?>?> جنجال‌سازي اوباما به نام ژاپن به كام آمريكا | سیاست روز
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 86905
رئيس‌جمهور‌ ايالات متحده براي اختلاف افكني ميان همسايگان راهي شرق آسيا شد

جنجال‌سازي اوباما به نام ژاپن به كام آمريكا

جنجال‌سازي اوباما به نام ژاپن به كام آمريكا

باراك اوباما ديروز در حالي در سايه تظاهرات ضد آمريكايي مردم شرق آسيا سفري دوره‌اي به اين منطقه را آغاز كرد كه از همان ابتدا تلاش كرد تا سياست اختلاف افكني در منطقه با محوريت چين و ژاپن را اجرا سازد.
مهمترين مسئله براي اوباما نمايش همراهي افكار عمومي جهان با طرح هاي آمريكا است كه بعضا اساس مداخلات واشنگتن در امور كشورها را تشكيل مي‌دهد. برگزاري تظاهرات ضد آمريكايي در كشورهاي ميزبان اوباما و تاكيد مردم بر عدم پذيرش وي نشان مي‌دهد كه آمريكا در عرصه ديپلماسي عمومي ناكام بوده و اوباما نتوانسته محبوبيت ادعايي خود را كسب نمايد.
تظاهرات ضد آمريكايي در كره جنوبي ، مالزي، فيليپين و ژاپن با محوريت مخالفت با حضور آمريكا در كشورشان بوده كه نشانگر بي اعتمادي جهاني به آمريكا مي‌باشد.
نكته ديگر رويكرد اوباما به تشديد فشارها بر كره شمالي بوده بگونه‌اي كه مقامات آمريكا در هفته‌هاي اخير بارها اين كشور را تهديد و حتي رويكرد نظامي عليه آن را مطرح كرده‌اند. واكنش كره شمالي به اين تهديدات امري قابل توجه است. پيونگ يانگ نه تنها تحت تاثير تهديدات آمريكا قرار نگرفت بلكه بر پاسخگويي به خصومت آمريكا تاكيد نمود. چين نيز محور ديگر تحركات اوباما بوده چنانكه وي در آستانه سفر به ژاپن ادعاي حمايت نظامي از توكيو در قبال مناطق مورد مناقشه با چين را مورد تاكيد قرار داد. اوباما برآن بوده تا با اين رويكرد خود را حامي كشورهاي منطقه در مناقشاتشان با چين عنوان دارد تا زمينه ساز حضور گسترده تر آمريكا در شرق آسيا باشد. واكنش پكن به اين تحركات و تاكيد آن بر پاسخگويي به تهديدات آمريكا و متحدانش نشان داد كه آمريكا توان لازم براي مقابله با پكن را ندارد و رفتارهاي اوباما بيشتر رفتاري تبليغاتي است كه پشتوانه چنداني ندارد.
رئیس‌جمهور آمریکا در حالي راهي شرق آسيا شده كه محور سفر وي را ايجاد تقابل ميان همسايگان به عنوان راهكار نظامي‌گري آمريكا در منطقه تشكيل مي‌دهد چنانكه وي به ژاپن اطمینان داده است جزایرکوچک مورد مناقشه با چین مشمول پیمان امنیتی دوجانبه‌ای است که آمریکا را ملزم به دفاع از ژاپن می‌کند.
اوباما در حالي راهي شرق آسيا شده كه از يك‌سو مردم در مالزي و فيليپين عليه وي تظاهرات كرده‌اند و از سوي ديگر وي با فضاسازي تبليغاتي سعي كرده با تشديد مناقشات ميان همسايگان بويژه چين و ژاپن حضور نظامي بيشتر آمريكا در منطقه را توجيه نمايد. بر اين اساس اوباما با رويكرد حمايت از ژاپن راهي منطقه شده است.
"باراک اوباما"، رئیس‌جمهور آمریکا به ژاپن اطمینان داده است جزایر کوچک مورد مناقشه با چین که در دریای چین شرقی واقع است، مشمول پیمان امنیتی دوجانبه‌ای است که آمریکا را ملزم به دفاع از ژاپن می‌کند. سخنان اوباما در این خصوص ديروز ساعاتی پیش از ورود وی به توکیو در روزنامه یوموری منتشر شد. هدف از سفر اوباما به ژاپن تاکید بر استحکام روابط دو کشور با توجه به تنش‌های فزاینده بر سر کره شمالی و چین است.
به نوشته روزنامه یوموری، اوباما با اشاره به جزایر مورد مناقشه موسوم به سنکاکو در ژاپن، و دیائویو در چین است، گفت: «سیاست آمریکا روشن است. جزایر سنکاکو تحت اداره ژاپن قرار دارد و بنابران مشمول پیمان همکاری و امنیت متقابل آمریکا و ژاپن می‌شود.»
سفر اوباما به ژاپن نخستین مرحله از سفر دوره‌ای وی به چهار کشور آسیایی محسوب می‌شود. وی تلاش خواهد کرد به متحدان اصلی آمریکا از جمله ژاپن و کره جنوبی اطمینان دهد که مناسبات واشنگتن با این کشورها به اندازه قبل مستحکم است.
همچنین از سوی دیگر خبر‌ها حاکی از آن است که نماینده تجاری آمریکا ديروز زودتر از آنچه انتظار می‌رفت وارد ژاپن شد تا در زمینه بزرگ‌ترین بسته تجاری جهان گفتگو کند. اين سفر در حالي صورت گرفت كه ديروز چین، آمریکا، ژاپن و بیش از ۱۰ کشور دیگر آسیا - اقیانوس آرام با هدف جلوگیری از درگیری‌، توافقنامه دریایی امضا کردند. نكته قابل توجه آنكه نیروهای پلیس فیلیپین با گروهی از مخالفان دیدار رئیس‌جمهور آمریکا از این کشور درگیر شدند.
تظاهرکنندگان هدف از بر‌پایی تظاهرات را مخالفت با گفتگوهای رهبران مانیل و واشنگتن درباره حضور نظامیان آمریکا در فیلیپین توصیف کردند. تظاهرکنندگان پلاکاردهایی حمل می‌کردند که بر روی آنها شعارهایی علیه رئیس‌جمهور آمریکا نوشته شده بود.
مقامات واشنگتن خواستار استقرار نیروهای نظامی، هواپیما و کشتی‌های نظامی بیشتری در برخی از پایگاه‌های فیلیپین هستند. در حال حاضر ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی به منظور مقابله با اهداف و اقدامات تروریستی و همچنین آموزش نظامیان مانیل در مناطق جنوبی فیلیپین مستقر هستند. در همين حال وزارت امور خارجه چین ديروز از دولت آمریکا درخواست کرد تا به وعده‌های خود عمل کند و در مناقشه‌های ارضی جانبداری نکند.
در آستانه سفر باراک اوباما به مالزی گمانه‌زنی‌ها در مورد گفتگوی رئیس‌جمهور آمریکا با مقامات کوالالامپور در خصوص پیمان همکاری‌های فرا‌ اقیانوسیه‌ای موسوم به ترانس پاسفیک (تی.پی.پی) افزایش یافت. نخستین مذاکرات این طرح در سال ۲۰۱۰ به میزبانی ملبورن استرالیا آغاز شد و تاکنون که نوزدهمین دور مذاکرات آن سال ۲۰۱۳ در برونئی برگزار شد، این طرح نهایی نشده است.
ائتلاف مخالفان دولت و سوسیالیست‌های مالزی خواستار اعتراض مردم به سفر باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور شدند. مخالفان دولت مالزی از مردم خواسته‌اند اعتراضات به سفر اوباما را با توجه به فشار احتمالی رئیس‌جمهور آمریکا با طرح موضوعات پرواز ام.اچ ۳۷۰، عدم امنیت در مالزی و کاهش سرمایه‌گذاری افزایش دهند.

https://siasatrooz.ir/vdchmwn6.23n-vdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی