چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 106823

رویای اروپایی

اگر چه آمریکا بر اساس مهاجرت و فرار کنجکاوان و یاغیان اروپایی شکل گرفت اما تحولات چند دهه بعدی بخصوص بعد از دو جنگ جهانی باعث شد تا اروپا زیرمجموعه قدرت امریکا قرار بگیرد و استقلال رفتاری خود را از دست بدهد. با این وجود اروپایی ها از همان ابتدا به دنبال راهی بودند که در آینده به بخشی از قدرت خود بازگردند. به همین جهت راه اتحاد را پیمودند تا اینکه به اتحادیه تبدیل شدند.
آمریکایی ها به خوبی می دانند که اتحادیه اروپا که به دنبال شیوه اتحاد «ایالات متحده» هستند، یورو را در برابر دلار انتخاب کرده اند تا در صورت قدرت گیری، جایگزین این ارز کنند. موضوعی که کم کم در دنیا نیز در حال زمزمه شدن است و دیگر کشورها از جمله روسیه و چین خواهان پایان یافتن امپراطوری دلار در جهان هستند. در چنین شرایطی از اروپا نیز مواضع ای در این باره شنیده می شود.
امانوئل ماکرون در این باره گفت: ‌«تا کنون، ما نتوانسته‌ایم یورو را به اندازه دلار تقویت کنیم. ما سال‌های گذشته اقدامات خوبی صورت داده‌ایم اما هنوز کافی نیست. این مسئله برای من موضوع حفظ حاکمیت است. بنا بر این می‌خواهم در همکاری بسیار نزدیک با نهادهای مالی‌مان، در سطح اروپا و با تمام شرکا تا این قابلیت را ایجاد کنیم که وابستگی کمتری به دلار آمریکا داشته باشیم... یورو باید یکی از این جایگزین‌ها باشد و این بدان معنی است که ما باید ساختارهای مالی خود و همچنین تأمین مالی بازیگران اقتصادی‌مان در سطح منطقه یورو را ارتقاء بخشیم.»
رئیس جمهور فرانسه که علاقه مند است همچون ژنرال دوگل عمل کرده و شمه ای از استقلال را نشان دهد، تنها درباره دلار و یورو موضع نگرفته و در خصوص ارتش اروپایی و استقلال نظامی تاکید کرد که « ما نمی‌توانیم از اروپایی‌ها حفاظت کنیم مگر اینکه یک ارتش اروپایی واقعی داشته باشیم.»‌
این مواضع تنها متعلق به فرانسوی ها نیست بلکه دیگر کشورهای اروپایی نیز خواهان چنین استقلالی هستند. در این زمینه آلمان بسیار جدی است اما مسئله این است که در این برهه فرانسه بی پروا تر سخن گفته که همین مسئله باعث شده تا دونالد ترامپ به آن واکنش نشان دهد و در توئیتر خود بنویسد که این «خیلی توهین‌آمیز است، ولی شاید اروپا بهتر باشد اول سهم عادلانه‌اش را در ناتو که امریکا خیلی زیاد به آن یارانه داده، بپردازد.
با توجه به این تمایلات در اروپا، آمریکا نیز به دنبال روش هایی است تا از اتحاد این کشورها بکاهد. این مسئله در دوره ترامپ به عینه مشخص است. واشنگتن در این دوره نه تنها از برگزیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا حمایت می کند، بلکه معتقد است که دیگر کشورها نیز باید همین رویه را ادامه دهند. ترامپ به صراحت از ناسیونالیسم ضد اتحادیه در اروپا حمایت می کند. به گونه ای که بعد از شکست ماری لوپن به عنوان رهبر رادیکالیسم ملی گرا در فرانسه، بسیاری از دولتمردان اروپا بویژه در آلمان خوشحال شدند که چهره مورد نظر ترامپ در فرانسه رای نیاورده است و به همین مناسبت مرکل به ماکرون جدای از موفقیت در به دست گرفتن کرسی ریاست، تبریک گفت که اروپا در مسیر اتحاد قرار داده است.

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdchi-nzx23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی