پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸
کد مطلب : 90405
اعتراف تاريخي دادگاه اتحاديه اروپا

حقانيت ايران و حماس ثابت شد

حقانيت ايران و حماس ثابت شد

جنبش مقاومت فلسطين در حالي از سوي دادگاه عمومي اتحاديه اروپا از ليست گروه‌هاي تروريستي خارج شد كه كارشناسان بر اين عقيده‌اند كه اين دادگاه با صادر كردن اين حكم بر حقانيت جمهوري اسلامي ايران در حمايت از حماس، حزب‌الله و ساير گروه‌هاي مقاومت مهر تاييد زد.
ديروز دادگاه عمومی اتحادیه اروپا در اقدامي جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» را از لیست گروه‌های تروریستی خارج کرد اين حكم در حالي صادر شد كه خود اين دادگاه در اعترافي مطرح كرده است كه قرار دادن حماس در ليست گروه‌های تروریستی مبتنی بر شواهد عینی نبوده و تحت تأثیر فضای رسانه‌ای و تبلیغی صورت گرفته بود.
در همین رابطه دیپلمات‌های اروپایی به شبكه ۱۰ اسرائیل اعلام کردند که ممکن است دلیل چنین تصمیم دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا این باشد که «روند گنجاندن حماس در فهرست تروریسم براساس استانداردهای قانونی قابل اجرا در اتحادیه اروپا، انجام نشده است.»
این حکم قانونی آشکارا مبتنی بر بنیان‌های رویه‌مند بوده و به هیچ وجه دال بر هیچ‌گونه ارزیابی دادگاه در مورد دلایل ماهوی برای تعیین حماس به عنوان یک سازمان تروریستی نیست. این یک حکم قانونی دادگاه و نه تصمیم سیاسی اتخاذ شده از سوی دولت‌های اتحادیه اروپا است. اتحادیه اروپا (همچنان) به اصول چهارجانبه پایبند می‌ماند.
بعد از انتشار این خبر جنبش حماس از اقدام اروپا در خارج کردن نام این جنبش از لیست گروه‌های تروریستی استقبال کرد.
به نظر مي‌رسد كه اين اقدام دادگاه عمومي اروپا بيش از همه مراتب نگراني و عصبانيت رژيم غاصب كودك‌كش و متحدانش را فراهم مي‌كند چراكه اين رژيم سال‌ها با لابي‌هاي خود تلاش كرده بود كه مقاومت را به عنوان گروهك‌هاي تروريستي در عرصه جهاني نشان دهد و حاميان آن از جمله جمهوري اسلامي ايران را به حمايت از تروريست و تروريسم‌پروري متهم كند حال كه معادلاتش در مورد حماس بهم ريخته بطور حتم آشفتگي‌هايش در روزهاي آتي بيشتر نمايان مي‌شود در همين زمينه نيز «اسماعیل اشقر» عضو جنبش حماس اعلام کرد که خارج شدن حماس از لیست سازمان‌های تروریستی ضربه مهلکی بر پیکر رژیم اشغالگر و اصلاح ظلم تاریخی است.
بلافاصله پس از اين اقدام سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا در رابطه با حکم صادر شده از سوی دادگاه عمومی اتحادیه اروپا مبنی بر خارج کردن نام گروه حماس از فهرست سازمان‌های تروریستی بیانیه‌ای را صادر کرد. در این بیانیه آمده است: ما به قضاوت دادگاه عمومی اتحادیه اروپا که ديروز اعلام شد و شامل خنثی کردن اقدامات اتخاذ شده ضد حماس، که مشتمل بر تعیین آن به عنوان یک سازمان تروریستی و مسدود کردن منابع مالی آن است، احترام می‌گذاریم.
در ارتباط با حماس بايد بگوييم حرکت مقاومت اسلامی با نام اختصاری حماس یک سازمان اسلام‌گرای سیاسی، نظامی، فلسطینی است. این سازمان در سال ۱۹۸۷ به رهبری عبدالعزیز رنتیسی و شیخ احمد یاسین به عنوان شاخه فلسطینی اخوان‌المسلمین تاسیس شده و هدف خود را «آزادی تمامی خاک فلسطین» اعلام کرده‌است.
تا پيش از خارج كردن اين جنبش مقاومت اسلامي از ليست گروهك تروريستي از سوي دادگاه عمومي اتحاديه اروپا ،اتحادیه اروپا، آمریکا، اسرائیل، و کانادا، حماس را گروهی تروریستی مي‌دانستند استرالیا و بریتانیا فقط شاخه نظامی حماس یعنی گردان‌های عزالدین قسام را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داده‌اند.
كارشناسان بر اين عقيده‌اند اقدام دادگاه عمومي اتحاديه اروپا براي خارج كردن اين گروه مقاومت از ليست گروهك تروريستي و اعتراف اين دادگاه مبني بر اينكه تروريست قرار گرفتن حماس تنها به خاطر فضاي تبليغاتي حاكم بوده دو پيام را در بر دارد ابتدا اينكه براي افكارعمومي ثابت شد كه رويكردهاي غرب در‌خصوص شاخه‌هاي مقاومت در فلسطين و تروريست خواندن آنها بر پايه لابي و فشارهاي رژيم غاصب صهيونيستي و متحدانش بوده چراكه مقاومت تنها در برابر زياده‌خواهي‌ها و تجاوزات اين رژيم ايستادگي مي‌كند و به دنبال حق خود از سرزمين آبا و اجدادي خويش است كه به زور از سوي يهوديان رانده از كشورهاي غربي غصب شده است.
نكته دوم اينكه حقانيت جمهوري اسلامي ايران در حمايت مقاومت ونيز مبارزه با تروريسم واقعي به اثبات رسيد چرا كه تا پيش از اين ملت ايران به دليل حمايت از حماس و حزب‌الله و ديگر گروه‌هاي مقاومت از سوي غرب به تروريسم پروري و حامي تروريسم متهم بود حال با صدور اين حكم ،به جهانيان ثابت شدكه تروريست واقعي كيست.
در همين زمينه سياست روز در گفت‌وگو با كارشناسان به تبيين اين حكم دادگاه اتحاديه اروپا پرداخته‌اند كه به شرح ذيل است.

سياست‌هاي ايران در حمايت از فلسطين در صدور اين حكم بي‌تاثير نبوده
حسن هاني‌زاده كارشناس سياست خارجي در‌خصوص اقدام دادگاه اتحاديه اروپا مبني بر خارج نمودن حماس از ليست گروهك تروريستي گفت: در واقع اقدام اتحاديه اروپا براي حذف حماس از ليست سازمان‌هاي تروريستي برآيند شرايط سياسي و ميداني فلسطين است با توجه به اينکه جنايتي نتانياهو نخست‌وزير رژيم صهيونيستي طرح يهودي‌سازي اراضي اشغالي را به کنست اسرائيل ارائه داد لذا اين امر مي‌تواند دامنه خشونت‌ها را در اراضي ۴۸ و ۶۷ تشديد کند چراكه کابينه نتانياهو در طول ۲ سال گذشته بيش از ۵ هزار واحد مسکوني بر اراضي اشغالي ۱۹۶۷ احداث کرد.
وي افزود :لذا اتحاديه اروپا براي مقابله با سياست‌هاي شهرک‌سازي کابينه بنيامين نتانياهو و فشار بر رژيم صهيونيستي جنبش حماس را از ليست سازمان تروريستي اتحاديه اروپا حذف کرد.
اين كارشناس سياست خارجي تصريح كرد: اين اقدام نشان مي‌دهد که اتحاديه اروپا در حال اتخاذ سياست‌هاي مستقلي در برابر موضوع فلسطين برآمده زيرا سياست‌هاي افراطي نتانياهو خشم رهبرن اتحاديه اروپا را برانگيخته است به نظر مي‌رسد که اقدام اتحاديه اروپا هر چند با تاخير صورت گرفته اما حذف حماس از ليست سازمان‌هاي تروريستي اتحاديه اروپا گام مثبتي براي شناسايي فلسطين به عنوان يک دولت مستقل تلقي مي‌شود.
وي در پايان خاطر‌نشان كرد: در واقع از آن جايي که ايران، حماس را به عنوان يک جنبش مبارز فلسطين مي‌شناسد لذا حمايت‌هاي سياسي ايران از حماس و لابي سياسي ايران با اتحاديه اروپا، اتحاديه اروپا را مجبور ساخته تا از سياست‌هاي ايران در مقابل فلسطين پشتيباني کند. ايران به عنوان کشور بزرگ منطقه همواره تلاش داشته تا در سازمان‌ها و نهادهاي بين‌المللي از حق ملت فلسطين دفاع کند و با توجه رياست ايران به جنبش عدم تعهد مجموعه غيرمتعهدها با هدايت ايران در تصميم اخير اتحاديه اروپا کاملا موثر بوده است.

سناريوي غرب در اتهام‌زني به ايران رنگ مي‌بازد
محمد‌حسن قديري ديگر كارشناس سياست خارجي در اين خصوص تصريح كرد: غربي‌ها از ابتدا کاملا واقف بودند که حماس و حزب‌الله نيروهاي مردمي ومقاومت در برابر بيگانگان بوده و هستند و تروريسم واقعي رژيم صهيونيستي بوده و هست که غرب هم از آن حمايت مي‌کند اين مسئله چيزي نيست که غربي‌ها از آن بي‌اطلاع بوده باشد بلکه غرب خود همواره ايجاد کننده و حامي تروريست‌ها بوده و جنايات بسياري را چه مستقيم چه غيرمستقيم از جمله به دست تروريست‌ها عليه ملت ها مرتکب شد.
وي تصريح كرد: بنابراين وارد کردن نام حماس و حزب‌الله به عنوان گروه‌هاي تروريستي امري خلاف بوده که توسط دولت‌هاي غربي صورت گرفته و اينك دادگاه عمومي اتحاديه اروپا نام حماس را از اتحاديه اروپا خارج کرده هر چند باز هم دولت‌هاي غربي اصرار خواهند کرد که حماس را تروريستي بدانند يعني حکم دادگاه مي‌تواند برخلاف ميل دولت‌ها صادر شده باشد.
وي با بيان اينكه متاسفانه غربي‌ها که بيش از هر کسي ديگر شعار حقوق بشر مي‌دهند کشورهايي هستند که چه درگذشته و چه در حال ادعاي حقوق بشرشان گوش فلک را كر کرده اند گفت: اين در حالي است كه در اين ادعايشان صادق نيستند و برخلاف آن عمل مي‌کند. متاسفانه نفوذ صهيونيست‌ها در غرب و امور حکومتي به حدي است که سياست خاورميانه‌اي اين کشورها همچون مردم در دست صهيونيست‌ها قرار دارد و مطابق ميل آنها شکل مي‌گيرد با اين وجود مخالفت‌هاي مردمي با رژيم صهيونيستي رو به افزايش است. و دليل وحشي‌گري‌هاي اين رژيم در کشتار فلسطين‌ها و لبناني‌ها که علي‌رغم سانسور رسانه‌هاي خبري مهم ديده شده است.
وي در پايان گفت: ايران هرگز نيروهاي مقاومت را تروريستي ندانسته بلکه اتهام حمايت از تروريسم که بخشي از حمايت از حماس بود با خارج کردن نام حماس از ليست گروهك‌هاي تروريستي رنگ مي‌بازد هر چند رسانه‌هاي غربي باز هم از حماس به عنوان تروريسم نام خواهند برد زيرا اين رسانه‌ها تحت سيطره صهيونيست قرار دارند.

https://siasatrooz.ir/vdchmknw.23nvvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی