سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳
کد مطلب : 102773

چاشنی انفجارها از کجا می‌آید

عراق دیروز روزی خونین را تجربه کرد چنانکه منابع خبری از کشته و زخمی شدن دهها نفر در انفجارهای بغداد خبر دادند. با توجه به اینکه با آزاد‌سازی

عراق دیروز روزی خونین را تجربه کرد چنانکه منابع خبری از کشته و زخمی شدن دهها نفر در انفجارهای بغداد خبر دادند. با توجه به اینکه با آزاد‌سازی موصل و الانبار پایان حیات داعش در عراق عنوان شد این سوال مطرح می‌شود که ریشه این انفجارها چیست و چه اهدافی در ورای آن دنبال می‌شود.؟
بخشی از این انفجارها ریشه در ادامه حیات تروریسم در عراق دارد که نشات گرفته از شکست‌های سنگین این گروه‌هاست. تجربه نشان می‌دهد گروه‌های تروریستی زمانی که با شکست‌های سنگین مواجه می‌شوند برای پنهان‌سازی شکست و البته دادن روحیه به بازماندگان این گروه‌ها اقدام به کشتار مردم بی‌دفاع می‌کنند. آنها با انفجارهای خونین برآنند تا ضمن ایجاد فضای رعب و وحشت نارضایتی مردمی از ساختار حاکمیت و نیروهای مسلح را رقم زده در حالی که همزمان برآنند تا با قدرت‌نمایی پوسته‌ای به جذب نیرو بپردازند.
نکته دیگر در باب انفجارهای عراق شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم بر این کشور است. عراق اکنون در آستانه دو تحول مهم است. اولا ورود به عرصه بازسازی ویرانه‌های برجای مانده از جنایات تروریست‌ها ثانیا، زمینه‌سازی برای برگزاری انتخابات پارلمانی که در اردیبهشت ۹۷ برگزار می‌شود.
طی روزهای اخیر ائتلاف‌های بسیاری برای حضور در انتخابات شکل گرفته در حالی که از یک سو همگان بر لزوم برگزاری انتخابات در زمان مقرر تاکید دارند و از سوی دیگر مردم به دنبال انتخاب جریان‌هایی هستند که به دنبال استقلال و پیشرفت کشور باشند. آنها نمی‌خواهند اشتباهاتی را که در دوره گذشته روی داده و برخی جریان‌های وابسته به بعثی‌ها و آنانی که از سوی دشمنان عراق و حامیان تروریسم حمایت می‌شوند وارد فضای سیاسی عراق شدند دوباره تکرار نکنند.
بر این اساس به صراحت می‌توان گفت که آنانی که بازسازی عراق و وجود کشوری مقتدر در حوزه اقتصاد و اجتماعی را و نیز استمرار روند مردم سالاری در عراق را مغایر با اهداف و منافع خود در آن کشور و منطقه می‌بینند به دنبال به تاثیر انداختن انتخابات و یا کارشنکنی در روند انتخابات دارند. هدف آنها این است که با ایجاد فضای رعب و وحشت و البته همزمان حمایت از برخی جریان‌های وابسته به خود، زمینه‌ساز هراس مردم از ادامه روند مردم سالاری در کشورشان شده و آنها را به سمت انتخاب جریان‌هایی همچون وابستگان به بعثی‌ها سوق دهند. طراحان این تئوری آنانی هستند که در اجرای توطئه برگزاری همه پرسی تجزیه‌طلبانه در اقلیم کردستان عراق دچار شکست شده‌اند و اکنون برآنند تا انتقام این شکست را از انتخابات آتی عراق بگیرند.
ترکیبی از جریان‌های داخلی با حمایت‌های سعودی و آمریکا که چند پاره‌سازی و عدم برقراری ثبات و امنیت در عراق را راهکار تحقق اهداف خود در عراق و منطقه می‌دانند. باید در نظر داشت که رژیمی مانند سعودی که هیچ انتخابات آزادی در آن برگزار نشده، مردم سالاری عراق را الگویی منفی برای جامعه خود می‌بیند لذا با بحران‌سازی سعی دارد تا ضمن پنهان‌سازی اهمیت مشارکت مردم عراق در انتخابات، این انتخابات را به مولفه‌ای برای شکست خورده نشان دادن دموکراسی در کشورهای عربی مبدل سازد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdchqinzx23nvqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی