پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۴
کد مطلب : 107444
وقتی آمریکا از کردهای سوریه استفاده ابزاری می‌کند

استقبال ایران از انسجام یکپارچه در سوریه

استقبال ایران از انسجام یکپارچه در سوریه

دستور خروج نظامیان آمریکایی از سوریه نشان می‌دهد که آمریکا هیچ عقد اخوتی با کردها نبسته و تا زمانی که به آنان نیاز داشت و از کردها به‌عنوان پیاده ‌نظام در مبارزه با داعش استفاده کرد، آمریکایی‌ها کردها را آموزش و تسلیحات در اختیارشان قرار دادند و از آنان حمایت کردند، همین‌ که احساس کردند مبارزه با داعش در سوریه تمام شده، کردها را رها کردند و تصمیم به خروج از سوریه گرفتند.
با خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، کردهای این کشور در شرایط حساسی قرار گرفتند. ارتش سوریه برای دفاع از آنان در برابر تهدیدات نظامی ترکیه وارد منبج شد، با وجود این، سایه تهدیدات مزبور از سر کردها کم نشده است و سرنوشت سیاسی امنیتی آنان چندان شفاف نیست.

ملت کرد سوریه باید به دامان کشورشان بازگردند
عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا کردها در سوریه با حکومت مرکزی در سایه قانون اساسی خودشان مذاکره کرده، جایگاهشان را تعریف می‌کنند؛همانطور که در عراق این مهم انجام شده است.
سیدحسین نقوی حسینی ضمن اشاره به موضوع رفتار ترامپ با کردهای سوریه خروج نیروهای آمریکایی از خاک سوریه،گفت: کردهای ساکن سوریه جزئی از ملت سوریه محسوب می‌شوند.
نماینده مردم ورامین ،پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی افزود: در این ایام فعالیت گروه تروریستی داعش که خسارات جانی زیادی هم به ملت سوریه وارد کرد؛ کردها واقعا مظلوم واقع شدند. قتل‌ عام‌های گسترده‌ای در آنجا صورت گرفت و حالا که داعش ریشه کن شده است و جرثومه آن به هم زده شد؛ ملت کرد در سوریه باید به دامان سوریه برگردند.
عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی با هرنوع تجزیه گرایی، انفکاک سوریه و لطمه زدن به وحدت سرزمینی آن به شدت مخالف است، تاکیدکرد: ملت سوریه همین‌ها هستند و باید با هم متحد باشند و این منوط است به اینکه کشورو دولت‌های خارجی در امور این سرزمین‌ها دخالت نکنند.
این نماینده مردم در مجلس معتقد است؛عدم دخالت قدرت‌ها و کشورهای دیگر در امور داخلی سوریه از اولویت‌های همپیمانان سوریه است و معتقدیم که گفت‌وگوی سوری-سوری می تواند مشکلات داخلی این کشور را حل کند.
نقوی حسینی با اشاره به این موضوع که کشورها باید از دخالت کنار بکشند و به امور کردها در سوریه کاری نداشته باشند، مطرح کرد:اینکه یک روز آمریکایی‌ها می‌آیند پشتیبانی خود را اعلام

می کنند؛ یک روز ترکیه می‌آید دخالت می‌کند و یک روز پشت آنها را خالی کرده و آنها را تنها می‌گذارند؛ این راه زندگی مسالمت‌ آمیز کردها در سوریه نیست.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه وحدت ملی و انسجام سرزمینی سوریه اولویت اصلی جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: قطعا کردها در سوریه با حکومت مرکزی می‌نشینند در سایه قانون اساسی خودشان، جایگاه خودشان را تعریف می‌کنند؛ همانطور که در عراق الان انجام شده است. 

بهترین راه برای کردها مذاکره با دولت قانونی دمشق است
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که ترامپ کاسب کارانه و سیاست تاجرمنشانه در منطقه رفتار می کند و همیشه از حرکت‌های تجزیه‌طلبانه کشورهای منطقه استقبال می‌کند.
محمدجواد جمالی نوبندگانی با اشاره به موضوع خروج نظامیان آمریکایی از سوریه گفت: ترامپ به نوعی از کردهای سوریه استفاده ابزاری کرد.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی به این طریق که به ککردهای سوریه سلاح‌های ویژه داده بودند و قول‌هایی درباره خودمختاری و استقلال داده بودند؛ در عین حالی که همان زمان کردهای عراق با داعش درگیر بودند، به قول آقای بارزانی اگر جمهوری اسلامی نبود داعش همه اربیل و سلیمانیه را اشغال کرده بود و بلایی که در شهرهایی مانند سنجار و شهرهای دیگر مثل آن‌ها آورده بود، آنجا هم همین کار را می‌کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به رفتار آمریکا درباره کردهای سوریه، مطرح کرد: درعین حال ترامپ کاسبکارانه و سیاست تاجرمنشانه در منطقه رفتار می‌کند و از حرکت‌های تجزیه طلبانه کشورهای خصوصا کشورهای منطقه استقبال می‌کند.
جمالی معتقد است؛ نه جمهوری اسلامی موافق با تجزیه سوریه است و نه ترکیه به عنوان همسایه بسیار مهم شمالی سوریه اجازه تحرکات این چنینی را به کردها می‌دهد. همین حرکتی که الان کردها انجام می‌دهند، به دولت قانونی و مرکزی سوریه رو می‌کنند و با آنها وارد مذاکره شدند؛ برای اینکه بتوانند هماهنگی‌های آتی را ایجاد کنند، به نظر ما بهترین راه است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه کردها اصلا نباید به آمریکا و رژیم صهیونیستی و کشورهای مانند عربستان و بحرین اعتمادی داشته باشند، تصریح کرد: چرا که کردهای منطقه همیشه از استفاده ابزاری که قدرت‌های منطقه و یا فرامنطقه‌ای از آنها کردند، آسیب دیده‌اند؛ کردها همیشه در محدوده کشورهایشان نیروهای تاثیرگذاری بوده و باید نقش مثبت خود را در آینده سوریه و عراق ایفا کنند؛ احساس من این است که دولت دمشق از کردها استقبال خواهد کرد و جمهوری اسلامی هم همیشه از انسجام کشورها استقبال می‌کند. خانه ملت

https://siasatrooz.ir/vdchkqnzk23nvkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی