?>?> غفلتی که پشیمانی به بار می‌آورد | سیاست روز
پنجشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۰
کد مطلب : 98948
بررسی مدیریت افکار عمومی توسط فضای مجازی غیربومی

غفلتی که پشیمانی به بار می‌آورد

غفلتی که پشیمانی به بار می‌آورد

ابزارهایی اکنون هدایت افکار عمومی را در جامعه به عهده دارند که بومی نبودن آنها و احاطه کامل نداشتن به آن می‌تواند برای جامعه خطری بالقوه محسوب شود، خطری که نقش دشمن را می‌تواند در ضربه به منافع ملی از منفذ ایجاد شده پررنگ کند. با توجه به نزدیک بودن به زمان انتخابات و اهمیت هدایت افکار عمومی با نگاهی تاریخی به این مقوله می‌پردازیم که چطور می‌شود هوشیارانه مانعی در برابر نفوذ دشمن ایجاد کرد.
از دوران خیلی قدیم از همان زمان‌هایی که نمی‌دانیم مرغ یا تخم‌مرغ به وجود آمد بشر به دنبال همراه‌سازی جمع با خود و هدایت جمع بود، در دوران پارینه سنگی شاید ابزار می‌ساخت و سعی می‌کرد بهترین شکار را بزند تا احترام قبیله خود را درپی داشته و جمع را با خود همراه کند، مدتی بعد عده‌ای به تولید مثل و افزایش نسل و افزودن بر تعداد فرزندان ذکور برای احترام بیشتر روی آوردن و این احترام‌خواهی و تلاش برای محبوبیت در کنار هدایت افکار عمومی به نحو دلخواه همواره همراه بشر بوده است.
در عصر کنونی با توجه به رواج ابزار بیشتر برای تبلیغات و هدایت افکار عمومی بشر ابتدا با تبلیغات مستقیم جریان و یا شخص خاصی را به عموم جامعه معرفی کرده است و بعد به تبلیغات نرم برای آنچه می‌خواهد روی آورده است. اکنون روش هدایتگری افکار عمومی با رواج سریع شبکه‌های مجازی مانند تلگرام و توئیتر و.. به شدت گسترش یافته و با توجه به اقبال مردم به این بخش این شبکه قدرت یافته تا با انتشار اخبار و حوادثی کذب مردم را آنطور که می‌خواهد هدایت کند، هر چند برای عده‌ای کذب بودن اخبار بی‌سند و بدون مستندات برملا شده است اما اینگونه روشها در انتخابات و جایی که تبلیغات ممنوع می‌شود می‌تواند تاثیر به سزایی در ذهن گزینش‌گر و البته خسته مردم از بی‌اعتمادی‌هایی که افراد معلوم‌الحال در جامعه ایجاد کرده‌اند، گذاشته و باعث شود افکار عمومی به سمتی هدایت شود که نتایج آن برای جامعه غیرقابل باور باشد.
یکی از نکاتی‌که باعث می‌شود روی شبکه‌های مجازی کنونی حساسیت ویژه‌ای داشته باشیم و به عقیده بسیاری از کارشناسان آن را ابزار نفوذ بخوانیم، غیربومی بودن شبکه‌ها و بعضا حامیان مالی این شبکه‌هاست که عنادشان با جمهوری اسلامی ایران به اثبات رسیده است، همین عناد پنهان پشت زرق و برق‌های شبکه‌های مجازی و استقبال گسترده مردم از آنها باعث می‌شود که بر کانال‌ها و اخبار و گروه‌های شکل گرفته در این فضا حساسیت داشته و حتی پلیس امنیت و فتا نیز رصدهای خاص خود را در ایام انتخابات دو چندان کنند.
اما نکته اصلی که باید مورد توجه قرار بگیرد فهماندن این موضوع به جامعه و اقناع جامعه به این رشد و محدودیت است. اگر نهادهای امنیتی و رسانه‌هایی که منافع ملی برایشان مهم است تلاش به سزایی در جهت فهم این مطلب که چطور می‌شود از شبکه‌های مجازی که به دست معاندین برپا شده است استفاده درست داشت، گام‌های مهم و اساسی بردارند مطمئنا مردم از بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی‌ای که اسیر شرق و غرب شده‌اند و آمده‌اند تا تخم نفاق و تفرقه را در جامعه افکنده و با بهم ریختن کشور بر جمهوریتی که مردم انتخابش کرده‌اند خدشه‌ای وارد کنند، نه تنها دلخور و ناراحت نمی‌شوند بلکه برای نهادهای امنیتی که از فکرشان حراست کرده‌اند هورا هم خواهند کشید.
اما شاید در این مسیر مشکل عمده‌ای که ما در کشور با آن رو به رو بوده‌ایم نحوه اقناع مردم و برخورد صادقانه و درست و به موقع با آنها و توضیح ماجرا برای مردم است، همین خلاء و خیرخواهی بدون ابراز باعث می‌شود دشمن مسیری را طی کند که نتیجه آن بر خلاف تصورمان باشد و به جای فضای تشکر فضای ترس و عناد پنهان به وجود آوریم که این تفکر در بلندمدت می‌تواند نتایج به شدت خطرناک‌تری از نفوذ دشمن برایمان به بار آورد.
بر همین اساس به نظر می‌رسد باید فکری اساسی برای پرورش ایده‌های مردم پسند و شبکه‌های اجتماعی بومی در کنار اطلاع‌رسانی از دلیل محدودسازی فضاهای مخرب داخلی ایجاد کرد تا افکار عمومی را به نفع جامعه و نظام و مردم بسیج کرد و اجازه سوء‌استفاده از آن را نداد.
به نظر می‌رسد هر چه سریع‌تر با توجه به نزدیک شدن به فضای انتخاباتی و حربه‌هایی که دشمن برای ایجاد نفاق و دودستگی بین مردم به کار خواهد گرفت باید این روشنگری که به فضای مجازی اعتماد صرف صورت نگیرد و مطالبه مردم از نهادهای امنیتی برخورد با تفرقه‌افکنان است بیان شود. 

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdch6wnw.23n6kdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی