دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۰
کد مطلب : 92962

سازمان ملل بازنده جنگ يمن

گزارش‌های موثق از این آمار حکایت دارد که بیش از ۱۰۰۰۰ نفر شامل دستکم صدها کودک از آغاز حملات جت‌های جنگنده...

گزارش‌های موثق از این آمار حکایت دارد که بیش از ۱۰۰۰۰ نفر شامل دستکم صدها کودک از آغاز حملات جت‌های جنگنده به رهبری عربستان از ۲۶ مارس به شهادت رسيده‌اند.
در حالی که یمن تحت تحریم‌های هوایی و دریایی قرار دارد، سازمان‌های امدادرسان گزارش می دهند که کمبود آب، غذا، وسایل پزشکی و سوخت برای رسیدگی به وضعیت غیرنظامیان، اوضاع اسفباری را رقم زده است. شهرهای یمن از جمله صنعا-پایتخت- نیز با قطعی برق و دیگر مایحتاج‌های ضروری مواجه هستند به گونه ای که برخی از ناظران این اوضاع را حصر عمدی برای افزایش درد و رنج مردم توصیف می کنند. کشور ۲۴ میلیونی یمن پیش از این نیز به عنوان فقیرترین کشور عربی طبقه بندی شده و اتحادیه عرب که سایه خاندان آل سعود بر تصمیمات آن سنگینی می کند، درحالی جنگ یک طرفه علیه ملت مظلوم و آزادیخواه یمن را تأیید کرد که گزارش‌ها از این امر حکایت دارد که تانکرهای آمریکایی در حال سوخت رسانی به جنگنده‌های کشورهای حاضر در جنگ هستند وکاخ سفید نیز اعتراف کرده که در حال ارائه کمک‌های اطلاعاتی و لجستیکی برای هماهنگی حملات است.
بان کی مون دبیر کل منفعل سازمان ملل نیز صرفا به ارائه درخواست‌هایی برای مذاکرات صلح بسنده کرده اما از محکوم کردن حملات هوایی علیه یمن خودداری کرد که به گفته منتقدان به منزله تجاوزی آشکار است که حاکمیت یمن را نقض کرده است.
برگ سیاه دیگری در کارنامه شورای امنیت:
شورای امنیت سازمان ملل متحد سه‌ شنبه شب ۲۵فروردين۱۳۹۴ برگ سیاه دیگری را در کارنامه خود ثبت کرد. شورای امنیت در جلسه خود قطعنامه ۲۲۱۶ را که از طرف اعضای شورای همکاری خلیج فارس مطرح شده بود، تحت بند هفتم سازمان ملل با ۱۴ رای مثبت و رای ممتنع روسیه به تصویب رساند. همان طور که انتظار می رفت این قطعنامه بدون اشاره به تجاوز آشکار سعودی‌ها در خاک یمن، خواستار توقف حملات و خلع سلاح نیروهای حوثی شد که در معرض این حملات قرار دارند. در واقع قطعنامه یاد شده به جای جلوگیری از ادامه جنگ، به متجاوزان مشروعیت داد. اعضای این شورا که پیشتر و در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان طرفداری آشکار خود از طرف متجاوز را نشان داده بودند، این بار نیز به همان سبک قطعنامه ای را تصویب کردند که بدون در نظر گرفتن منافع مردم یمن فقط در جهت تامین خواسته‌های متجاوزان بود. استقبال سریع و گسترده کشورهای حاشیه خلیج فارس از این قطعنامه، مؤید تأمین شدن خواسته‌های آنان است.قطعنامه ۲۲۱۶ تحت بند هفتم منشور سازمان ملل تنظیم شده و این به معنای آن است اگر حوثی‌ها به آن تن ندهند با اقدام نظامی از سوی جامعه جهانی مواجه خواهند شد؛ این در حالی است که هم اکنون بیش از ۲۰ روز است ائتلافی به رهبری عربستان و متشکل از ده کشور و با حمایت اطلاعاتی و لجستیک آمریکا و اسرائیل درحال بمباران مواضع حوثی‌هاست.
شوراي امنيت؛ ناقض اصلي صلح بين‌الملل: شوراي امنيت سازمان ملل كه در طول نزديك به ۴ ماه روز تجاوز وحشيانه رژيم آل سعود به يمن و كشتن و آواره كردن صدها هزار نفر از مردم بي‌گناه سكوت اختيار كرده و با اين اقدام خود رژيم آل سعود را براي كشتن يمني‌ها گستاخ‌تر كرده بود، همان گونه كه در سطور فوق الاشاره بيان شد موافقت خود را با طرح رژيم‌هاي متجاوز عربي عليه يمن اعلام كرد تا نشان دهد نه تنها حافظ صلح نيست بلكه خود ناقض اصلي صلح بين‌الملل است.اين طرح عربي شامل تحريم‎هاي تسليحاتي عليه انصارالله يمن واعمال تحريم عليه «عبدالملك الحوثي» رهبر جنبش انصارالله و فرزند علي عبدالله صالح رئيس‌جمهور اسبق يمن است. بر اساس اين طرح، علي عبدالله صالح و فرزندش ممنوع‌السفر شدند و از انصارالله درخواست شده است قدرت در يمن را تحويل دهد. اقدام شوراي امنيت نه تنها به حل بحران كمكي نخواهد كرد بلكه بر تشديد تنش‌ها در يمن خواهد افزود. شوراي امنيت از كشورهاي عضو خواسته است كشتي‌هايي را كه به يمن مي‌روند، بازرسي كند. اين شورا با حمايت از مداخله و تجاوزات نظامي عربستان در يمن همچنين از عبدر به منصور‌هادي، رئيس‌جمهور مستعفي يمن و مشروعيت وي حمايت كرد. شورای امنیت همچنین ارسال هرگونه سلاح به مردم و ارتش قانونی یمن برای دفاع از خودشان را ممنوع کرده و از کشورهای دیگر خواسته محموله‌های به مقصد یمن را بازرسی کنند.
جان كلام: «این بادیه‌نشین کیست که می‌خواهد حکومت ۹۰۰ ساله خاندان مرا به چالش بکشد؟» ؛ این جمله مشهور امام یحیی ، حاکم منطقه شمال یمن در پاسخ به تجاوز آل سعود در سال ۱۹۳۴ است. یمن به دلیل موقعیت سوق‌الجیشی خود طی یک قرن اخیر بارها و بارها مورد تجاوز بیگانگان قرار گرفته است. از استعمار بریتانیا تا امپراطوری عثمانی و بادیه‌نشینان آل سعود و... نتیجه تمام این تجاوزها چنان بود که به یمن لقب «گورستان متجاوزین» داده‌اند. آخرین بار که پوزه یک کشور بیگانه در این منطقه به خاک مالیده شد ۶ سال پیش بود و از قضا دو طرف جنگ آل سعود و حوثی‌ها بودند.

https://siasatrooz.ir/vdchiwnw.23ni-dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی