پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۵۲
کد مطلب : 105671

ترکیه و پاکستان در جاده جدایی از آمریکا

ناکامی‌های جهانی آمریکا هر روز آشکارتر می‌شود چنانکه متحدان این کشور نیز به دنبال دوری از ایالات متحده هستند که نمود آن را در رفتارهای پاکستان و ترکیه می‌توان مشاهده کرد.
همزمان با آغاز به کار دولت جدید پاکستان و تاکید آن بر همگرایی منطقه‌ای روزنامه امت در سر مقاله‌ای تلاش پاکستان برای رهایی از وابستگی به آمریکا را مورد بررسی قرار داد. در این سرمقاله آمده است: پاکستان تصمیم گرفته به تدریج وابستگی به آمریکا را کاهش دهد. قراردادهای نظامی با روسیه بخشی از تلاش پاکستان برای رهایی از وابستگی به آمریکا است. رفتار واشنگتن با اسلام‌آباد سبب شده پاکستان گزینه‌ای غیر از جایگزین کردن دیگر کشورها به جای ایالات متحده نداشته باشد. بعد از آنکه پاکستان با آمریکا دچار اختلاف شد، برای تأمین نیازهای نظامی خود به سلاح‌ها و تکنولوژی جدید برای تجهیز ارتش نیازمند است.
در ادامه دوری پاکستان از آمریکا، «اسد درانی» رئیس سابق سرویس امنیت پاکستان گفت: کمک میلیاردی آمریکا به پاکستان حقیقت ندارد و دوران وابستگی مالی اسلام‌آباد به واشنگتن پایان یافته است. وی افزود : آمریکا تنها می‌تواند کمک صد میلیون دلاری خود به پاکستان را که تقریبا نود درصد آن هم دوباره به خود این کشور بازمی‌گردد، قطع کند. درانی اظهار داشت: آمریکا به دنبال برقراری ثبات و صلح در منطقه نیست بلکه برای حفظ حضور نظامی خود در منطقه تلاش می‌کند. در ادامه تنش پاکستان و آمریکا، عمران‌خان گفت: آرزوی موفقیت دولت و ملت ترکیه در مشکلات اقتصادی اخیر را داریم و آن‌ها همیشه در چنین مواردی موفق بوده‌اند. عمران‌خان که قرار است به زودی نخست‌وزیر پاکستان شود در پیام توئیتری خود نوشت: می‌خواهم از طرف خودم و مردم پاکستان به رئیس جمهور اردوغان و مردم ترکیه اعلام کنم ما آرزوی موفقیت آن‌ها را در مواجهه با مشکلات اقتصادی اخیر داریم.
لازم به ذکر است در حالی که تنش‌ها بین آمریکا و ترکیه بر سر مسائل مختلف ادامه دارد، یک مقام کاخ سفید آنکارا را به اعمال تحریم‌های بیشتر تهدید کرد. یک روز بعد از انتشار خبر دیدار مشاور امنیت ملی کاخ سفید با سفیر ترکیه در آمریکا، یک مقام واشنگتن به آنکارا هشدار داد، در صورت آزاد نکردن «اندرو برانسون» با تحریم‌های تازه ایالات متحده مواجه خواهد شد. یک مقام ارشد کاخ سفید که نامش فاش نشده، گفت که در دیدار «جان بولتون» با «سردار کیلیچ» سفیر ترکیه درباره آزادی این تبعه آمریکایی، «هیچ پیشرفتی حاصل نشد». این مقام آمریکایی گفت: «دولت (آمریکا) درباره این موضوع بسیار قاطع خواهد بود. رئیس‌جمهور ۱۰۰ درصد متعهد به بازگرداندن کشیش برانسون به خانه است و اگر ما طی چند روز آینده یا یک هفته آینده، اقداماتی (از سوی ترکیه) شاهد نباشیم، اقدامات بیشتری (برای فشار بر آنکارا) اتخاذ خواهیم کرد».
در این میان شماری از شرکت‌های ترکیه‌ای اعلام کردند از این به بعد آگهی‌های تبلیغاتی کالاهای آمریکایی را نمی‌پذیرند. شرکت هواپیمائی NHY و شرکت تله کام ترکیه اعلام کردند آگهی تبلیغاتی کالاهای آمریکائی را متوقف و تحریم کرده اند. شرکت هواپیمائی ترکیه THY با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در کمپین « آگهی تبلیغاتی به آمریکا نده» شرکت و در کنار دولت و ملت ترکیه قرار گرفته است. تلویزیون تی آر تی ترکیه از آغاز اجرای تحریم‌های ترکیه علیه آمریکا خبر داد. ابراهیم کالین، سخنگوی اردوغان، اعلام کرد آمریکا از دلار به عنوان سلاح اقتصادی بهره می‌گیرد و به همین منظور ترکیه استفاده از ارز‌های دیگر را در دستور کار خود قرار داده است. وزیر تجارت ترکیه در اظهاراتی از افزایش تعرفه ۲۲ کالای وارداتی از آمریکا خبر داد.
آمریکا در حالی به تقابل اقتصادی با ترکیه با ادعای حمایت از حقوق بشر می‌پردازد که همچنان از پذیرش جنایات خود در یمن شانه خالی می‌کند چنانکه سخنگوی رسمی دولت نجات ملی، اظهارات وزیر دفاع آمریکا را مورد تمسخر قرار داد و اعلام کرد که این اظهارات با هدف فرار از زیر بار مسئولیت ارتکاب جنایات جنگی در یمن صورت می‌گیرد. بخشی از جنایات آمریکا توسط امارات صورت می‌گیرد چنانکه
«کمپین بین‌المللی تحریم امارات» درباره شکنجه هفت هزار زندانی که در زندان‌های سری ابوظبی در جنوب یمن و داخل امارات محبوس هستند، هشدار داد. این کمپین اعلام کرد که شرکت‌هایی نظیر بلاک واتر مسئولیت اداره این زندانها را برعهده دارند و اسناد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چهار هزار نفر از این زندانیان که از اعضای احزاب سیاسی مختلف، مبارزان و شهروندان هستند در یمن زندانی هستند و از سوی امارات تحت شکنجه قرار دارند و سه هزار زندانی دیگر در امارات به سر می‌برند که شامل زندانیان سیاسی و مهاجران عربی که لغو اقامت شده‌اند، هستند.
خبر دیگر آنکه مدیر منطقه‌ای یونیسف در غرب آسیا و شمال آفریقا تاکید کرد قتل‌عام کودکان یمنی توجیه‌ناپذیر است. جیرت کاپیلر با بیان این مطلب افزود، هیچ توجیهی برای کشتن کودکان در حملاتی چون حمله هوایی به صعده وجود ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdchqmnzz23nv-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی