو از سکوهای مورد استفاده در پارس‌جنوبی توسط مهندسان جوان این قرارگاه طراحی، تولید و نصب شده است، ادامه داد: این سکوها در یارد صدرا ساخته شده که ۵ سکوی آن تکمیل و تحویل شده است و ۵ سکوی دیگر نیز نهایتا تا خردادماه سال آینده تکمیل و تحویل داده می‌شود. در نصب سکو نیز رکوردهای قابل توجهی وجود دارد؛ قبلا نصب سکو حدود ۶ ماه زمان لازم داشت در حالیکه اکنون همکاران ما توانستند طی مدت زمان ۱۸-۱۷ روز این عملیات را انجام دهند که رکورد تازه‌ای در زمینه محسوب می‌شود.
این مقام مسئول افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده قصد داریم تا عملیات نصب پنجمین سکویی که به تازگی تکمیل کردیم را در مدت زمانی کمتر از ۱۷ روز انجام دهیم. پیش از این تمامی این فرایند توسط شرکت‌های خارجی انجام می‌شد در حالیکه اکنون از طراحی تا ساخت، حمل و نصب را با توان کامل داخلی انجام می‌دهیم. علاوه بر این، ۴۵۰ کیلومتر لوله‌گذاری در فازهای تحت مدیریت قرارگاه را نیز انجام داده‌ایم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا با تاکید بر اینکه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس نماد موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: فاز ۳ این پالایشگاه مدتی قبل تولید خود را آغاز کرد و امروز توسط رئیس‌جمهوری رسما افتتاح می‌شود. به این ترتیب ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تکمیل شده است و روزانه حدود ۳۷ میلیون لیتر بنزین، ۱۴ میلیون لیتر گازوییل، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۴ میلیون لیتر ال‌پی‌جی و مقداری هیدورژن تولید می‌کند.
به گفته وی، در نتیجه بهره‌برداری از فاز ۳ پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، واردات بنزین ایران متوقف می‌شود و حتی می‌توانیم به طور اندک بخشی را نیز صادر کنیم.
وی با اعلام اینکه برای راه اندازی فاز ۴ این پالایشگاه نیز قراردادی را با مجموعه دولت منعقد کردیم که کلنگ‌زنی آن حدود ۲ ماه پیش انجام شد، اظهار داشت: طول مدت این پروژه ۲۴ ماه است که البته برنامه‌ریزی کردیم که طی ۱۸ ماه به انجام برسد. تفاوت فاز ۴ با ۳ فاز دیگر، ایرانی بودن تمام و کمال این فاز است.
محمد گفت: در سه فاز گذشته ۶۷ درصد مهندسی، ۷۰ درصد کالا و ۱۰۰ درصد اجرا توسط ایرانی‌ها انجام شد اما در فاز ۴ صد در صد این بخش‌ها توسط بخش داخلی انجام می‌شود. در همین راستا جلساتی را با سازندگان داخلی داشتیم که ساخت بخش‌های مختلف را انجام می‌دهند و بخش هوافضای سپاه قبول کرده که کمپرسورهای هیدروژنی این فاز را که یک تجهیز های‌تک است، طراحی کند و بسازد. وی با تاکید بر اینکه هدف قرارگاه این است که در بخش‌هایی که بخش خصوصی توان ورود ندارد، وارد شود، توضیح داد: ما رفیق و همراه بخش خصوصی هستیم تا رقیب و تا امروز ۵ هزار پیمانکار در حوزه‌های مختلف بخش خصوصی را به کار گرفته‌ایم.
وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود حضور قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در پروژه‌ها باعث آسیب به بخش خصوصی می‌شود، تاکید کرد: این مقوله به هیچ عنوان صحیح نیست؛ چراکه این قرارگاه در بخش سرمایه‌گذاری و بالادستی پروژه‌ها ورود می‌کند، بخش‌هایی که بخش خصوصی توان تامین سرمایه ندارد. از سویی دیگر اگر سری به پروژه‌های مختلف کشور بزنید خواهید دید که بخش قابل توجهی از این پروژه‌ها تعطیل هستند، اما مجموعه قرارگاه با استفاده از سرمایه خود به پروژه‌ها ورود می‌کند ولو به قیمت فروش دارایی‌های خود، اما حتی از امکانات دولتی همانند وام‌ها یا امتیازات قانونی که برای بخش خصوصی وجود دارد نمی‌توانیم استفاده کنیم. به طور مثال در میدان مشترک نفتی رشادت تفاهمنامه‌ای با دولت منعقد کردیم که به زودی آن را تبدیل به قرارداد می‌کنیم که برای این پروژه ۳۰۰ میلیون دلار خود قرارگاه خاتم‌ سرمایه‌گذاری کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdch6qnzm23nvwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی