دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰
کد مطلب : 92007
واكنش دوگانه اروپا و آمريكا به پيروزي نظربايف و البشير آشكار ساخت

قصه پايان‌ناپذير يك‌بام و دو هواي غرب

واكنش‌هاي كشورهاي غربي به نتايج انتخابات در سودان و قزاقستان بارديگر دوگانگي غرب در باب دموكراسي را آشكار ساخت بگونه‌اي كه تكرار رياست جمهوري نظربايف دموكراسي و تكرار رياست جمهوري البشير در تضاد با دموكراسي است.
کمیته عالی انتخابات سودان با تاکید بر برگزاری شفاف انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای استانداری این کشور، نسبت مشارکت در این انتخابات را بیش از ۴۶ درصد اعلام کرد.
رئیس کمیته عالی انتخابات سودان ديروز نتایج رسمی انتخابات ریاست ‌جمهوری این کشور را که ۲۴ تا ۲۷ فروردین برگزار شد، اعلام کرد که این نتایج قابل اعتراض از سوی کاندیداهای شرکت‌کننده در انتخابات است. بنابر اعلام کمیته برگزار‌کننده انتخابات، عمر حسن البشیر، رئیس‌جمهور کنونی سودان با کسب بیش از ۵ میلیون و ۲۵۲ هزار رای از مجموع بیش از ۶ میلیون آرای صحیح انتخابات و با نسبت ۹۴.۵ درصد، بار دیگر به عنوان رئیس‌جمهور سودان انتخاب شد. در این انتخابات ۱۵ نامزد با البشیر بر سر کرسی ریاست جمهوری رقابت کردند که به گفته برگزار‌کنندگان انتخابات تنها توانستند کمتر از ۶ درصد آرای ریخته شده به صندوق‌ها را نصیب خود کنند. در واكشن به اين انتخابات كشورهاي غربي آن را تحريم و مغاير با اصول دموكراتيك دانسته و خواستار كناره‌گيري البشير از قدرت شده‌اند. ادعاي آنها آن است كه نبايد دوره رياست جمهوري پس از يكي دو دوره به پايان برسد.
در همين حال ديروز نتايج رسمي انتخابات قزاقستان اعلام و نظربايف براي يك دوره ديگر به اين مقام رسيد. اين پنجمين دوره رياست جمهوري وي مي‌باشد. انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در قزاقستان در فضایی آرام و همراه با حضور فعال مردم کشور بویژه جوانان برگزار گردید. بر روند این دوره از انتخابات ۱۰۲۶ ناظر و نماینده از سازمان‌ها و رسانه‌های خارجی نظارت داشته و بیش از ۲۰ هزار پلیس تأمین امنیت آن را برعهده داشتند. کمیسیون مرکزی انتخابات قزاقستان از مشارکت بیش از ۹۵ درصدی شهروندان کشور در این دوره از انتخابات خبر داد. پس از اتمام زمان رأی‌گیری بسیاری از مردم کشور از جمله جوانان در شهرهای مختلف بویژه در آستانه به برگزاری جشن و شادمانی به مناسبت برگزاری انتخاباتی پرشور پرداختند. رئیس‌جمهور قزاقستان که شب دوشنبه در مراسم اعلام نتایج نظرسنجی در مورد انتخابات حضور یافته بود از حضور پرشور مردم و اعتماد آنها به وی، قدردانی کرد.
براساس نظر سنجی که در ۱۴ استان قزاقستان و شهرهای آلماتی و آستانه صورت گرفت، نظربایف ۵/۹۷ درصد، «سیزدیک‌اف» ۸۷/۱ درصد و «کوسائینوا» ۶۳/۰ درصد آراء را کسب کردند.دبیرکل سازمان همکاری‌های شانگهای ضمن اشاره به حضور گسترده ناظران این سازمان در شعب رأی‌گیری انتخابات ریاست جمهوری قزاقستان، برگزاری این انتخابات را بسیار سازمان‌یافته، آرام و پرنشاط عنوان کرد.
«دیمیتری مزینتسف» دبیرکل سازمان همکاری‌های شانگهای در نشست مطبوعاتی خود در مرکز پشتیبانی از ناطران خارجی در شهر آستانه، برگزاری این دوره از انتخابات ریاست جمهوری در قزاقستان را بسیار سازمان‌یافته، آرام و فعال عنوان کرد. وی که در‌خصوص ارزیابی اولیه سازمان همکاری‌های شانگهای از این انتخابات سخن می‌گفت، تصریح کرد: ناظران این سازمان در اکثر مناطق مهم رأی‌گیری از جمله در آستانه، «آلماتی»، «کاکشتائو»، «قارقاندا»، «شیمکنت» و دیگر حوزه‌های اخذ رأی حضور دارند.
خبر ديگر از قزاقستان آنكه رئیس هیأت نمایندگی پارلمان اروپا قزاقستان را دارای تمام ویژگی‌ها برای ورود به جمع ۳۰ کشور توسعه یافته تا سال ۲۰۵۰ برشمرد. «ایویتا گریگوله» رئیس هیئت نمایندگی پارلمان اروپا در حوزه آسیای مرکزی ضمن حضور در روند انتخاباتی قزاقستان، در یک نشست مطبوعاتی در شهر آستانه اظهار داشت: قزاقستان دارای تمام ویژگی‌ها برای ورود به جمع ۳۰ کشور توسعه یافته تا سال ۲۰۵۰ می‌باشد. وی ضمن اشاره به دستاوردهای قزاقستان در حوزه‌های مختلف پس از کسب استقلال، عنوان کرد: با توجه به شاخصه‌های اقتصادی و اجتماعی در کشور، برنامه‌ریزی دولت قزاقستان برای ورود قزاقستان به جمع ۳۰ کشور توسعه یافته جهان در سال ۲۰۵۰ کاملا امکان‌پذیر خواهد بود.
قزاقستان وسیع‌ترین کشور آسیای مرکزی است که علاوه بر ذخایر عظیم نفت و گاز، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گندم و غلات در جهان می‌باشد. این کشور در سال‌های پس از استقلال تحت مدیریت «نورسلطان نظربایف» رئیس‌جمهور قزاقستان ضمن حرکت در چارچوب سیاست چندجانبه‌گرایی، توانسته به پیشرفت‌های خوبی در حوزه اقتصادی و ثبات اجتماعی دست یابد.
در همين حال كشورهاي غربي از پيروزي نظربايف استقبال كرده و بر همكاري گسترده با آن تاكيد كرده‌اند در حالي كه اشاره‌اي به ۵ دره رياست جمهوري وي و تهديد شدن دموكراسي نداشته‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdchqvnw.23nivdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی