يکشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
کد مطلب : 95455
وزیر صنعت مدعی شد؛

خودکفایی در همه کالای مصرفی

خودکفایی در همه کالای مصرفی

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از سال ۹۳ صنعت حدود ۶ درصد رشد مثبت داشته است، مدعی است که امروز کشور از رکود درآمده‌ و هرچند این روند رشد آن چیزی نیست که مدنظر است اما در حال حاضر کشور در همه کالای مصرفی خودکفاست و صنعت‌گران نیز تلاش کنند با بهبود کیفیت محصولات و رقابت‌پذیر کردن تولیدات خود با محصولات خارجی رقابت کنند.
این ادعای وزیر صنعت در حالی مطرح می‌شود که اعضای هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه ۵۰ درصد واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند، اعلام کرده که امروز حدود ۱۰ هزار واحد تولیدی آن هم در خوشبینانه ترین حالت تعطیل هستند.
محمدرضا نعمت‌زاده در جمع خبرنگاران اعلام کرده است که درصد واحدهای کوچک شهرک‌های صنعتی کشور متوقف شده‌اند و وظیفه ما این است که کمک کنیم آنهایی که قابل راه‌اندازی هستند فعال شوند. وی با بیان اینکه ۷۰ درصد این واحدها مشکلات نقدینگی دارند و به دلیل بدهی‌ای که دارند، بانک‌ها حاضر نیستند به آن‌ها وام بدهند، افزود: خیلی از این واحدها کمتر از ظرفیت خود کار می‌کنند و مشکلات بازار دارند که باید برای آنها بازار ایجاد کرد.
نعمت‌زاده خاطرنشان کرد: دولت چند تصمیم برای ایجاد بازار برای صنایع و تولیدکنندگان گرفته که یکی از آنها صدور کارت اعتباری برای خرید لوازم خانگی و محصولات مصرفی بادوام است که از ماه آینده فعال می‌شود و بحث خرید دین نیز از دو ماه پیش عملیاتی شده و بانک‌ها باید آن را فعال‌تر کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال‌های ۹۱ و ۹۲ صنایع رشد منفی داشت، گفت: از سال ۹۳ صنعت حدود ۶ درصد رشد مثبت داشته است، بنابراین این نشان می‌دهد که ما از رکود درآمده‌ایم منتها روند رشد آن چیزی نیست که مدنظر ماست اما امسال با رفع تحریم‌ها قطعا حرکت بهتری در این زمینه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ما در واردات اولویت خاصی نداریم و بر مبنای تقاضا کالاها را وارد کشور می‌کنیم افزود: از نظر ما کالاهای سرمایه‌ای، دانش فنی، ماشین‌آلات پیشرفته، تکنولوژی و فناوری در اولویت واردات هستند ولی واردکنندگان بر مبنای بازار کالاها را وارد می‌کنند.
نعمت‌زاده تصریح کرد: ما در همه کالای مصرفی خودکفا هستیم و تقاضا می‌کنیم که مردم کالاهای داخلی را مصرف کنند و صنعتگران نیز تلاش کنند با بهبود کیفیت محصولات و رقابت‌پذیر کردن تولیدات خود با محصولات خارجی رقابت کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع کوچک گفت: این تسهیلات بر اساس تقاضای صنایع به استان‌های مختلف اختصاص می‌یابد.

تعطیلی ۱۰ هزار واحد تولیدی
در همین رابطه آرمان خالقی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه اگر تعداد واحدهای تولیدی کشور را ۶۷ هزار واحد بدانیم با رکود فعلی حدود ۳۰ درصد راکد هستند، اظهار داشت: با این محاسبه می‌توان نتیجه گرفت که حدود ۱۰ هزار واحد تولیدی آن هم در خوشبینانه ترین حالت تعطیل هستند.
وی با بیان اینکه فقط ۵۰ درصد از واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند، گفت: این موضوع نشان می‌دهد رکود شدیدی در سطح واحدهای تولیدی قرار دارد که این موضوع نیازمند تصمیم سریع دولت است.
این عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به صحبت‌های اخیر سخنگوی دولت مبنی بر ارائه تسهیلات ارزان به واحدهای تولیدی گفت: اگر این تسهیلات درست میان واحدهای متقاضی توزیع شود شاید بخشی از مشکلات آن هم در کوتاه‌مدت برطرف شود. اما باید به این نکته توجه کنیم که دولت به تنهایی نمی‌تواند این تخصیص تسهیلات را انجام دهد و باید در این رابطه تمام بخش‌ها حضور جدی داشته باشند تا شناسایی واحدهای نیازمند این تسهیلات به خوبی انجام شود.
خالقی اضافه کرد: مشکلات امروز بخش تولید منحصر به یک دستگاه نیست و تمام بخش‌ها باید با همکاری یکدیگر اقدامات لازم را برای توسعه فعالیت واحدهای تولیدی انجام دهند.

آیینه آمار
این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که بر‌اساس آمار گمرک، در ۱۱ ماهه منتهی به بهمن‌ماه۹۴، واردات کالاهای مصرفی از آمریکا همچنان ادامه داشته است به طوریکه مکمل‌های غذایی مهم‌ترین کالای مصرفی وارداتی از آمریکا بوده است. طبق آمار در این مدت ۲۵۲ تن مکمل غذایی به ارزش ۸.۲ میلیون دلار از آمریکا به کشورمان وارد شده است. گفتنی است رتبه دوم کالاهای مصرفی از آمریکا، مکمل‌های دارویی به ارزش ۵.۵ میلیون دلار اعلام شده است.
در مدت یاد شده ۲۰ هزار تن ذرت دامی به ارزش ۴.۷ میلیون دلار از آمریکا به ایران وارد شده و بر این اساس، ذرت دامی رتبه سوم عمده‌ترین کالاهای مصرفی وارداتی از امریکا را به خود اختصاص داده و غلات به جز گندم دامی نیز رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. در این مدت ۱۷ هزار تن غلات به جز گندم دامی به ارزش ۴.۲ میلیون دلار از آمریکا به ایران وارد شده است.
در بازه زمانی یاد شده ۱۱ هزار تن جو به ارزش ۲.۶ میلیون دلار، ۷۱ تن فرآورده‌های غذایی به ارزش ۱.۳ میلیون تن، ۲۹۰ تن افزودنی‌های خوراك آماده دام و طیور به ارزش ۱.۱ میلیون دلار، ۲۵ تن شبرنگ به ارزش ۴۷۹ هزار دلار، ۲۳ تن لوازم آرایش به ارزش ۳۶۸ هزار دلار، ۲۳ تن کاغذ دیواری به ارزش ۱۶۶ هزار دلار، ۲۵۳ تن چوب درخت کاج به ارزش ۱۰۷ هزار دلار دیگر کالاهای واردات از آمریکاست. آمار گمرک از واردات خودروی سواری و تراکتور، لوازم بازی بولینگ، مسواک، تیغ اره و خمیر بازی از آمریکا نیز حکایت دارد.
ناگفته نماند که با وجود انتشار این آما رتا پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت، پس از تذکر رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی از آمریکا، چند ماه پیش بخشنامه‌ ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا را صادر کرده بود اما آمارها حکایت از تداوم این روند دارد.

https://siasatrooz.ir/vdchmknw.23nmmdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی