چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
کد مطلب : 94302
بابك زنجاني در هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی:

اموالم را آتش بزنيد ولي به زنگنه ندهيد!

اموالم را آتش بزنيد ولي به زنگنه ندهيد!

در هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی موضوعاتی همچون چاه‌های نفت گمشده، منطقه لابوآن مالزی، اعتراض ۱۰۰ صفحه‌ای بابک زنجانی و ارائه ۴۰۰ میلیارد تومان پول به ایران خودرو از سوی متهم مطرح شد.
صبح ديروز هفتمین جلسه دادگاه بابک زنجانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. بابک زنجانی در آغاز هفتمین جلسه دادگاه و در ادامه دفاعیات خود، اظهارداشت: می‌خواستم روز آخر دادگاه این موضوع را بگویم اما چون مجبورم کردید می‌گویم که من همین الان در حال حاضر ۲۲ میلیارد یورو پول نقد دارم. وی افزود: البته قرار بود روز آخر دادگاه و زمانی که آقایان می‌گویند زنجانی هیچ پولی ندارد، این مطلب را عنوان کنم.
بابک زنجانی خطاب به معاون دادستان گفت: دلیل اینکه برایتان نوشتم حاضر نیستم ساعت، انگشتر، ۴ ماشین و ۲ موتور‌سیکلتم را به نفت بدهید این است که دوست ندارم ماشینم را زنگنه سوار شود و به مجموعه نفت برسد، این اموال را آتش بزنید اما به نفت ندهید.

هیچ‌گاه نام و نشانی از چاه‌های نفت از سوی بابک زنجانی ارائه نشد
در جلسه ديروز دادگاه قاضی صلواتی از معاون دادستان و مسئول کارشناسی و انتقال اموال بابک زنجانی خواست تا درخصوص بحث کارشناسی اموال متهم توضیحاتی را ارائه دهد.
مرتضی تورک معاون دادستان با حضور در جایگاه، اظهار داشت: با توجه به اینکه از ابتدای تشکیل پرونده موسوم به میلیاردر نفتی بحث نظارت اموال و موضوعات مالی وجود داشت و با توجه به مطالبی که متهم در رابطه با وضعیت اموال و نظریات کارشناسی گفته باید موضوعاتی را مطرح کنم.
وی ادامه داد: پس از تشکیل پرونده با توجه به گستردگی و تنوع اموال موجود در داخل کشور و نحوه مدیریت و اینکه صاحب تمام امضاها شخص بابک زنجانی بوده و عدم حضورش می‌توانسته در تمام کارها مشکل ایجاد کند توقیف و شناسایی اموال به ما واگذار شد.
معاون دادستان تصریح کرد: از همان ابتدای رسیدگی جهت رد مال متهم فهرستی از اموال خود را نوشت و به دادستانی ارائه کرد اما هیچ‌گاه نام و نشانی از چاه‌های نفت وجود نداشت و طی بازرسی‌ها هم چنین مجموعه‌هایی یافت نشد هر چند امیدواریم این ادعای متهم دروغ نباشد تا پول بیت‌المال را بدهیم.
وی ادامه داد: پس از ارائه این فهرست بابک زنجانی طی نامه‌نگاری‌هایی گفت که وجوه در مالزی نزد بانک اف‌آی‌آی‌بی است و یک نامه با دست‌خط خودش خطاب به بانک نوشت تا برای پرداخت با ما همکاری کنند.
تورک تصریح کرد: در همین راستا هیاتی به مالزی اعزام شد و نماینده ایشان در ملاقات با هیأت ما ابراز تعجب و شگفتی کرد و گفت نه تنها چنین پولی نیست بلکه ما برای پرداخت پول، آب و برق و گاز نیز مشکل داریم.
بابک زنجانی مدعی است لوسترها و لوازم اداری دفترش ۴ میلیارد تومان قیمت دارد
تورک معاون دادستان در ادامه اظهارات خود گفت‌: در مرحله رسیدگی به اعتراضات با توجه به تسریع بابک زنجانی در تعیین قیمت برای رد مال توافق شد برای هر یک از اموال هیأت سه نفره کارشناسی متشکل از نماینده متهم، نماینده وزارت نفت و دادستانی اموال را بررسی و نسبت به آن اظهار نظر کنند.
تورک اظهار داشت: طی چندین نوبت مانند مرحله نخست جلسه‌ای با حضور تمامی کارشناسان صورت گرفت و حتی این جلسه را در دفتر مرکزی هلدینگ بابک زنجانی و با حضور مدیران و وکیل وی برگزار کردیم و قرار شد اطلاعات و اسناد در جهت تسریع در کارشناسی در اختیار ما قرار گیرد.
معاون دادستان تهران اظهار کرد: در این مرحله بابک زنجانی اموالی مثل ساختمان وی‌آی‌پی و ویلاهایی را که مدعی شده بود این اموال مادرش است را از فهرست خارج کرد تا دادستانی نیز این اموال را از فهرست بیرون بیاورد.
تورک خاطر‌نشان کرد: بابک زنجانی مدعی است لوسترها، میز و لوازم اداری دفتر مرکزی وی ۴ میلیارد تومان ارزش دارد همچنین وی مدعی شده لوسترهای دفترش یک و نیم میلیارد تومان ارزش دارد و کارشناسان این اعتقاد را ندارند همچنین وی برای دفتر خود ۴۰۰ میلیون تومان لوازم بدن‌سازی خریداری کرد.
وی افزود: بابک زنجانی ملک ایران زمین را بزرگترین دارایی خود در ایران عنوان می‌کند در حالی که منبع پیش‌پرداخت خرید این ملک از دارایی وزارت نفت بوده است، زنجانی ارزش ملک ایران زمین را ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است اما کارشناسان خبره دادگستری ارزش آن را تنها ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد کرده‌اند.
معاون دادستان تهران در ادامه تصریح کرد: ارزش کل دارایی‌های بابک زنجانی در ایران ۲۵۹۵ میلیارد تومان است همچنین وی از لیست ابتدایی ارائه شده به دادستانی ۴ دستگاه خودرو، یک ساختمان، ۳ ویلا و ۲ موتورسیکلت را خارج کرده است.
وی افزود: همچنین بابک زنجانی مدعی است که ویلای لواسان در لیست رد مال قرار داشته متعلق به مادرش است و به همین دلیل هم آن را از لیست رد مال خارج کردیم اما این ویلا همچنان توقیف است، هنوز انتقال قطعی سهام شرکت‌ها به وزارت نفت صورت نگرفته، ۱۸ مورد از شرکت‌ها و دارایی‌های بابک زنجانی به وزارت نفت تحویل داده شده است.

«شیخ حشر» را بیاور تا ببینم چنین شخصی وجود دارد یا نه
در ادامه هفتمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی تورک با اشاره به اینکه متهم نفتی قبلا اعلام کرده بود که اگر اموالش در دبی به قیمت مشخص شده خریدار داشته باشد به وزارت نفت واگذار می‌شود، گفت: مسئولان وزارت نفت ماه‌ها تلاش کردند اما از آنجایی که بازار فروش این اموال راکد بود نتوانستند آن را به قیمت اعلام شده به فروش برسانند و در حال حاضر هم این اموال در دبی است.
معاون دادستان تهران با اشاره به اینکه ملک ایران زمین به هیچ عنوان از اموال قدیمی متهم محسوب نمی‌شود، گفت: ما یک نامه از بابک زنجانی آن هم با دستخط خودش داریم که از دادستانی درخواست کرده بود این ملک را به عنوان رد مال مطرح کند و نکته مهم اینجاست که بابک زنجانی ملک ایران زمین را به عنوان عمده‌ترین دارایی خود عنوان کرده بود.
وی ادامه داد: در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت آیا منابع و مدارک وام ۱۵ میلیارد یورویی را که از شیخ گرفته‌‌اید آورده‌اید؟ بابک زنجانی گفت ما از روز اول دعوایمان بر سر منشأ و پشتوانه نبود. بانک میم از طرف این دولت به بازپرس خط می داد که پول‌های من منشأ ندارد. من هم گفتم با پیدا کردن منشأ پول‌های من حاشیه ایجاد می‌شود که با این حرف آقایان فکر کردند از من نقطه ضعف گرفتند.
قاضی خطاب به متهم گفت: نحوه آشنایی‌تان با شیخ حشر را توضیح دهید و اگر ممکن است شیخ را بیاورید تا ببینیم چنین شخصی وجود دارد یا نه که بابک زنجانی در پاسخ گفت: باید این موضوع در امارات پیگیری شود.
در این لحظه نماینده دادستان خطاب به قاضی گفت: متأسفانه آقای زنجانی همیشه در این مورد به حاشیه می‌رود و اظهار می‌کند که ما حق نداریم به این موضوع ورود کنیم. اگر ایشان نمی‌خواهند توضیح دهد من توضیح می‌دهم.
نماینده دادستان گفت: بابک زنجانی می‌گوید که ما حق ورود به بحث منشأ و شرکت آیوان را نداریم. اما طبق قانون این امر امکان‌پذیر است.
وی افزود: بر اساس ماده ۴ قانون مجازات اسلامی جدید و همچنین ماده ۴ قانون مجازات اسلامی سابق از آنجایی که عملیات مجرمانه متهم منتهی به بردن اموال بیت‌المال و وزارت نفت شده ما اجازه ورود و رسیدگی به این مسئله را داریم.
وی افزود:‌ همچنین بر اساس ماده ۷ قانون مجازات اسلامی هر گاه یکی از اتباع ایرانی در خارج از کشور جرمی را مرتکب شود در صورتی که به ‌ایران بازگردد مطابق قانون ایران مجازات می‌شود. ضمن اینکه ماده ۱۳ آیین دادرسی کشوری تصریح می‌کند که اگر اشخاصی در خارج از قلمرو جمهوری اسلامی مرتکب جرم شوند چنانچه از اتباع ایرانی باشند اتهامات‌شان قابل پیگیری است.

ملک ۳۰۰ میلیاردی را ۱۰ میلیون تومان خریدند!
بابک زنجانی در ادامه اظهارات خود در واکنش به سخنان معاون دادستان درخصوص هواپیماهای خود، گفت: ورود هواپیما به ایران ممنوع است حتی چرخ هواپیما هم نمی‌تواند به کشور بیاورد اما من یک راهی پیدا کردم که در اوکراین در سال ۸۷ دو شرکت ایرلاین را خریداری کردم.
وی ادامه داد: ۲۲ هواپیما برای این شرکت‌ها خریدم و در سال ۹۰ این هواپیماها را به بهانه اینکه مسافر دارد در فرودگاه امام خمینی‌(ره) نشاندم.
وی افزود: اگر من نمی‌توانستم این هواپیماها را به نام جمهوری اسلامی ایران وارد کنم فایده‌ای نداشت بنابراین یک شکایت علیه مجموعه خودم در اوکراین تنظیم کردم، که هواپیماها را در ایران توقیف کردم و به این ترتیب شرکت اوکراینی بدهکار شد و من با این کار توانستم ۱۱ هواپیما را به نام جمهوری اسلامی ایران کنم.
به گزارش فارس، زنجانی ادامه داد: من هرکدام از این هواپیماها را ۱۵ میلیون دلار خریداری کرده بودم اما شما جمع آنها را ۷۷ میلیون دلار قیمت‌گذاری کردید یعنی هر هواپیما ۳.۵ میلیون دلار.
متهم نفتی در ادامه اظهارات خود، گفت: اعتراض من این است که چطور یک کارشناس لوسترها را ۱.۵ میلیون دلار و یک کارشناس دیگر ۵۴۵ میلیون دلار قیمت‌گذاری کرده است؟
وی افزود: مدام می‌گویند من قصد فرار داشتم در حالی که به کجا می‌توانستم بروم کسی که تابلو است کجا می‌تواند برود. دلیل اینکه من شرکت هواپیمایی را به نام ش. م کردم این بود که هواپیمای جمهوری اسلامی ایران برای من نامه نوشت که هواپیمای قشم‌ایر مربوط به هلدینگ سورینت و این هلدینگ مربوط به بابک زنجانی است و برای من از فلان جا نامه آمده است که چون بابک زنجانی تحریم است اگر هواپیماها از کشور خارج شوند توقیف می‌شوند به همین خاطر هم به ذهن من رسید که شرکت را به آقای «ش. م» که امین اموالم بود واگذار کنم.

درخواست قاضی برای حضور «شیخ حشر» در دادگاه
بابک زنجانی در ادامه اظهارات خود درخصوص قیمت‌گذاری ملکی که در میدان محسنی دارد گفت: من ملکی نوسازی را که ۵ طبقه بود پایین‌تر از میدان مادر خریداری کردم، طبقه اول این ملک ۱۰۰۰ متر و طبقات بالای آن نیز اداری بود که مبلغ اداری بودن آن را از قرار هر متر ۴ میلیون تومان به شهرداری دادم اما کارشناسان این ملک را متری ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ارزیابی کردند.
وی ادامه داد: در سال ۸۸ که ایران‌خودرو بی‌پول شده بود با من تماس گرفتند و گفتند ما پولی نداریم که حقوق پرسنل‌مان را پرداخت کنیم در همین راستا هم ۴۰۰ میلیارد تومان پول نقد به آقایان در ایران‌خودرو دادم، بعد از مدتی هم که پولم را خواستم گفتند پول نداریم و فلان ملک و سهام را می‌دهند.
زنجانی ادامه داد: سال ۹۱، ۴۰۰ میلیارد تومان چک یک میلیاردی کشیدم، من ۱۰۰ میلیارد از این چک را به بانک سرمایه دادم تا خرید دین کند اما آقایان این چک را پاس نکردند تا من ۱۰۰ میلیارد تومان به این بانک بدهکار شوم، خواهر من در مجموعه SCT اعلام کرد که فلان مغازه را دارد اما آقایان سند زدند و خواهر من را ۵۵ میلیارد تومان به خودشان بدهکار کردند.
در این لحظه رسول کوهپایه‌زاده وکیل بابک زنجانی با اجازه از ریاست دادگاه درخصوص اظهارات رد و بدل شده میان معاون دادستان و موکلش گفت: اگر موکل من ایرادی می‌گیرد از باب نادیده گرفتن زحمات دادستانی نیست، همانطور که شما هم اعلام کردید موکل من داوطلبانه اموال خود را به شرکت نفت منتقل کرده و خوشبختانه دادستانی به این حسن‌نیت من اذعان دارد. وی افزود: در قانون وقتی شخصی وکالت بلاعزل می‌دهد به معنای انتقال است به ویژه الان که مدیران مستقل در شرکت‌های موکلم، مدیران منصوب شرکت نفت هستند.
در این جلسه قاضی خطاب به زنجانی گفت: شما قرار بود امروز مدارکی را درخصوص وام ۱۵ میلیارد یورویی شیخ حشر به ما تحویل دهید، من یک روز دیگر به شما برای ارائه مدرک محکمه پسند در مورد منشأ ۱۵ میلیارد یورویی فرصت می‌دهم.
نماینده دادستان هم گفت: شما مدعی هستید که شیخ حشر به شما اعتماد دارد، او را به دادگاه بیاورید تا شهادت دهد؛ که در این لحظه زنجانی گفت لزومی ندارد شیخ به دادگاه بیاید که قاضی صلواتی گفت دادگاه می‌خواهد او را ببیند که زنجانی هم پاسخ داد بله، می‌آید.

https://siasatrooz.ir/vdchixnw.23nkvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی