پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۱
کد مطلب : 90757

ديدار نه چندان دوستانه كري

کاخ الیزه اعلام کرد که جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه با فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس دیدار و...

کاخ الیزه اعلام کرد که جان کری وزیر خارجه آمریکا روز جمعه با فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس دیدار و درباره حملات تروریستی در هفته گذشته بحث و گفت‌وگو خواهد کرد. کری گفته بود که وی مي‌خواهد تا بتواند رابطه بین آمریکا و متحد قدیمی این کشور را پس از حملات هفته گذشته که منجر به کشته شدن ۱۷ نفر شد، نشان دهد. وزیر خارجه آمریکا گفته بود: روابط با فرانسه مربوط به یک روز و یک لحظه خاص نیست. این یک رابطه مداوم و عمیق بوده است که عمیقا بر‌اساس ارزش های مشترک به خصوص تعهد به آزادی‌بیان، پایه‌گذاری شده است.
مجموع اين ادعاها يك برداشت را در ذهن ايجاد مي‌كند و آن اينكه فرانسه و آمريكا متحداني جدا ناشدني هستند كه در تمام امور در كنار يكديگر قرار دارند.
هر چند كه طرفين تلاش دارند تا اين تصور را همواره به مخاطبان القا سازند اما بررسي روند تحولات حقيقتي ديگر را آشكار مي‌سازد. در زمان برگزاري مذاكرات هسته‌اي ميان ايران و گروه ۱+۵ فرانسه است كه رويكرد منفي دارد و عملا مذاكرات را به شكست مي‌كشاند. مذاكراتي كه در آن مقطع زماني براي آمريكا اهميت بسياري داشت. در حالي آمريكا به دنبال انحصار حضور نظامي در خليج‌فارس است كه در كنار انگليس كه به بحرين رفته، فرانسه براي نخستين‌بار رزم ناو خود را راهي منطقه ساخته است كه نوعي مقابله با انحصار آمريكا است. در حوزه مقابله با داعش در حالي آمريكا ائتلاف مذكور را به پا كرد كه فرانسه با برگزاري نشست حمايت از عراق، نوعي نمايش قدرت از جايگاه خود در مبارزه با تروريسم را نشان داد.
در شرايطي كه آمريكا رويكرد يك‌جانبه‌اي به رژيم صهيونيستي دارد فرانسه با رويكرد به فلسطين و برخي تغيير مواضع در قبال رژيم صهيونيستي تلاش دارد تا جايگاه بهتري در ميان فلسطينيان و كشورهاي اسلامي بيابد كه اين امر بخشي از رقابت با آمريكا است. در نهايت راهپيمايي محكوميت تروريسم در حالي در فرانسه برگزار شد كه از مقامات رسمي آمريكا كسي در آن حضور نداشت. نكته قابل توجه آنكه آمريكا مسائل امنيتي را دليل اين اقدام عنوان نمود. به عبارتي آمريكا نوعي تحقير امنيتي را به فرانسه تحميل نمود.
در باب عدم اين حضور نكته مهم آن است كه فرانسه با برگزاري اين راهپيمايي به دنبال معرفي خود به عنوان محور مبارزه با تروريسم بود كه عملا در حوزه تقابلي با هژموني آمريكايي است. اين امر زماني بيشتر آشكار مي‌شود كه آمريكا همزمان با عدم حضور در اين راهپيمايي از برگزاري اجلاس بزرگ مبارزه با تروريسم در ماه فوريه در آمريكا خبر داد تا نشانگر محوريت آمريكا در حوزه مبارزه با تروريسم باشد.
با توجه به آنچه ذكر شد مي‌توان گفت كه فرانسه و آمريكا به رغم ادعاي همكاري عملا در چرخه رقابتي قرار گرفته‌اند و هر كدام به دنبال نمايش قدرت خويش به يكديگر و جهانيان هستند.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdchqqnw.23nvmdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی