شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۳
کد مطلب : 105770
نگاهی به انتصابات در نیروهای نظامی کشور

تغییرات عامل پویایی و نقش آفرینی نیروهای مسلح

تغییرات عامل پویایی و نقش آفرینی نیروهای مسلح

این روزها، در چهل سالگی انقلاب اسلامی درست در زمانی که دشمنان همه توان خود را برای آسیب رساندن به انقلاب اسلامی بکار گرفته‎اند تغییر و تحولات و انتصابات مختلفی در نیروهای مسلح از جمله ارتش و سپاه به وقوع پیوسته است.
از جمله انتصاب سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده به فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. همچنین انتصاب دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری، به سمت فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وعلی فدوی به عنوان معاون هماهنگ‌ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله تغییراتی است که می‌توان به آنها اشاره کرد.
تحولاتی که برخی از کارشناسان آن را نشانه تغییرات ساختاری در نیروهای دفاعی عنوان کرده و برخی دیگر آن را نشانه پویایی نیروهای نظامی کشور و آمادگی همه جانبه آنها برای نقش آفرینی دانسته‌اند. نباید از نظر دور داشت که موقعیت حساس و استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه و وجود بحران‌ها و عدم ثبات سیاسی در کشورهای مجاور از یک سو و تهدیدات امریکا و هم پیمانان منطقه‌ای این کشور و بکارگیری گروه‌های تروریستی حمایت از آنها از سوی دیگر باعث به وجود آمدن تهدیدهایی برای امنیت جمهوری اسلامی ایران می‌شود.
سال گذشته با انتصاب‌هایی که صورت گرفت، قریب به ۳۰ فرمانده جدید در نیرو‌های مسلح وارد شدند و توانستند خون تازه‌ای را در رگ‌های یگان‌های نظامی جاری کنند.

تغییرات نمایانگر پویایی
تحولاتی که در ارتش و سپاه اتفاق افتاده است نشان می دهد که ‌انقلاب همچنان پویاست و این تحولات برای نقش آفرینی باید ادامه یابد.
پویایی، تحرک و نوآوری نیرو‌های مسلح، از جمله عواملی است که در قدرت یابی این نیروها نقش تعیین کننده‌ای ایفا می‌کند بدون تردید وجود فرماندهان مقتدر و با دانش روز، می‌تواند تأثیر مهمی در راستای پویایی و تحرک یگان‌های نیرو‌های مسلح داشته باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در این زمینه گفت: ساختار، استراتژی و تسلیحات ارتش و سپاه متناسب با تهدیدات تغییر کرده و این امر نیز حاصل بررسی ها و انجام رزمایش‌های مختلف است. از سوی دیگر معاون هماهنگ‌ کننده نیروی زمینی ارتش‌ جمهوری اسلامی ایران نیز چندی پیش در مورد ۱۷ تغییر ساختاری در این نیرو خبر داد و هدف از آن را ارتقای توان رزم عنوان کرد.
امیر علی جهانشاهی دراین باره گفت: بر اساس تهدیداتی که در منطقه احساس می‌شد، تغییرات ساختاری نیاز بود تا یگان‌های ما از تحرک و تهاجم لازم برخوردار باشند که ما برابر فرمایش فرمانده‌ کل قوا در حکم انتصاب فرمانده نیروی زمینی ارتش، تغییرات ساختاری در سطح یگان‌های نزاجا به‌ وجود آورده‌ایم.

هماهنگی و هم افزایی
در این میان این تغییرات موجب هماهنگی و هم افزایی وحدت سپاه و ارتش خواهد شد و به مثابه تیری در چشم دشمنان و سدی در مقابل زیاده‌ خواهی‌های استکبار جهانی خواهد بود. چندی پیش محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی خطاب به امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با اظهار خرسندی از کیفیت برگزاری آیین دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در محضر فرماندهی معظم کل قوا و ستایش از رویش‌های ارزشی آن سازمان تأکید کرد: بی تردید وحدت برادرانه ارکان ارتش و سپاه ترکیب مرصوصی برای شکست دشمنان اسلام و نظام به شمار می‌رود.
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی دراین مراسم تاکید کرده بود : متعهّد می‌شویم که ارتش دست از دست سپاه پاسداران درنیاورد تا پایه‌های رژیم سلطه فرو ریزد و عمر رژیم صهیونیستی هرچه زودتر به پایان رسد.

همکاری های مستمر ارتش و سپاه
این در حالی است که علیرغم تحریمهای گسترده کشورمان، اقدامات بسیار خوبی برای توسعه صنایع دفاعی با هماهنگی مستمر ارتش و سپاه به وقوع پیوسته و برنامه های خوبی نیز در حال اجرا است.
این همکاری ها چنان مؤثر بوده که شاهد پیشرفت‌های نظامی در کشور در ابعاد گوناگون هستیم. پیشرفت‌هایی که به گواه کارشناسان به گونه‌ای است که علاوه بر تأمین همه نیازمندی‌های نیرو‌های مسلح در حوزه‌های گوناگون، می‌تواند برای ایجاد قدرت بازدارندگی همه جانبه، به سایر کشور‌ها نیز منتقل شود.
در حال حاضر کشور به پیشرفت‌های چشمگیری در انواع جنبه های دفاعی دست یافته که توسعه فن آوری موشکی ایران یکی از آنهاست. همچنین اخیرا نیز شاهد ساخت هواپیمای جنگنده مافوق صوت کوثر بوده‌ایم . در عین حال کشور در زمینه تولید، تعمیر، ارتقا نگهداری هواپیما‌های بدون سرنشین، بالگرد نیز به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته است.
در موضوعات سایبری، ماهواره و رادار از جمله تولید انواع رادار‌های کشف اهداف هوایی، رادار‌های ره گیری و ردگیر، انواع رادار‌های ارتفاع پست و ... شاهد پیشرفت های قابل توجهی بوده‌ایم.
در صنعت دریایی نیز طراحی و ساخت انواع شناور‌های سطحی و زیرسطحی با تناژ‌های مختلف انجام شده و ساخت شناور‌های سنگین برای اجرای مأموریت‌های دور برد نیروی دریایی در دستور کار قرار دارد، همچنین تجهیز شناور‌ها به انواع سامانه‌های پیشرفته تسلیحاتی نیز از برنامه‌های این صنعت است.
در حوزه رزم زمینی نیز صنعت دفاعی قادر به تأمین انواع تسلیحات پیشرفته است و طراحی و تولید تانک کرار که از زمره پیشرفته ‌ترین تانک‌های دنیا قرار دارد، از افتخارات این صنعت بشمار می رود.

اهمیت قدرت نظامی ایران در منطقه
آمریکایی‌ها بارها ایران را بزرگ‌ترین «معضل» پیش روی خود در غرب آسیا (خاورمیانه) و حتی در دنیا معرفی کرده‌اند که این بخشی از این اعتراف، نشأت گرفته از قدرت سخت و نظامی ایران و هماهنگی نیروهای مسلح کشورمان است.
از این رو مقامات آمریکا بارها اعلام کرده‌اند که درک دکترین دفاعی و نظامی ایران که در حال حاضر معمایی پیچیده برای امریکا به شمار می رود، برای کارشناسان نظامی این کشور بسیار مهم است و تحقیق و بررسی بسیاری در خصوص این موضوع از سوی مقامات نظامی امریکا جریان دارد.
از جمله مؤسسه امریکن‌اینترپرایز در گزارشی دراین بار مدعی شده است که ساختار دوگانه نظامی ایران، متشکل از ارتش متعارف و سپاه پاسداران، و طرز تفکر تهران مبنی بر تمرکز روی دفاع [و نه تهاجم] و جنگ نامتقارن علیه آمریکا، منعکس‌کننده مقاطع تاریخی مختلف در ایران و نتیجه تقابل میان ماهیت دینی و سیاسی دولت‌های ایران با مدرنیته و همین‌طور مواجه شدن این کشور با دو تهدید موجودیتی خارجی در ابتدای انقلاب اسلامی، یعنی عراق و آمریکاست.

در نهایت
در نهایت باید گفت همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود تاکید فرمودند، دوران بزن در رویی به پایان رسیده و دشمن باید بداند که اگر یکی بزند ده تا خواهد خورد.
لازمه چنین قدرتی سازماندهی قوی و خرگت رو به جلوی نظامیان در کشور است و جابه‌جایی افراد در آن مبنی بر ضعف نیست.
تهدیدات جدید ایجاب می‌کند تا ترکیبی جدید برای مقابله با آنها برای هماهنگی نیروهای مسلح ایجاد کرد. اگرچه دشمنان نظام در مقاطع مختلف انقلاب از اتحاد ارتش و سپاه ضربه‌های زیادی خوردند و امروز هم می‌خواهند به این رابطه خدشه وارد کنند، اما این نو شدنها به آن معنا است که باید مجهز به علم و دانش روز بود تا بتوان در مقابل تهدیداتی که در اطراف ما اتفاق می‌افتد توان آمادگی داشت.
نیروهای مسلح باید علاوه به تجهیز به علم و دانش روز بایستی در مقاطع فرماندهی نیز متناسب با تهدیدات و دستور العمل‌های ابلاغی مقام معظم رهبری انجام وظیفه کنند .
رهبر معظم انقلاب همچنین طی حکمی سردار علی فدوی را به عنوان معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند.
متن این حکم به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
دریادار پاسدار علی فدوی
بنا به پیشنهاد فرمانده کل سپاه و نظر به تجارب ارزنده و شایستگی، شما را به سمت معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب می‌کنم
رتقای ظرفیت‌های کارشناسی و کارآمدی ستاد سپاه با بهره‌گیری از توانمندی ها و قابلیت‌های نخبگی سپاه در نیل به پیشرفت و کسب آمادگی‌های همه جانبه در پاسداری از انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهای آن در تعاملی سازنده و هم‌افزا با ستاد کل و سایر سازمان های نیروهای مسلح و لحاظ تدابیر فرمانده کل سپاه مورد انتظار است.
از تلاش‌ها و خدمات سردار سرتیپ پاسدار جمال‌الدین آبرومند در طول دوره مسئولیت تشکر می‌کنم. سعادت همگان را از خداوند متعال خواهانم.
سید علی خامنه‌ای
۱ شهریورماه ۱۳۹۷

https://siasatrooz.ir/vdchqmnzv23nvqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی