?>?> مشكلي اساسي براي يك جريان سياسي | سیاست روز
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۳
کد مطلب : 90964
اظهارات مداخله‌جويانه غرب و سكوت معني‌دار اصلاح‌طلبان

مشكلي اساسي براي يك جريان سياسي

مشكلي اساسي براي يك جريان سياسي

اين روزها مجدداً آواي حمايت از اصلاح‌طلبان از گلوي افرادي بيرون مي‌آيد كه سبقه تاريخي آنها حكايت از دشمني با مردم ايران را دارد و اگر چه نكته قابل توجه اينجاست كه اين گروه براي انتخابات آتي كشورمان نقشه مي‌كشند اما جالب‌تر از آن اين است كه در اين ميان پست‌هاي سياسي را به اصلاح‌طلبان اختصاص داده‌اند.
اخيرا کلودیا روت نایب ‌رئیس مجلس قانون‌گذاری آلمان که به تهران سفر کرده در دیداری که با محمدرضا عارف داشت، طی اظهارات مداخله‌جویانه و با ورود به مسائل سیاسی و جناحی ایران بار دیگر بر حمایت غرب از اصلاح‌طلبان صحه گذاشته و می‌گوید: "می‌خواهم بدانم شورای نگهبان در این انتخابات چه تاثیری دارد و آیا این آزادی وجود دارد که همه کاندیدا شوند چراکه من شنیده‌ام که اصلاح‌طلبان نتوانستند در انتخابات کاندیدا شوند؛ من امیدوارم در ۱۷ مارس سال آینده بتوانم اصلاح‌طلبان را در مجلس ایران ببینم".
وي پا را از این نیز فراتر گذاشته و در اظهارنظری تحقیرآمیز و از موضع‌ بالا خطاب به محمدرضا عارف از او پرسیده است که می‌خواهم بدانم شما که الان مقابل من نشسته‌اید در مجلس آینده چه سمتی دارید!
همچنين نایب ‌رئیس مجلس آلمان در جریان سفر خود به تهران و در دیدار با محمدرضا عارف موضوع رفع حصر سران فتنه را مطرح کرده بود.
چنين اظهاراتي در حالي مطرح مي‌شود كه تجربه‌ نشان داده هر زمان به انتخابات نزدیک‌تر شده‌ایم حمایت غربی‌ها از اصلاح‌طلبان شدت گرفته است و از همین روست که نایب رئیس مجلس آلمان با اعلام روز دقیق انتخابات در ایران برای پیروزی اصلاح‌طلبان ابراز امیدواری می‌کند.
با نگاهی به تاریخ جمهوری اسلامی متوجه می‌شویم اصلاح‌طلبان نه تنها هيچ‌گاه درد مردم را نداشته و حتي در ۸ سالی که دولت را در اختیار داشتند به جای رسیدگی به مشکلات مردم، تورم سیاسی را به سفره‌های مردم تزریق کردند بلكه تلاش مي‌كنند تا رگه‌هایی از روشنفکری کپی‌برداری شده از غرب را به مردم كشورمان تحميل كنند.
در اين ميان حمايت غربي‌ها از اين گروه اين چرايي را مطرح مي‌كند كه غرب چه نظري نسبت به اين گروه دارد كه حمايت از آنها را در انتخابات در دستور برنامه سياست خارجي خود قرار داده است؟
در عين حال به نظر مي‌رسد كه اصلاح‌طلبان به دنبال ادامه افکار گذشته خود و ساختارشکنی هستند لذا لازم است تا مردم روند رصد و پالایش این جریان را در دستور کار خود داشته باشد.

سابقه حمايت غربي‌ها از اصلاح‌طلبان
اين براي اولين‌بار نيست كه عناصر غربی و ضدانقلاب از اصلاح‌طلبان حمايت مي‌كنند و يا اين حمايت از سوي يك مقام غربي مطرح مي‌شود.
زمانی كه جرج‌ بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا بود علناً حمایت از اصلاح‌طلبان را راهبرد دولت خود دانسته بود و اوباما نیز به همان سیاق بوش به کار خود ادامه می‌دهد. حتی نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز گفته بود که "اصلاح‌طلبان بزرگ‌ترین سرمایه اسرائیل در ایران هستند!".
سخنان پرز رئیس‌ رژیم صهیونیستی نيز جالب است که به صراحت گفته بود" اصلاح‌طلبان به نمایندگی از اسرائیل با رژیم اسلامی ایران می‌جنگند!"
در زمان فتنه ۸۸ نيز پیش لئون پانتا وزیر دفاع پيشين امريكا گفت كه تحركات اصلاح‌طلبان در ایران الهام گرفته از «بهار عربی» بوده و به نظر مي‌رسد که یك انقلاب دیگری در این كشور در راه است.
وي در مصاحبه ای با شبکه پی‌بی‌اس امریکا اظهار داشت: "فکر مي‌کنم جنبش اصلاحات در ایران به میزان زیادی در حال فراگیری از تحولات تونس، مصر، لیبیا و سوریه است." وزیر دفاع امریكا تحولات بعد از انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش در ایران را دلیل كافی برای شباهت مطالبات مردم ایران با مردم تونس مصر و لیبیا دانسته گفت كه جنبش اعتراضی ایران (جنبش سبز) سرانجام به خواسته هایش مي‌رسد، اما رسیدن به آن تنها نیاز به زمان دارد.

حمايت رسانه‌هاي غربي
یکی دیگر از نشانه‌های حمایت غربی‌ها از اصلاح‌طلبان، حمایت رسانه‌ای از آنهاست است كه بارها به محض برخورد با رسانه‌های متخلف اصلاح‌‌طلبان، بانگ حمایت از آن رسانه‌ در بیرون از کشور شنیده شده است.
اسدالله بادامچیان عضو شورای مرکزی حزب‌ مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه حمایت غرب از اصلاح‌طلبان به دلیل نزدیکی فکری به آنهاست، به حمایت رسانه‌های اصلاح‌طلبان و غرب از یکدیگر اشاره و می‌گوید: "امروز هم اگر به نشریات این جریان نگاه کنیم کاملا مي‌بینیم که با چارچوبی که رادیو بی‌بی‌سی، صدای آمریکا و دیگر رسانه‌هاي از این دست فعالیت مي‌کنند، منتشر مي‌شوند. این جریان همچنین التزام به اصل ولایت فقیه را تنها یک مسئله اجتماعی مي‌دانند و نه یک مسئله فقاهتی و نقلابی"
نزدیکی و هم‌پوشانی میان رسانه دولتی انگلیس و جریان اصلاح‌طلبی در ایران تامل‌بر انگيز است. به باور برخی ناظران، این اشتراک و نزدیکی در انتخاب سوژه‌ها، نحوه ورود به موضوعات، کیفیت تحلیل مسائل، هم‌پوشانی گزارش‎ها و اخبار، خطوط مشترک خبری، استفاده از ادبیات مشابه و... قابل ردیابی و مشاهده است . تا جایی که خيلي‌ها از بی‌بی‌سی فارسی با تعبیر «رسانه اصلاح‌طلبان» یاد می‌کنند.
به‎علاوه، حضور پررنگ و پرشمار عناصری با پیشینه اصلاح‌طلبی در میان کارمندان، مجریان و کارشناسان بخش فارسی بی‌بی‌سی، راديو فردا و... این انگاره را تقویت می‌کند.

چرا غربی‌ها همیشه از اصلاح‌طلبان حمایت می‌کنند؟
با ابراز امیدواری نایب رئیس مجلس آلمان به پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۴، تکذیب حمایت غربی‌ها از آنان دیگر فاقد موضوعیت است بلکه بنا به گفته کارشناسان اکنون مردم انتظار توضیح دارند نه تکذیب.
مهمترین سؤال این است که فلسفه حمایت غربی‌ها از اصلاح‌طلبان چیست و آنها چرا حمایت از اصلاح‌طلبان را به عنوان یک استراتژی سیاست‌ خارجی خود تعیین کرده‌اند؟
آيا این اصلاح‌طلبان هستند که به حمایت غرب نیازمند هستند یا این غرب است که برای پیاده کرده سیاست‌های خود نیازمند حمایت راهبردی اصلاح‌طلبان است؟ شايد هردو طرف نيز براي رسيدن به خواسته‌هاي خود با يكديگر همكاري مي‌كنند؟
محمد کوثری نماینده مردم تهران در مجلس درباره چرایی حمایت غرب از اصلاح‌طلبان گفت: پاسخ روشن است، چون برخی از اصلاح‌طلبان حرف‌ غربِی‌ها را تکرار و برنامه‌های آنها دنبال می‌کنند و غربی‌ها هم بر همین اساس از اصلاح‌طلبان حمایت می‌کنند و متاسفانه می‌بینیم که حتی برخی اصلاح‌طلبان به حمایت‌های دشمن از آنها پاسخ منفی نمی‌دهند که این خودش معنا دار است.
از سوي ديگر محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اظهارات نایب ‌رئیس مجلس آلمان در مورد حمایت از رفع حصر سران فتنه، گفت: باید پاسخ مناسبی به اظهارنظرهای نایب ‌رئیس مجلس آلمان داده می‌شد، از سوی دیگر این اظهارات باعث می‌شود تا افکار عمومی بدانند که چه نیت نادرستی در حمایت از جریانات مسئله‌دار در کشور و جود دارد.
در اين ميان نبايد گروهي از اصلاح‌طلبان تندور را فراموش كرد كه از سوي دشمن حمايت بيشتري مي‌شوند. اين گروه تجدید‌نظر در مبانی اسلامی و انقلابی و قانون اساسی را به گونه‌اي مي‌خواهند که راه نفوذ برای دشمنان این انقلاب گشوده شود. به اين ترتيب هرچند كه ژست اسلامیت و مردم‌سالاری دینی را از دست نمی دهند اما راه را گم نكرده و براي غربي‌ها سينه سپر مي‌كنند.

خواسته نمايندگان مردم
در اين ميان نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي خواستار آن هستند كه دولت و مقامات دپيلماتيك كشورمان به اين بازي مزورانه غرب پايان داده و با پاسخگويي به آنها راه را براي سود‌جويي و اضافه‌گويي‌هاي بعدي آنان ببندند.
فاطمه آليا عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با محکومیت اظهارات مداخله‌جویانه نایب ‌رئیس مجلس آلمان علیه ایران، گفت: بهتر بود پس از این اظهارات مداخله‌جویانه به سفر وی پایان داده می‌شد. وي با اشاره به اظهارات مداخله‌جویانه نایب رئیس مجلس آلمان در امور داخلی کشورمان گفت: ما این رفتار قیم‌مآبانه و مداخله‌جویانه نایب رئیس مجلس آلمان را محکوم می‌کنیم و به آنها توصیه می‌کنیم که دست از این رفتارهای استکباری خود بردارند.
نماينده مردم تهران افزود: مناسب این بود که آقای عارف و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اجازه این‌گونه تندروی‌ها و دخالت در امور داخلی ایران را به نایب رئیس مجلس آلمان نمی‌دادند و در مقابل این اظهارات موضوع نقض حقوق بشر و از جمله نقض حقوق زنان در آلمان و اروپا را مطرح می‌کردند.
محمد‌حسين فرهنگي عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهارات مقام آلمانی را دخالت آشکار در امور کشورمان دانست و گفت باید پاسخ مناسبی به اظهارات وی داده شود.
همچنين سيد‌حسين نقوي سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهارات نايب رئیس مجلس آلمان در دیدار با آقای عارف را مداخله مستقیم در امور داخلی کشور، حمایت از فتنه‌گران و در جهت حمایت از براندازی جمهوری اسلامی دانست و تاكيد كرد: وزارت امور خارجه نباید اجازه این‌گونه اظهار‌نظر مقامات دیگر کشورها در دیدارهای رسمی را بدهد و باید از اینگونه اظهارات نایب رئیس مجلس آلمان و ادامه دیدارهایش در تهران جلوگیری و حتی عذرش خواسته شود.
وی گفت: ما هشدارهای لازم را رسماً و به شکل مکتوب به وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات داده و از آنها خواسته بودیم بر برنامه سفر مقامات خارجی در چارچوب پروتکل‌هاي دیپلماتیک کنترل و نظارت داشته باشند.
نقوی‌حسینی افزود: البته این مقام آلمانی رفتارهای خارج از پروتکل انجام نداده و با فتنه‌گران دیدار نکرده است اما باید از اظهارات مداخله‌جویانه‌اش جلوگیری شود زیرا این‌گونه اظهارات حمایت از براندازی است و باید با آن برخورد جدی شود.
منصور حقیقت‌پور نماینده مردم اردبیل در مجلس نيز با اشاره به اظهارات مداخله‌جویانه رئیس مجلس آلمان در امور داخلی کشورمان، گفت: اظهارات مداخله‌جویانه نایب ‌رئیس مجلس آلمان در امور داخلی ایران محکوم است و مقامات وزارت خارجه مجلس و سایر دستگاه‌های مسئول بار دیگر در انجام وظایف خود کوتاهی کردند.
وی افزود: طبق آنچه که به ما گفته شده به این مقامات در کشورهایشان تفهیم شده که نباید هنجارشکنی کنند و ما این موضوع را مورد پیگیری قرار خواهیم داد و تمام ملاقات‌های وی در ایران باید لغو شود.
نایب ‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: نازی‌ها اگر راست می‌گویند اشتباهات تاریخی خود را جبران کنند؛ البته ما به طور قطع این دخالت آشکار نایب ‌رئیس مجلس آلمان را مورد پیگیری قرار خواهیم داد.

نظر شوراي نگهبان
نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان نيز با اشاره به اظهارات مداخله‌جویانه نایب رئیس مجلس آلمان در رابطه با رفع حصر سران فتنه ۸۸، گفت: در رابطه با اظهارنظرهایی که در مسئله حصر و نظایر آن صورت می‌گیرد، وزارت خارجه و مقامات رسمی که میزبان مقامات خارجی هستند، طبق مقررات کلی و عرف دیپلماتیک وظیفه دارند ابهاماتی را که برای طرف‌های خارجی و مدعوین آن‌ها در مورد نظام سیاسی و حقوقی ما پیش می‌آید، برطرف کنند.
وی افزود: اگر چنین مسئله‌ای حکایت از عدم اطلاع آن ميهمان خارجی و دیپلماتیک داشته باشد، بهترین عکس‌العمل اطلاع‌رسانی دقیق به آن‌هاست. اگر چنانچه مقامات خارجی در صدد اعتراض و یا به تعبیری مداخله در امور داخلی کشورمان هستند،‌ واکنش مناسبی از سوی مقامات رسمی کشور باید نشان داده شود و توقع ما این است که این عکس‌العمل به موقع نشان داده شود.
سخنگوی شورای نگهبان بیان داشت: این‌گونه اظهارنظرها از سوی برخی مقامات غربی مسبوق به سابقه است و علت آن هم این است که بعضی از آن‌ها یا درک درستی از مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند یا عمدا نمی‌خواهند درک درستی داشته باشند، تنها قرائت را از مردم‌سالاری و دمکراسی را نیز قرائت لیبرال دمکراسی می‌دانند.

در نهايت
حمايت‌هاي غربي‌ها در حالي صورت مي‌گيرد كه جناح اصلاح‌طلب هر‌گونه همكاري و ارتباط خود را با غربي‌ها به شدت رد مي‌كنند اما همچنان از طرف نیروهای معارض غربی علیه جمهوری اسلامی سیگنال‌هایی در تأیید همراهی و همکاری و هم‌رأیی اصلاح‌طلبان با آنها دریافت می‌شود. و همین مسائل است که ایجاد‌کننده‌ نوعی بی‌اعتمادی نسبت به اصلاح‌طلبان می‌شود.
در نهايت شايد اصلاح‌طلبان برای انحراف اذهان بگویند که حمایت غربی‌ها از آنها صحت ندار اما ديگر اين مسئله‌اي نيست كه بتوان آن را از نظر پنهان داشت. اين گروه نه تنها از حمايت‌هاي غربي‌ها بر خوردار هستند بلكه در مقابل مداخلات آنها در مورد مسائل داخلي كشورمان سكوت مي‌كنند كه اين سكوت نشانه رضاست. اکنون آنها بايد توضیح دهند كه چه وجه اشتراک نگرشی، بینشی و روشی بین دشمنان ملت ایران با آنها وجود دارد؟ آیا این جریان سیاسی نباید فکری به حال این مشکل اساسی خود کنند؟

https://siasatrooz.ir/vdchkwnw.23nv-dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی