سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 113087
با حکم حکومتی رهبر انقلاب انجام شد؛

تعیین تکلیف لایحه بودجه ۹۹

عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ با اشاره به اعمال ماده ۸۵ قانون اساسی برای تعیین تکلیف لایحه بودجه گفت: مجوز لازم و حکم حکومتی از رهبر انقلاب اخذ شد.
علی ادیانی با اشاره به اینکه، لایحه بودجه در نیمه آذر ماه بعد از تأیید در هیئت دولت، به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، گفت: بعد از تشکیل کمیسیون تلفیق کلیات لایحه در این کمیسیون تصویب شد. در نهایت بررسی بندها و تبصره‌ها لایحه با توجه به پیشنهادات کمیسیونهای تخصصی در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.
به‌گفته این عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، بعد از تکمیل بررسیها در کمیسیون، لایحه برای بررسی کلیات به صحن رفت اما نمایندگان با کلیات لایحه مخالفت کردند. در نهایت برای تعیین تکلیف لایحه با ورود هیئت رئیسه مجلس لایحه مجدداً به کمیسیون تلفیق بازگشت.
وی افزود: درنهایت بعد از دور جدید بررسی لایحه بایستی خروجی کمیسیون تلفیق در صحن علنی بررسی می‌شد اما با شیوع بیماری کرونا و درگیر شدن برخی نمایندگان مجلس چالش جدیدی در این حوزه ایجاد شد.
این نماینده مجلس گفت: (وزیر بهداشت) رییس ستاد کرونا طی نامه رسمی به رئیس مجلس اعلام کرد امکان برگزاری جلسات رسمی در مجلس وجود ندارد. با توجه به منع تشکیل جلسات علنی یک چالش جدی در خصوص لایحه بودجه ایجاد شده بود، چراکه بعد از عدم رأی آوردن کلیات و برگشت لایحه به کمیسیون بایستی مجدداً در صحن علنی برای تصویب کلیات رأی‌گیری می‌شد.
ادیانی گفت: راهکارهای مختلفی در این فضا ایجاد شده بود که یکی از آنها بررسی لایحه بودجه در مجلس در سال ۹۹ بود اما در این صورت دریافتها و پرداختهای دولت در سال بعد با مشکل روبه‌رو می‌شد. راهکار بعد نیز تصویب سه‌دوازدهم لایحه بود که این موضوع نیز با نامه محدودکننده رئیس ستاد کرونا مبنی بر عدم برگزاری جلسه رسمی تناقض داشت.
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: ظرفیت قانونی دیگری که وجود داشت طلب اذن از رهبری بود تا این مسئله یک موضوع حکومتی قلمداد شود تا از طریق این حکم این چالش برطرف شود.
وی افزود: بررسیها در هیئت رئیسه نشان می‌داد این موضوع تنها راهکار پیشِ‌رو بود، در نتیجه رئیس مجلس مکاتبه‌ای را در این خصوص با رهبر انقلاب انجام داد، از سوی دیگر با توجه به اینکه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را هم پیشِ‌رو داشتیم، به این ترتیب در دو موضوع اذن حکم حکومتی از رهبری درخواست شد.
ادیانی گفت: بر این اساس، در اذن اول از رهبری خواسته شد تا آقای کشاورز تا جلسه علنی مجلس به‌عنوان سرپرست به فعالیت ادامه دهد. اذن دوم هم به این اشاره داشت تا مصوبه کمیسیون تلفیق بنا به شرایط خاص کشور برابر اصل ۸۵ قانون اساسی به‌عنوان مصوبه قانونی تلقی شود. در نهایت رهبر انقلاب هم با استمرار حضور سرپرست جهاد کشاورزی موافقت نمودند و هم با تلقی شدن مصوبه تلفیق به‌عنوان مصوبه مجلس.
ادیانی اضافه کرد: بر این اساس نیاز به برگزاری جلسه علنی و حتی جلسه کمیسیون تلفیق وجود ندارد و مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد بودجه ۹۹ به‌عنوان مصوبه مجلس به شورای نگهبان ارجاع خواهد شد تا در صورت تأیید به دولت ابلاغ شود.
وی با ابراز اینکه همین امروز رئیس مجلس طی مکاتبه‌ای لایحه بودجه را به شورای نگهبان ارسال کرده است، تأکید کرد: اگر شورای نگهبان به این مصوبه ایرادی بگیرد باز هم ایرادات در کمیسیون تلفیق بررسی و ایرادات رفع خواهد شد تا روال عادی و اجرایی کشور دچار خلل نشود.
جزئیات تغییرات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق
این اتفاق در حالی رخ داده که بررسی آخرین تغییرات بودجه در کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد درحالی که منابع بودجه حدود ۱۵درصد افزایش یافته است، هزینه‌های دولت رشد ۱۷درصدی داشته است.
براساس مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، منابع بودجه کل کشور از ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان به ۲۰۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که ۱.۵ درصد رشد دارد. منابع عمومی دولت از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان به ۵۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، بر این اساس منابع رشد ۱۵/۸درصدی را شاهد بوده است. از سوی دیگر درآمدهای اختصاصی دولت با ۰/۷ درصد رشد از ۷۹ هزار و ۲۳۲ میلیارد تومان به ۷۹ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرده است.
گفتنی است منابع بودجه عمومی دولت متشکل از منابع عمومی و درآمدهای اختصاصی با رشد ۱۳.۶ درصد از ۵۶۳ هزار و ۸۲۹ میلیارد تومان به ۶۴۰ هزار و ۷۷۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.
در بخش مصارف، اولاً در کمیسیون تلفیق برای بازپرداخت اوراق سررسیدشده همان ۴۷ هزار میلیارد تومان لایحه بودجه لحاظ شده است، از سوی دیگر هزینه‌های بودجه ۱۷/۳ درصد رشد نشان می‌دهد و از ۳۶۷ هزار میلیارد تومان به ۴۳۰ هزار و ۸۶۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.
تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یا همان طرح‌های عمرانی از ۷۰ هزار میلیارد تومان به ۸۲ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان رشد ۱۷.۶ درصد بالغ شده است.بودجه شرکت‌های دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت و بانک‌ها که ۷۵ درصد کل بودجه را تشکیل می‌دهند ۳.۲ درصد افت کرده و از ۱۴۸۳ هزار و ۹۴۵ میلیارد تومان به ۱۴۳۵ هزار و ۹۲۲ میلیارد تومان رسیده است.

https://siasatrooz.ir/vdch6xnzq23nzvd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی