چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 86914

اخطار مجلس به ساختمان رو‌به‌رو

اخطار مجلس به ساختمان رو‌به‌رو

برخی نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته، از مانع‌تراشی وزارت ارشاد در برابر انتشار یک کتاب با موضوع نقد توافقنامه ژنو انتقاد کردند.
ارائه تحليل‌ها و اظهار نظرها در باره توافق ژنو و محرمانه بودن اين مذاكرات موجب شده تا افراد به واكاوي در مورد گفت‌وگوها و توافق هسته اي پرداخته و برخي از نمايندگان مجلس نسبت به عدم اطلاع رساني در مورد اين مذاكرات اظهاراتي نقادانه داشته باشند . در اين ميان برخي از دولتمردان اين انتقادات را نشان دهنده خصومت شخصي با تيم مذاكره كننده و بي سوادي منتقدين دانستند و نيت خيري را از آن مطالبه نكردند .
در اين ميان روز گذشته مهرداد بذرپاش نماينده مردم تهران در سخنان خود با اشاره به موضوع سياست خارجي گفت: بحث سیاست خارجی به ویژه توافقنامه ژنوبحثی جدی برای آیندگان کشور است. تصمیماتی که اکنون در مورد انرژی هسته‌ای در حال گرفته شدن است، کم اهمیت تر از موضوع هدفمندی نیست. بحث برسر قدرت یک ملت و نیز تضمین آینده یک کشور است که باید آن را جدی گرفت؛ نباید مجلس به عنوان رأس امور از یکی از مهمترین امور کشور بی‌اطلاع باشد و مرتب با بهانه‌های واهی آن را غریبه پنداشت و ماجرا را از آن پنهان کرد.
وی افزود: در ابتدای توافق بسیاری از انتقادها مربوط به مفروضات مذاکره کنندگان نسبت به آمریکا و نیز محتوای قرارداد بود. و حالا کم کم بسیاری از انتقادها در آن زمان در حال گرفتن رنگ واقعیت به خود هستند. پس از توافقنامه ژنو ۳ بار دیگر رسما تحریم شدیم. ۱۸ بار مورد تهدید نظامی قرار گرفتیم. پارلمان اروپا انتخابات ۲۴ خرداد را زیر سوال برد و آن را غیرمشروع خواند و به ترویج هم جنس بازی دعوت کرد. به هیچ شرکت غربی اجازه ورود به ایران داده نشد. هیچ یک از تعهدات هواپیمایی عملی نشد. دلاری به بانک مرکزی ما که اجازه هزینه و یا جابجایی داشته باشد، نرسید، برای اولین بار در تاریخ تأسیس سازمان ملل به نماینده ای که از سوی ایران معرفی شده بود، ویزا داده نشد و به خاطر ایران قانون مقر سازمان ملل را تغییر دادند و حالا می‌توانند به خیلی از کشورها هم ویزا ندهند، دارایی بنیاد علوی را مصادره کردند که اموال آن بیش از کل مبلغ توافق نامه ژنو است و اتفاقات دیگری که اینجا مجال طرح آن نیست.
بذرپاش اضافه کرد: طوری اقدام کردیم که طرف‌های آمریکایی از سرعت ایران در انجام تعهدات خود تعجب کرده‌اند. ماجرای ما شبیه بازی ایران و مالدیو است که وقتی مالدیو از ایران ۱۷ گل خورد، مربی آن طی مصاحبه ‌ای گفت ایران تیم قدرتمندی است و این نتیجه طبیعی است و حالا وصف تیم ما هم مانند آنها شده كه قدرتمند بودن طرف را به رخ منتقدان می کشند.
وي همچنين با اشاره به تهیه کتابی در مورد توافق نامه ژنو، گفت: اخیرا کتابی تحت عنوان «توافقنامه از نگاه نخبگان» برای اخذ مجوز به اداره ارشاد استان قم ارسال شده است، ولی ممیزی این کتاب که حاوی نظرات موافقین و منتقدین توافقنامه است، به شكلي مثال زدنی را تصحیح می‌کند. پس ممنوع القلم هم داریم.
وي با تأکید براینکه کمک و همراهی به معنای تعریف و تمجید دائم نیست، تصریح کرد: دولت باید نمایندگان را در پاسخ به مطالبات مردم یاری دهد و خدای ناکرده برخی از مدیران برای از میدان بدر کردن و یا ضربه زدن به حثیت نمایندگان در حوزه انتخابیه کاری نکنند.
نماینده مردم تهران گفت: تصویب قوانین متعدد نیز می‌تواند دولت را یاری رساند. پس نظارت بر دولت توسط ابزارهای مختلف مانند تذکر، سوال، استیضاح نیز به نوعی کمک به دولت از منظر نظارت است .
بذرپاش در تذکراتی خطاب به مسئولین دولتی گفت: مگر دولت محترم در ابتدای رأی آوردن یکی از اصلی ترین برنامه‌های خود را احیای سازمان مدیریت نمی‌دانست و معتقد نبود که دلیل بسیاری از مشکلات کشور، تغییر سازمان مدیریت به معاونت برنامه‌ریزی است؟ ولی چه شد که بعد از گذشت ۸ ماه از شروع به کار دولت نه تنها سازمان احیا نشد، بلکه وقتی مجلس هم اقدام به احیای سازمان مدیریت کرد، دولت به عنوان مخالف در مجلس حاضر شد و هم اکنون نيز معاونت برنامه‌ریزی رئیس جمهور به صورت غیرقانونی عهده‌دار معاونت دیگری به عنوان معاونت نیروی انسانی است که مسئولیت بسیاری از امور مهم کشور را برعهده دارد.
وي ریخت‌وپاش‌های دولت را دلیل بی‌اعتمادی مردم و عدم انصراف از دریافت یارانه‌ها دانست و افزود: آیا رفتار دولت در این چند ماه مانند هزینه‌های گزاف تشریفاتی همچون برگزاری برخی مراسهاي خاص و ساخت استخر و سونا، پیامک‌های گسترده بی‌حاصل و انتصاب افراد مسئله دار در فتنه ۸۸، انتصاب افراد با سرمایه‌های صدها میلیاردی و بعضا هزارمیلیاردی دلیل این بی اعتمادی‌ها نیست؟ »
از سوي ديگر امیرآبادی نماینده مردم قم در تذکر شفاهی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: متأسفانه به کتاب توافقنامه ژنو از منظر نخبگان که مجموعه‌ای از نظرات موافقان و مخالفان در رسانه‌ها مطرح شده و قبلا هم چاپ شده است، مجوز چاپ داده نمی‌شود و جالب است که گفته می‌شود این قسمت‌ها را حذف کنید تا مجوز چاپ بدهیم. آقای جنتی این درست نیست. شما ممیزی را برای کتاب‌های ضد ارزشی برداشته‌اید. چرا اجازه نمی‌دهید که چنین کتاب‌هایی چاپ شود.

انفصال از خدمت مجازات همكاري نكردن با سازمان بازرسي
همچنين نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ديروز رسیدگی به طرح دائمی شدن قانون اصلاح موادی از قانون تشکیل بازرسی کل کشور را ادامه دادند و موادی از آن را به تصویب رساندند.
نمایندگان در ماده ۶ این طرح مصوب کردند كلیه مسئولان ذی‌ربط در وزارتخانه‌ها، ادارات، سازمان‌ها، موسسات و واحدهای مشمول قانون سازمان بازرسی که مکلف هستند اسناد و اطلاعات و مدارک مورد لزوم در تحقیقات را در اختیار بازرسان اعزامی قرار دهند، چنانچه تخلفی از این تکلیف کنند، موجب حبس از سه ماه و یک روز تا شش ماه یا انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی از سه ماه تا یک سال خواهند شد .

كارت زرد چهارمین وزیر دولت یازدهم
در همين حال پس از بررسی پاسخ وزیر آموزش و پرورش به سؤال جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علی‌اصغر فانی نتوانست نمایندگان را قانع کند و از مجلس کارت زرد گرفت.
در اين جلسه دو سؤال از وزیر آموزش و پرورش پرسیده شد که سؤال نخست مربوط به علت به ‌کارگیری افراد در سنین بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش و سوال بعدي علت سیاسی بودن انتصاب مدیران وزارت آموزش و پرورش بدون منطق کارشناسی و شایسته‌سالاری بود.
پیش از این وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مجلس کارت زرد گرفته‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdchkwn6.23n-zdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی