يکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
کد مطلب : 95112
معاون کل سازمان توسعه تجارت:

صادرات غیرنفتی به ۵۰ میلیارد دلار رسید

صادرات غیرنفتی به ۵۰ میلیارد دلار رسید

معاون کل سازمان توسعه تجارت گفت: متاسفانه برخی صادرات را به عنوان سرریز تولید داخل می‌بینند و با وجود اعلام حمایت توسعه تجارت برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی و خطوط کشتیرانی مستقیم استقبالی از سوی بخش خصوصی نشده است.
به گزارش شاتنا، محمدرضا مودودی در نشست خبری در سازمان توسعه تجارت برگزار شد، به وضعیت صادرات کشور و تسهیلاتی که این سازمان بر سر راه تجارت در نظر گرفته، اشاره کرد و گفت: متاسفانه تولیدکنندگان ما به امر صادرات به عنوان سرریز تولیدات خود نگاه می‌کنند، در حالی که اکنون به سطحی رسیده‌ایم که بخش داخلی در حال اشباع شدن است و زمینه باید برای صادرات پررنگ‌تر دیده شود.
وی با بیان اینکه صادرات غیرنفتی کشور طی دو دهه اخیر رشد چشم‌گیری در ایران داشته است، تصریح کرد: زمانی صادرات غیرنفتی ما زیر ۵ میلیارد دلار بود، ولی با خدمات فنی مهندسی، این رقم اکنون به ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.
معاون کل سازمان توسعه تجارت به این نکته هم اشاره کرد، با وجود دیوارهای تحریم که فقط موانع انتقال پول و تبادل کالا مشکل‌آفرین نبوده، بلکه از ظرایفی در بخش صادرات از جمله آموزش و ریزه‌کاری‌های صادرات ضعیف مانده‌ایم و تحریم نگاه ما را خیلی داخلی کرد.
به گفته مودودی علی‌رغم پرداخت‌های سنگین جوایز صادراتی متاسفانه نتوانستیم صادرات پایداری داشته باشیم و با قطع جوایز یک مرتبه با سقوط آمارهای صادراتی مواجه شدیم.
معاون کل سازمان توسعه تجارت اظهار داشت:‌ در ۱۰ سال گذشته و سال ۱۳۸۳ که تحریم‌ها اعمال نشده بود صادرات غیرنفتی ایران ۱۰ و نیم میلیارد دلار بود، اما بعد از تحریم‌ها این عدد به ۳۵ میلیارد دلار رسید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضعف بازاریابی صادراتی اشاره کرد و گفت: نباید منتظر بمانیم، تا دیگران از ما خرید کنند و اکنون نیز این افغان‌ها و عراقی‌ها هستند که از ما خرید می‌کنند و در کشورها حضور پررنگی نداریم که این یکی از نقاط ضعف ماست، در حالی که حتی عراق و افغانستان نیز تا زمانی بی‌ثباتی سیاسی دارند، می‌توانند برای ما بازار خوبی محسوب شوند.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت این را هم گفت از سال ۲۰۱۱ به این طرف در دنیا توازنی بین کالا و بازار احساس شد که به تقارن یک به یک بین تولید و بازار رسیدیم.
مودودی افزود: ‌اگر تاجران ما رویکرد برون‌گرایی را تقویت نکنند، در سال‌های نزدیک برند‌های معتبر کشورهای اروپایی رقیبی در کشورهای همسایه برای برندهای جوان ما می‌شوند.
وی با اظهار تاسف از بی‌رغبتی تجار برای حضور در نمایشگاه‌های اختصاصی ایران در کشورهایی مانند عراق اشاره کرد و گفت: علی‌رغم اطلاع‌رسانی و طرح شفاف موضوع نتوانستیم شرکت‌ها را برای گرفتن غرفه در نمایشگاه‌های اختصاصی ترغیب کنیم، به طوری که مجبور شدیم مستقیما با شرکت‌ها تماس گرفته و از آنها بخواهیم در نمایشگاه شرکت کنند.
انتقاد دیگر معاون کل سازمان توسعه تجارت بر این نکته بود که قبل از راه‌اندازی خطوط مستقیم کشتیرانی از دریای شمال به روسیه مدام بازرگانان اعلام می‌کردند که برای صادرات محصولات خود به روسیه از جمله محصولات کشاورزی خط مستقیم کشتیرانی نداریم، اما الان سازمان توسعه تجارت حدود یک سال است که دو خط را به بندر اوکتائو و آستاراخان روسیه فعال کرده اما تنها ۳۰ درصد ظرفیت سطح استفاده شده و جالب اینجاست که محصولات کشاورزی کمترین سهم رادارد.
وی ادامه داد: در حالی که ما از سهم خود در GTC کشتیرانی استفاده کردیم، تا این خط را فعال کنیم.
مودودی به دیگر کارهای سازمان توسعه تجارت برای توسعه زیرساخت‌های صادراتی اشاره کرد و گفت: ۵۰ میلیارد تومان به عنوان کمک به زیرساخت‌های صادراتی اختصاص دادیم که بخشی از آن برای راه‌اندازی خط کشتیرانی مستقیم از خلیج‌فارس به عمان بوده و همچنین خط هوایی تهران به آستاراخان از ۴ اسفند اولین پرواز خود را خواهد داشت و باید ببینیم چه استقبالی از این خط هوایی به روسیه خواهد شد چراکه ۳ میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان برای کمک به هزینه‌های ایجاد این خط یارانه داده‌ایم.
معاون کل سازمان توسعه تجارت در پاسخ به اینکه چه پیش‌بینی‌هایی برای مشوق‌های صادراتی در طی یک سال آینده دارید، گفت: مشوق‌ها در دو قالب نقدی و غیرنقدی پیگیری می‌شود که یکی از آنها ایجاد قراردادهایی بین سازمان توسعه تجارت با بانک توسعه صادرات و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و قرار است ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب یارانه سود تسهیلات بانکی به فعالان اقتصادی اعطا شود. که منتظریم برای این موضوع تامین اعتبار شود.
وی در تشریح بیشتر این مسئله گفت:‌قرار است تا پس از انجام فعل صادرات توسط صادرکننده ۶ درصد از نرخ سود بانکی را بپردازیم و بانک عامل تمام بانک‌های کشور است و مسئولیت مدیریت این قراردادها را بانک توسعه صادرات بر عهده دارد.
مودودی تاکید کرد: با وجود آنکه بارها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که برای حضور در نمایشگاه‌ها از بازرگانان حمایت‌های نقدی و غیرنقدی انجام می‌د‌هیم، اما هیچ رغبتی را از طرف بخش خصوصی ندیده‌ایم.
معاون کل سازمان توسعه تجارت همچنین از درخواست هزار میلیارد تومان مشوق صادراتی در بودجه سال ۹۵ خبر داد وگفت: باید منتظر بود و دید چقدر از این رقم لحاظ خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر اخیر خود به کشور بنگلادش اشاره کرده و گفت: بنگلادش می‌تواند یکی از کشورهای مهم هدف صادراتی با ۱۷۰ میلیون نفر جمعیت باشد چراکه تا قبل از ۲۰۰ سال پیش ۷۰۰ زبان فارسی به مدت ۷۰۰ سال به عنوان زبان مکاتبات اداری در این کشور بوده است و هنوز تعلقات زیادی به ایرانی‌ها در این کشور وجود دارد.
مودودی تصریح کرد: از آنجا که بنگلادش منابع زیرزمینی زیادی ندارد، وابستگی شدیدی به واردات داشته و ۴۰ میلیارد دلار واردات دارد، در عین حال سقف تجاری ما با بنگلادش زیر ۱۰۰ میلیون دلار است که رقم ناچیزی است.
وی به زمینه‌های همکاری با بنگلادشی‌ها اشاره کرد و گفت: از آنجایی که این کشور رودخانه‌های بسیاری دارد نیاز به پل‌سازی دو چندان است و زمینه خوبی برای صادرات قیر وجود دارد. همچنین آنها به طور مشخص برای خرید سیمان و کلینکر اعلام آمادگی کردند. همچنین تامین گاز LPG و CNG و همچنین کپسول‌های گاز اعلام نیاز کردند و همچنین قرار است وزیر انرژی بنگلادش به ایران آمده مذاکراتی انجام دهد تا منجر به عقد قرارداد باشد.

https://siasatrooz.ir/vdchiznw.23nmzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی