شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۴
کد مطلب : 90685
ارزيابي كارشناسان از اتفاقات تروريستي اروپا

سزاي پند نگرفتن از بزرگان

سزاي پند نگرفتن از بزرگان

كارشناسان معتقدند اگر غرب به توصيه و هشدارهاي جمهوري اسلامي ايران و بويژه مقام معظم رهبري براي توقف حمايت از گروه‌هاي تروريستي دست بر مي‌داشتند الان فرانسه دچار اين بحران امنيتي نمي‌شد.
حملات عناصر مسلح به دفتر روزنامه طنز «شارلی ابدو» در پاریس به مرگ ۱۲ نفر منجر شد. حادثه‌اي كه ظرف چند ساعت تبديل به سر تيتر اخبار بيشتر رسانه‌هاي جهان شد. اين اتفاق در حالي رخ داد كه دولتمردان اين كشور پس از وقوع اين حادثه سه روز عزاي عمومي اعلام كردند.
فرانسه اين روزها با بحران امنيتي در سطح هشدار مواجه شده، بحراني كه گروه‌هاي تروريستي آن را رقم زدند چنانچه در خبرها آمده كه گروه‌هاي تكفيري مسئوليت اين حادثه تروريستي را پذيرفته‌اند.
اين بحران در حالي موجي از نگراني را در سراسر فرانسه ايجاد كرده اين كشور نقشي مهم در حمايت از تروريست‌هاي سوري داشته است چنانچه شاهدیم این کشور طی سال‌هاي اخیر با کشورهایی از جمله عربستان و قطر ارتباطات نزدیکی برقرار و قراردادهای تسلیحاتی را منعقد کرده است. در عین حال قطر سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در فرانسه انجام داده است. دو کشوری که به عنوان حامیان اصلی گروه‌هاي تندرو در منطقه شناخته مي‌شوند.
از طرفی فرانسه از جمله کشورهای اروپایی است که برخی اتباع آن به گروه داعش پیوستند. همچنین اسلام آوردن مردم این کشور یکی از چالش‌هاي سال‌هاي اخیر دولت فرانسه بوده است. با این حال رسانه‌هاي این کشور با تبعیت از قانون لائیک و آزادی رسانه‌اي اقدام به انتشار چنین کاریکاتوری کرده‌اند. همچنین از زمان ظهور داعش و اقدامات تروریستی این گروه در منطقه خاورمیانه، شاهد حضور اتباعی از فرانسه در این گروه بوديم.
غرب و از جمله فرانسه در حالي اين سال‌ها حمايت‌هاي مالي ومعنوي زيادي از تروريست‌هاي منطقه بويژه سوريه داشتند كه بالاخره آتش اين حمايت دامن خود اين كشورها را نيز گرفت نكته‌اي كه بارها مقام معظم رهبري به آن اشاره كردند چنانچه حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار پادشاه عمان تصریح کردند: با حمایت برخی کشورهای منطقه، یک گروه تکفیری شکل گرفته که با همه گروه‌های مسلمان درگیر است اما حامیان این جریان باید بدانند این آتش، دامان آنها را نیز خواهد گرفت.
رهبر انقلاب اسلامی، شرایط منطقه را در معرض بحران، توصیف کردند و فرمودند: علت اصلی وضعیت فعلی منطقه، دخالت‌های گوناگون از بیرون منطقه است.
حتي در ۲۹ دي‌ماه سال گذشته نيز حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته سالروز میلاد تاریخ سازِ نبی مکرم اسلام و ولادت پربرکت امام صادق‌(ع) در دیدار «جمعی از مسئولان کشور، میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی و گروه‌هایی از مردم»، با توجه به این واقعیات، جریان تکفیری را خطری بزرگ برای دنیای اسلام برشمردند و با توصیه به کشورهای اسلامی برای مراقبت و هوشیاری کامل، افزودند: متأسفانه برخی دولت‌هاي مسلمان، به عواقب حمایت از این جریان بی توجهند و نمی‌فهمند که این آتش، دامن همه آن‌ها را هم خواهد گرفت.
رهبرمعظم انقلاب، تشدید اختلافات میان شیعه و سنی و افزایش درگیری‌هاي داخلی ملت‌های مسلمان در سه چهار سال اخیر را عکس‌العمل ستمگران جهانی در مقابل تشدید بیداری اسلامی در تعدادی از کشورها برشمردند و افزودند: مستکبران تلاش مي‌کنند برای تحت‌الشعاع قرار دادن بیداری اسلامی، پیروان مذاهب مختلف اسلامی را با یکدیگر درگیر کنند و سپس با برجسته کردن اقدامات شنیع جریان تکفیری نظیرِ «جویدن جگر انسان‌هاي به قتل رسیده»، اصل اسلام را در افکار عمومی جهانیان، زشت جلوه دهند.
رهبر معظم انقلاب تأکید کردند: بدون تردید این مسائل یکباره به وجود نیامده است و قدرت‌هاي جهانی برای ایجاد آنها، مدت‌ها برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کرده‌اند.
اين هوشياري و پيش‌بيني مقام معظم رهبري نسبت به آتش فتنه كه كشورهاي غربي را نيز خواهد گرفت اتفاق افتاد و فرانسه شايد اولين وسر آغازي براي اشاعه اين آتش و فتنه در ديگر كشور باشد. كارشناسان راه برون‌رفت فرانسه از اين بحران را توقف حمايت اين كشور از تروريست‌ها بر شمردند. در همين زمينه سياست روز در گفت‌وگو با كارشناسان به تبيين راه برون‌رفت فرانسه ازاين حوادث پرداخته كه در ذيل مي‌آيد. 

فرانسه از بادي كه كاشته توفان درو مي‌كند
حسن قديري ابيانه كارشناس سياست خارجي در اين خصوص گفت: اولا فرانسه متاسفانه به بهانه لائيسم، سياست‌هاي شديد ضداسلامي را در پيش گرفته به طوريكه که حتي دختران ۱۳ ساله را به دليل رعايت حجاب و يا حتي عدم شرکت درس مختلط شنا از تحصيل محروم و حجاب را در کشورشان منع و جرايم سنگين براي آنها در بردارد.
وي افزود: اين سياست به جاي ايجاد فضاي تعامل بين مسلمانان و پيروان ساير اديان موجب بروز تقابل مي‌شود با حفظ حقوق و حرمت خويش خواستار زندگي به صورت مسالمت‌آميز در فرانسه هستند.
اين كارشناس سياست خارجي تصريح كرد :از طرف ديگر فرانسه به دخالت در کشورهاي اسلامي مثل سوريه پرداخته و درصدد سرنگوني دولت بشار اسد علي‌رغم حمايت گسترده مردمي از دولت وي است و در اين راستا نه تنها انواع و اقسام حمايت‌هاي مالي را از تروريسم داشته بلکه تلاش کرده تا مسلمانان مقيم فرانسه را نيز به ترغيب دخالت در سوريه و بعد هم عراق برانگيخته و مسلمانان تيم فرانسه را براي حضور در ميدان نيرو عليه دولت عراق تشويق نمايد.
وي در ادامه گفت :تروريست‌ها با حمايت فرانسه، غرب و ترکيه و كشورهاي مرتجع عربي ارتکاب هر جنايتي را مجاز شمردند و مردم فرانسه را نيز به حمايت از تروريسم و مشارکت در جنايات آنها ترغيب کرد.
وي در پايان خاطر‌نشان كرد: مقام معظم رهبري با نگاه اسلامي به مسائل منبعث از دستورات الهي قبلا تاکيد کرده بودند که حمايت کشورهاي غربي از تروريست به ضرر خودشان و حتي اين مطلب در مطبوعات خود فرانسه نيز انعکاس داشت و امروز فرانسه از بادي که کاشته بود توفان درو مي‌کند و قضيه در همين جا نيز تمام نمي‌شود.فرانسه براي راه برون‌رفت از اين وضعيت بايد استراتژي و تاکتيک‌هاي خويش را تغيير دهد و دشمني با مسلمانان را کنار گذاشته و از دخالت در امور کشورها و حمايت از تروريسم دست بردارد.

فرانسه و غرب دست از حمايت تروريست‌ها بردارند
جعفر قناد‌باشي ديگر کارشناس سياست خارجي در اين خصوص گفت: راه برون‌رفت فرانسه از اين اتفاقات تجديدنظر در سياست‌هايشان در قبال سوريه است.
وي افزود: پيش از هزار برابر از ۱۲ نفري که در فرانسه کشته شدند، در سوريه مردم بي‌گناه کشته شوند و همچنان مجامع بين‌المللي سکوت کرده‌اند، کشتاري که در سوريه روزها از رسانه‌ها مي‌شنويم يکي از دلايلش حمايت از فرانسوي‌ها از گروه‌هاي تروريستي بوده است. وي تصريح کرد: فرانسه حمايت مالي، سياسي و حتي بازگذاشتن راه براي خروج جوانان اين کشور در پيش گرفته چنانچه در بين کشورهاي اروپايي بيشترين کشوري که در صحنه عمليات داعش حضور دارند. جوانان فرانسوي هستند.
قنادباشي با بيان اينکه فرانسه وارد سياستي شده که تنها انحراف افکار عمومي است گفت: حضور رئيس‌جمهور و مقامات عالي‌رتبه در وقوع حادثه، سه روز عزاي عمومي جاي تامل است و اين تنها برجسته‌سازي است كه فرانسوي‌ها به راه انداختند و اين در ميان مدت اصلا به نفع فرانسه نيست.
وي با اشاره به اينکه حدود ۱۰ درصد فرانسوي‌ها مسلمان هستند گفت: در اين کشور تبعيض زيادي نسبت به حقوق مسلمانان در همه زمينه‌ها صورت مي‌گيرد تبعيضي که به دنبال آن دولت فرانسه اسلام هراسي را ترويج مي‌دهد و که فرانسه با اينکار تبعات رفتاري خودش را خواهد ديد.

https://siasatrooz.ir/vdchm-nw.23nv6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی