?>?> نه تهدیدی برای ایران هستیم، نه از همه پرسی عقب‌نشینی می‌کنیم | سیاست روز
يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۱
کد مطلب : 100577
بارزانی:

نه تهدیدی برای ایران هستیم، نه از همه پرسی عقب‌نشینی می‌کنیم

نه تهدیدی برای ایران هستیم، نه از همه پرسی عقب‌نشینی می‌کنیم

رئیس منطقه کردستان عراق با تاکید بر اینکه طرح استقلال خواست مردم این منطقه است، گفت که از برگزاری همه‌پرسی عقب‌نشینی نمی‌کند.
به گزارش فارس، «مسعود بارزانی»، در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه سعودی «عکاظ»، از رفتار دولت بغداد با منطقه کردستان ابراز نارضایتی کرد و گفت که همین مسئله صبر او را به پایان رساند و او را به سوی برگزاری همه‌پرسی و تلاش برای احقاق حق کردها در تعیین سرنوشت منطقه کردستان سوق داد.
بارزانی گفت: پروژه استقلال طرح ملت کرد در کردستان عراق است و به مسعودبارزانی منحصر نمی‌شود. من افتخار آن را داشته‌ام که این پروژه را هدایت کنم. اما پیش از سخن گفتن درباره همه‌پرسی، اجازه دهید کمکی به گذشته بازگردم و بگویم که چگونه به این مرحله رسیدیم و به برگزاری همه‌پرسی متقاعد شدیم.
وی افزود: اگر بخواهیم درباره روابط میان اربیل و بغداد سخن بگویم؛ می‌توان گفت که ما دو مرحله را پشت سر گذاشته‌ایم. مرحله نخست، تاسیس کشور عراق از ابتدای جنگ جهانی اول تا سال ۲۰۰۳ و مرحله بعد، پس از سقوط رژیم صدام است. زمانی که جنگ جهانی تمام شد، درگیری شدیدی میان ائتلاف و ترکیه بر سر موصل روی داد.‌ در آن زمان عراق از سه منطقه تشکیل می‌شد (بصره در جنوب، بغداد در مرکز و موصل در شمال).
وی در پاسخ به این سوال که آیا اگر بغداد با اصول مشارکت موافقت کند، باز شما این خواست را رد می‌کنید، گفت: تا زمانی که شرایط و فشارها این‌گونه باشد، می‌تواند مشارکت برای یک یا دو سال ادامه یابد اما آن نیز، تا زمانی که سیاسی بغداد در قبال منطقه کردستان تغییر نکند و حقوق اساسی ما نادیده گرفته شود، این شراکت نیز منتهی به شکست خواهد بود.
رئیس منطقه کردستان در بخش دیگری از سخنانش افزود: من معتقدم که ترکیه طی تجربه ۲۵ سال روابط راهبردی با ما را درک کرده است که رابطه با منطقه کردستان تهدیدی برای او نیست بلکه حتی تحول سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه کردستان به نفع ترکیه است و به ثبات وضعیت این کشور کمک خواهد کرد. ما منافع مشترک زیادی به ویژه در بخش تجاری داریم. ما ثابت کرده‌ایم که تهدیدی برای ترکیه و ایران نیستیم که بالعکس، در نزدیک شدن کردهای ترکیه و ایران به کشورهایشان سهیم بوده‌ایم.
بارزانی تاکید کرد: مسئله همه‌پرسی به منطقه کردستان عراق باز می‌‌گردد و هیچ ربطی به کردهای ترکیه ندارد. هرچند که امیدوارم کردهای ترکیه نیز به حقوق خود دست یابند اما این امر با تفاهم با دولتشان و بر اساس شرایط ویژه خودشان میسر است. اما همه پرسی، امری مختص منطقه کردستان است و به کردهای ایران و ترکیه ارتباطی ندارد.
بارزانی در پاسخ به این سوال که آیا به راستی دولت بغداد تحت اشغال ایران است، گفت: نه من نمی‌گویم که تحت اشغال است. اما به روشنی نفوذ ایران در بغداد بیش از هر کشور دیگری در عراق است.
خبرنگار عکاظ در ادامه ادعا می‌کند: تفاوتهایی در روابط استانهای مختلف منطقه کردستان با ایران دیده می‌شود. در سلیمانیه دخالت ایران کاملا آشکار است و بسیار از رهبران کرد در این منطقه در مسیر سیاست ایران هستند اما در اربیل موضع آشکاری در مقابل ایران گرفته می‌شود آیا این تفاوت برای شما نگران‌کننده نیست.
بارزانی گفت: اصل ما این است که رابطه با ایران بر اساس حسن هم‌جواری و منافع مشترک باشد و هیچ طرفی در امور طرف مقابل دخالت نکند. اما من بار دیگر تاکید می‌کنم که قیمومیت هیچ طرفی را نمی‌پذیریم. درست است که سلیمانیه به حکم موقعیت جغرافیایی‌اش دارای روابطی متفاوت از اربیل با ایران است اما اصل ثابت در سیاست منطقه کردستان این است که دخالت یا قیمومیت ایران قابل قبول نیست.
سوال بعدی عکاظ این بود: پیش از این مقامات ایرانی گفته بودند که ۴ پایتخت عربی در (عراق، سوریه، لبنان و یمن) در دست آنهاست. ایا شما از این تحرکات ایرانی و حضور سلیمانی در خاک عراق که می‌تواند خطری برای منطقه کردستان باشد، نمی‌ترسید؟
بارزانی نیز گفت: موضع ما روشن است. ما نمی‌خواهیم با ایران برخورد کنیم یا با آن درگیر شویم..حال این تحرک یا سایر تحرکات ایران نمی‌تواند موجب شود که ما اجازه دهیم [پای ایران] به منطقه کردستان برسد. دخالت ایران در منطقه، مطلقا مردود است و حتی اگر این دخالت‌ها در کشورهای عربی ادامه یابد، ما اجازه نخواهیم داد که منطقه کردستان شامل آن شود.
وی سپس در ادامه به دیدارهایش با سردار قاسم سلیمانی در منطقه کردستان اشاره کرد و گفت که در این دیدارها سخنهایی دوستانه رد و بدل شد و هیچ مشکلی به وجود نیامد.
جمیل الذیابی در ادامه پرسید: همه می‌دانند که قاسم سلیمانی در داخل عراق فعالیت دارد و تلاش می‌کند که منطقه کردستان را محاصره کند. اما معتقد نیستید که وی در اعمال‌فشارهای صورت گرفته علیه منطقه کردستان در حمله به داعش، نقش داشته است. به ویژه که موصل که موضع اصلی داعش در عراق بود فاصله کمی با اربیل داشت؟

https://siasatrooz.ir/vdchqvnzq23nvmd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی