?>?> حل منازعات منطقه‌اي با محوريت تهران – مسكو | سیاست روز
سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
کد مطلب : 95022
سياست روز ابعاد سفر ولايتي به روسيه را بررسي مي‌كند

حل منازعات منطقه‌اي با محوريت تهران – مسكو

حل منازعات منطقه‌اي با محوريت تهران – مسكو

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل به دعوت همتاي روسي خود ديروز به مسكو سفر كرد تا ايران و روسيه ضمن همكاري‌هاي مشترك با يكديگر بتوانند آتش فتنه‌اي كه آمريكا و متحدانش در منطقه به ويژه در سوريه به راه انداختند را خاموش كنند.
با توجه به نقش اين روزها‌ي تهران ومسكو در معادلات منطقه‌اي و بين‌المللي كه هر دو كشور با نگاه صلح‌جويانه خواهان پايان يافتن همه درگيري‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي هستند به خصوص پايان بحران در سوريه عراق و يمن، براي همين همراهي و اتحاد اين دو كشور از منظر كارشناسان مي‌تواند نقشي بسزايي براي حل بحران‌هاي منطقه‌اي ايفا كند و از سوي ديگر دخالت يا بهتر بگوييم البته حمايت‌هايشان از گروهك‌هاي تروريستي را مانع شود.
پرونده سوريه در چهار سال گذشته همواره از سوي غربي‌ها در راستاي دومينوي خيزش‌هاي مردمي چون تونس، مصر، ليبي و يمن قرار گرفته است اما طولاني شدن اين پرونده نشان از ذات متفاوت آن دارد و تجويز نسخه‌اي نادرست از سوي غربي‌ها و متحدان عرب آنها در منطقه كه امروز پس از چهار سال عملا جهان را به خانه اول در اين بحران بازگردانده است. سوريه، ايران و روسيه را در كنار هم قرار داد و فشار جامعه بين‌المللي بر ايران به دليل پرونده هسته‌اي اين كشور هم بر عمق اين نزديكي افزود. سوريه براي ايران حكم تنها رفيق روزهاي جنگ تحميلي عراق عليه ايران را داشت و البته عضوي از محور مقاومت بود. شعار ايران از ابتداي آغاز بحران در سوريه حفظ دولت مركزي بود در كنار اصلاحات سياسي؛ شعاري كه با استراتژي مسكو در دمشق همخواني داشت. در چهار سال گذشته ايران و روسيه به ظاهر يك استراتژي واحد را در قبال سوريه اتخاذ كرده بودند و اكنون پس از چهار سال كه از روزهاي فرياد ايران و روسيه براي آرام كردن فضاي سياسي در داخل سوريه باز هم دنيا چشم به نقش روسيه و ايران در اين كشور دوخته‌اند.
كارشناسان بر اين باورند ايران و روسيه طرح خود را در سوريه پيش مي‌برند و جهان سكوت كرده است؛ سكوتي كه نه از سر رضايت بلكه از سر ناچاري و استيصال است. در چهار سال گذشته نه از ائتلاف بين‌المللي عليه سوريه كاري ساخته شد و نه از سيستم آموزش و تجهيز برخي گروه‌هاي مخالف بشار اسد در سوريه فايده‌اي عايد امريكايي‌ها و متحدان عرب آنها در منطقه شد. امريكا، اروپا و متحدان آنها در چهار سال گذشته هر ترفندي را امتحان كردند جز همراهي با ايران و روسيه در سوريه و امروز از هيچ ترفندي كاري ساخته نيست جز مشاركت با طرح تقرييا مشابه تهران و مسكو براي دمشق. روسيه به بهانه مبارزه با داعش از مدتي است عمليات نظامي را در سوريه هدايت مي‌كند.
پيرامون همين مساله از ديروز علي اكبر ولايتي به مسكو سفر كرده تا به قول ايشان با نگاه به شرق، تهران با همكاري مسكو بتواند نقشي مهم در حل منازعات منطقه‌اي بويژه پرونده سوريه ايفا كند.
ولايتي در فرودگاه امام خمینی‌(ره) با اشاره به همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه گفته بود: طی این سفر همچنین با مقامات بلند‌پایه فدراسیون روسیه ملاقات‌هایی خواهم داشت.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص نظام با بیان اینکه این سفر ۴ روزه در راستای تحقق سیاست‌های راهبردی مقام معظم رهبری انجام می‌شود گفت: در این سفر علاوه بر سلسله گفت‌وگوهایی که با مجموعه محققان مرکز تحقیقات استراتژیک روسیه داریم با مقامات بلندپایه این کشور درحوزه‌های اجرایی، قانون‌گذاری و امنیتی ملاقات‌های خواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل افزود: ایران و روسیه به عنوان دو کشور تعیین‌کننده در منطقه و تاثیرگذار در صحنه بین‌المللی می‌توانند نقش بسیار سازنده در ایجاد صلح و محیط مناسب برای تعاملات بین‌المللی ایجاد کنند.
ولایتی با اشاره به اینکه رابطه جمهوری اسلامی ایران و روسیه در تاریخ ایران بی‌سابقه،‌ همه جانبه و راهبردی است گفت: رابطه دوجانبه ما به گونه‌ای پیش رفته است که با روسیه در ساخت راکتور هسته‌ای بوشهر و همچنین در زمینه نوسازی سیستم دفاعی و منطقه‌ای همکاری داریم. وی با اشاره به اینکه ایران و روسیه در سوریه همکاری نزدیک دارند و ائتلاف چهارگانه روسیه، ایران، سوریه و عراق تشکیل شده است افزود: ایران و روسیه رکن اساسی همکاری‌های منطقه‌ای هستند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص نظام با اشاره به اینکه روسیه عضو اصلی شانگهای است افزود: روسیه و چین خواهان عضویت کامل ایران در شانگهای هستند.
در همين رابطه سياست روز در گفت‌و‌گو با كارشناسان به اهميت سفر ولايتي به روسيه پرداخته كه در ذيل مي‌آيد.

سفري كه مي‌تواند سوريه را نجات دهد
حسن هاني‌زاده كارشناس مسائل منطقه به ابعاد مهم سفر رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص نظام اشاره كرد و گفت: سفر آقاي ولايتي مشاور ارشد مقام معظم رهبري در امور بين‌الملل به مسكو قابل تجزيه و تحليل است.
وي به سفر پوتين به تهران و ديدار تاريخي وي با رهبر عالي‌قدر انقلاب اشاره كرد و گفت: به نظر مي‌رسد سفر دکتر ولايتي به مسکو پاسخي به سفر پوتين است كه در جريان اين سفر مسائل منطقه و اوضاع سوريه و همچنين همکاري‌هاي تهران - مسكو پيرامون تبادلات هسته‌اي قابل اهميت است.
به اعتقاد هاني‌زاده اين سفر مي‌تواند نوعي ميانجي‌گري ميان روسيه و ترکيه نيز محسوب شود چراکه با توجه به بروز مشکلات منطقه‌اي ايران مايل نيست نوعي درگيري نظامي جديدي در منطقه ايجاد شود. وي در پايان گفت: جمهوري اسلامي خواستار منطقه‌اي و به دور از هرگونه تنش و درگيري است لذا اين سفر از اهميت فوق‌العاده‌اي بويژه حل بسياري از بحران‌هاي منطقه خواهد بود و بطور حتم دستاوردهاي زيادي را نيز براي ايران در‌پي دارد.

تغيير معادلات منطقه‌اي با محوريت تهران- مسكو
حميدرضا ترقي ديگر كارشناس مسائل منطقه نيز به سفر ولايتي و اهميت آن اشاره كرد و گفت: با توجه به روابط خوب تهران – مسكو و اتفاق‌نظر متعددي پيرامون مسائل منطقه‌اي و جهاني حتي در بحث نظامي اين سفر از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است. وي افزود: رئيس مرکز مركز تحقيقات استراتژيك مجمع مصلحت نظام با همتاي خود پيرامون مسائل استراتژيک و تحکيم روابط دو كشور و نيز پيرامون مسائل جهاني و منطقه‌اي گفت‌وگو كردند كه در جاي خود بسيار قابل اهميت است.
وي در پايان سخنان خود گفت: با توجه به نقش تعيين‌کننده‌اي كه دو كشور در معادلات منطقه و بين‌المللي دارند به نظر مي‌رسد مي‌تواند سوريه را نيز از آتش فتنه معارضان نجات دهد.

https://siasatrooz.ir/vdchivnw.23nmidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی