سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 96652

آسیب‌های اجتماعی هم در برنامه ششم دیده نشده است!

آسیب‌های اجتماعی هم در برنامه ششم دیده نشده است!

بعد از اعتراض‌هایی که به وجود نداشتن توجه به ورزش و مسائل جوانان در برنامه ششم توسعه شده بود حالا می‌شنویم که این برنامه به آسیبهای اجتماعی هم توجهی نداشته است!!
برای معرفی سه آسیبهای اجتماعی کشور حتما نباید یک آسیب‌شناس یا کارشناس مسائل اجتماعی باشید، فقط کافی است با عینک واقع‌بینی به اطرافتان نگاه کنید. مشکلاتی که حالا دیگر درد مشترک خیلی‌هاست و مهارشان به کاری سخت و محال تبدیل شده است؛‌ حاشیه‌نشینی، اعتیاد و طلاق که در فهرست آسیب‌های اجتماعی کشور، گوی سبقت را از بقیه ربوده‌اند، هزار هزار قربانی گرفته‌اند و سیاهه اعمال شان از بقیه پرتر است. اما هنوز هم آنطور که باید به آنها توجه نمی‌شود.
البته باید دانست که فهرست آسیب‌های اجتماعی تنها به حاشیه‌نشینی، اعتیاد و طلاق خلاصه نمی‌شود، آسیب‌های دیگر شانه به شانه هم زیر سایه این معضل در کوچه و خیابان‌ها قد می‌کشند و پا به پای هم پیش می‌آیند، مخصوصا وقتی کمتر کسی برای ریشه‌یابی و حل آنها پا پیش می‌گذارد.
تاکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره تلاش برای رفع معضل آسیب‌های اجتماعی در سال جاری، مسئولان را بر آن داشت تا اقداماتی را در دستور کار قرار دهند، به طوریکه در همین زمینه بر اساس مصوبه شورای عالی اداری، سازمانی برای مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی تشکیل شد. بنا به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه آسیب‌ها در کشور نیز تدوین و آماده شده با این حال همچنان از سوی نمایندگان انتقاداتی مطرح است چراکه در لایحه برنامه ششم توسعه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی، به این معضلات به صورت جدی و اختصاصی پرداخته نشده است از سوی دیگر هم وجود فعالیت ده‌ها سازمان در این زمینه را سبب افزایش آسیب‌های اجتماعی دانسته و معتقد به تغییر در نوع نگاه مسئولان به آسیب‌های اجتماعی هستند. 

انتقاد مجلسی‌ها به توجه نکردن به آسیب‌های اجتماعی
اما در همین زمینه نمایندگان مجلس نیز نسبت به عدم پرداختن به آسیب‌های اجتماعی در لایحه برنامه ششم توسعه، موازی‌کاری دستگاه‌ها و نبود مدیریت واحد برای آسیب‌های اجتماعی انتقاد دارند.
رسول خضری در توضیح عدم توجه به آسیب‌های اجتماعی در لایحه برنامه ششم توسعه، به خانه ملت گفت: لایحه اصلی برنامه ششم توسعه هنوز به مجلس ارائه نشده و لایحه فعلی، احکام و پیش نویس برنامه ششم توسعه است که در آن هم به معضلات و آسیب‌های اجتماعی پرداخته نشده است. نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در احکام برنامه ششم توسعه به صورت کلی به آسیب‌های اجتماعی پرداخته شده از این رو کمیسیون اجتماعی بالغ بر ۶۰ پیشنهاد در این مورد به کمیسیون تلفیق ارائه کرده است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مسائلی چون اعتیاد، زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست، کودکان بی سرپرست در لایحه ارائه شده مورد غفلت واقع شده اند، گفت: اعتیاد به عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات و آسیب‌های اجتماعی آثار مخربی به جا می‌گذارد از این رو داشتن برنامه برای ساماندهی و کاهش آن ضروری است.
حسن لطفی نیز درخصوص مصوبه شورای اداری استان تهران مبنی بر تشکیل سازمانی در جهت مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی زیر نظر وزارت کشور، گفت: تشکیل هرسازمانی در دولت نیازمند مصوبه مجلس است یعنی دولت به تنهایی دراین خصوص نمی‌تواند وارد عمل شود؛ زیرا تا زمانی که اعتبارات مورد نیاز برای فعالیت این سازمان تامین نشود امکان تشکیل آن هم وجود نخواهد داشت.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دستگاه‌های متعددی درحوزه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، افزود: برای ساماندهی و مدیریت آسیب‌های اجتماعی نیاز به تشکیل سازمان جدید نیست بلکه باید بخش‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی در سازمان‌های مختلف را در یک مجموعه مستقل گرد هم آورد تا مدیریت آن را بر عهده گیرند.
وی با تاکید بر اینکه تشکیل سازمان نوپای مجزا برای مدیریت آسیب‌های اجتماعی ضرورتی ندارد، تصریح کرد: درحال حاضر نهادهایی مانند بهزیستی، کمیته امداد، هلال احمر و ستاد مبارزه با مواد مخدر درخصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، بنابراین تشکیل یک سازمان جدید درکنار این نهادها نه تنها در مدیریت ساماندهی آسیب‌های اجتماعی موفق نخواهد بود بلکه بارمالی بسیاری نیز به دولت تحمیل می‌کند. لطفی با اشاره به اینکه باید با تعامل و همکاری دولت و کمیسیون اجتماعی مجلس از موازی‌کاری‌ها میان دستگاه‌ها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود، گفت: باید با تفکیک نیروهای موجود فعال در حوزه آسیب‌های اجتماعی و تجمیع آنها در مجموعه‌ای واحد به کاهش آسیب‌های اجتماعی رسیدگی کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه تشکیل هر نوع سازمان در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید با نظر کمیسیون اجتماعی باشد، گفت: باید با ترکیبی از نیروهای موجود در دستگاهای متولی و تشکیل یک سازمان مستقل از افزایش آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرد. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نبود یک مدیریت واحد در حوزه آسیب‌های اجتماعی، تصریح کرد: متاسفانه درحال حاضر دستگاه‌های متعدد با دیدگاه‌های مختلف در حوزه آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند این در حالی است که اگر یک مدیریت واحد و علمی دراین زمینه فعالیت کند می‌توان به کاهش آسیب‌های اجتماعی امیدوار بود؛ هرچند که عملکرد ضعیف دستگاه‌ها به افزایش آسیب‌های اجتماعی دامن زده است. اما سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر نگرش ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی نگرشی پژوهشگرانه باشد به طور قطع با ارائه برنامه پژوهشی مناسب به سهولت می‌توان عوامل تاثیرگذار در بروز و افزایش آنها را شناسایی و رفع کرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی: خجالت‌زده هستیم
اما در همین راستا رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بودجه ۹۵ و برنامه ششم توسعه موضوع آسیب‌های اجتماعی دیده نشده است، به تسنیم، گفت: دولت، ملت و مسئولان ذی‌ربط باید در این باره تلاش لازم را انجام دهند. عبدالرضا عزیزی افزود: در دو جلسه ۳ساعته ایشان تأکید داشتند که باید به‌طور جد به آسیب‌های اجتماعی توجه شود و آن را کاهش داد. امسال هم با شعار اقدام و عمل نامگذاری شده بنابراین باید در تمامی زمینه‌ها این مهم را در نظر گرفت که یکی از کارها باید در جهت رفع آسیب‌های اجتماعی باشد و در این خصوص نیز تمام مسئولان همت ویژه‌ای انجام دهند. رهبر معظم انقلاب در دیداری که بابت آسیب‌های اجتماعی انجام گرفت و مسئولان ذی‌ربط نیز شرکت داشتند از ۳ نفر اشخاص حاضر در جلسه خواست که به‌طور جد در این زمینه فعالیت کنند.
عزیزی با توجه به فعالیت مجلس شورای اسلامی و کمیسیون متبوعش در این باره گفت: ما نیز با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب انتظار داشتیم تا دقت نظر خاصی درباره آسیب‌های اجتماعی در لایحه بودجه ۹۵ و برنامه ششم توسعه دیده شود ولی چنین چیزی را ندیدیم، اظهار داشت: متأسفانه اعتبارات ویژه در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی دیده نشده است؛ حتی نتوانستیم از اعتبارات کمیسیون اجتماعی در این زمینه تخصیص صورت دهیم. متأسفانه فریاد ما برای رفع آسیب‌های اجتماعی به جایی نرسیده و قرار بود در بودجه به این مهم توجه شود؛ حتی در کمیسیون اجتماعی بحث بودجه و توجه به آسیب‌ها را ارسال کردیم ولی تلفیق آن را تصویب نکرده است. البته در زمینه آسیب‌های اجتماعی موضوع بودجه بسیار حائز اهمیت است اما دولت در این باره دستش خالی است و هزینه‌های زیادی دارد؛ امیدواریم کارهای مهمی به‌غیر از بودجه آسیب‌های اجتماعی هم مدنظر قرار گیرد و شاهد بهبود وضعیت اشتغال و رفع مشکلاتی از این دست برای آسیب‌های اجتماعی باشیم. حال باید منتظرماند و دید آیا نمایندگان ملت در فرایند تدوین برنامه ششم می‌توانند مفادی را در زمینه‌های توجه به آسیب‌های اجتماعی به برنامه اضافه کنند یا بر اساس قانونی که نباید مفاد اضافه شده بار مالی را به دولت تحمیل کند، نمی‌توانند چنین اقدامی انجام دهند.

https://siasatrooz.ir/vdchi-nw.23n-mdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی