دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 113870
پرش از دهم به یازدهم

مردم نگران مجلس یازدهم باشند یا نه؟!

مردم نگران مجلس یازدهم باشند یا نه؟!

دوره دهم مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و تا یکی دو روز آینده مجلس یازدهم با ترکیب تازه کار خود را آغاز خواهد کرد.
مردم نسبت به مجلس یازدهم چشم امید دارند، چرا که از عملکرد مجلس دهم رضایت نداشتند و در طول فعالیت آن، شاهد تصمیمات و اتفاقاتی بودند که آن را در شأ خود نمی‌دانستند.
در روزهای پایانی مجلس دهم بسیاری از نمایندگان که در این مجلس حاضر بودند و اکنون نیز در مجلس یازدهم حضور خواهند داشت، نسبت به عملکرد مجلس و نمایندگان آن انتقاداتی را مطرح می‌کردند که هنوز هم ادامه دارد.
این که چرا نمایندگان منتقد تا این اندازه دیرهنگام به خود انتقادی پرداختند، خود سوالی است که از سوی همین نمایندگان منتقد باید پاسخ داده شود اما همین که آنها خود به انتقاد از نهادی که در آن عضویت داشته‌اند پرداخته‌اند جای تقدیر دارد و در صورت احتمال ادامه راه اشتباه مجلس دهم در مجلس یازدهم،‌ آنها باید زودتر ورود کنند و با انتقادات سازنده از بیراهه رفتن مجلس یازدهم جلوگیری کنند.
این نگرانی وجود دارد که مجلس یازدهم راه مجلس دهم را برود که برای جلوگیری از این بیراهه، نمایندگان مجلس یازدهم باید مراقبت‌های زیادی بر خود و مجلس داشته باشند. در همین زمینه چند تن از نمایندگان در گفت‌وگوهایی که انجام داده‌اند به انتقاد از عملکرد مجلس دهم پرداخته‌اند.

خانه‌های سازمانی ۳۰۰ متری مجلس را به ثمن بخس واگذار کردند
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: نمایندگان مجلس باید به شدت از خوی اشرافی‌گری پرهیز داشته باشند و مظهر پاکدستی و ساده زیستی باشند تا مردم به نظام و مجلس اعتماد کنند.
محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ، درباره برخی مبالغ مصوب در مجلس از جمله ودیعه مسکن، وام و خودرو به نمایندگان اظهار داشت: همانگونه که خودتان گفتید به نمایندگان وام‌هایی داده می‌شود و این وام‌ها پول بلاعوضی نیست که داده ‌شده و پس گرفته نشود.
وی افزود: شما نمایندگان تهران و برخی از شهرهای اطراف تهران را نبینید. نماینده ای که از شهرستان می آید نیازمند مسکن برای اسکان است و ودیعه‌ای برای اجاره یک خانه حداکثر ۱۰۰ متری از سوی مجلس به آنان داده می‌شود و اگر مجلس خودش خانه های سازمانی داشت و در اختیار نمایندگان قرار می داد این همه وام داده نمی شد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس برای ساخت خانه‌های سازمانی اقدامی صورت نمی‌دهد، گفت: مجلس در دوره های قبل تعداد زیادی خانه های سازمانی داشته اما این ها را به ثمن بخس به تعدادی از نمایندگان آن دوره واگذار کرده‌اند که این یک اشتباه بود.
زاهدی می‌گوید که متراژ خانه‌هایی که مجلس شورای اسلامی در دوره‌های قبل داشته به ۳۰۰ متر زیر بنا می‌رسیده است و می‌شد اکنون این خانه‌ها را تبدیل به سه واحد ۱۰۰ متری کرد.
وی در همین خصوص تاکید دارد: نمایندگان مجلس باید به شدت از خوی اشرافی‌گری پرهیز داشته باشند و مظهر پاکدستی و ساده زیستی باشند تا مردم به نظام و مجلس اعتماد کنند.

نماینده ولنجک‌نشین خوی اشرافی پیدا می‌کند
نماینده مردم محلات در مجلس نیز با اشاره به پرداخت مبالغ زیاد به نمایندگان برای اجاره مسکن گفت: نمایندگان دوره‌های قبل خانه‌های سازمانی را یا تحویل نمی دادند و یا با رانت به نام خود سند زدند و به همین دلیل مجلس خانه های سازمانی را فروخت.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی با بیان اینکه برخلاف دیگر ادارات و سازمان‌ها مجلس شورای اسلامی مسکن سازمانی ندارد، گفت: البته مجلس در سالهای گذشته خانه سازمانی داشت که هر چند تعدادش کم بود اما به دلیل رانت خواری برخی نمایندگان و تلاش برای تصرف این منازل به قیمت اندک بعد از دوره نمایندگی، همین خانه های سازمان فروخته شد.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی در دور دوم و سوم در نزدیکی پاستور، تعدادی خانه سازمانی داشت که این خانه ها حتی تا مجلس ششم و هفتم هم موجود بود، تصریح کرد: این خانه ها به تعدادی از نمایندگان داده شد تا در دوره نمایندگی استفاده کنند اما برخی از نمایندگان تا سال‌ها بعد از اتمام دوره نمایندگی، این منازل را در تصرف داشته و آن را تخلیه نمی‌کردند.
منتخب محلات در مجلس یازدهم گفت: به عنوان مثال یکی از نمایندگان تهران در مجلس ششم خانه سازمانی مجلس در نزدیک پاستور را تا چندین سال بعد از مجلس ششم تخلیه نکرده بود با وجود آنکه وی بعد از آن دیگر نماینده نبود.
سلیمی اضافه کرد: همچنین برخی از نمایندگان بعد از اتمام دوره نمایندگی با لابی و رانت همان منازل سازمانی را به قیمت اندک به نام خود کردندکه این یک نوع رانت بود. وی افزود: به دلیل همین مشکلات هیأت رئیسه مجلس خانه‌های سازمانی را فروخت و هیأت رئیسه مجلس نهم و دهم دیگر برای خانه‌های سازمانی اقدامی نکردند.
نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بسیاری از مقامات و مسئولین از خانه‌های سازمانی استفاده می‌کنند اما مجلس به دلیل همین مشکلات خانه سازمانی ندارد.
سلیمی تصریح کرد: در دوره مجلس ششم و هفتم تعدادی از خانه‌های سازمانی مجلس در منطقه سعادت‌آباد تهران بود سؤال این است که چرا مجلس در آن منطقه برای نمایندگان خانه تهیه کرد و چرا در جنوب شهر تهیه نکرد. وی افزود: به نظر اینجانب منازل نمایندگان مجلس باید از مجموعه بهارستان به پایین باشد. من که سه دوره نماینده هستم در همین منطقه ساکن هستم.
نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی افزود: اینجانب می‌بینم که برخی از همکاران در همان روزهای اول دوره نمایندگی در مناطق ولنجک یا قیطریه ساکن می‌شدند این تعداد از نمایندگان روحیه اشرافیگری پیدا می‌کنند و دیگر روحیه خدمت ندارند.
سلیمی تأکید کرد: ساخت خانه سازمانی برای مدیران در مناطق بالاشهر و یا اجاره خانه در این مناطق برای مقامات حتماً آسیب‌زا است و ضرر دارد.
وی تأکید کرد: توصیه ما به هیأت رئیسه مجلس این است که تصمیمی نگیرد تا نمایندگان بالاشهرنشین باشند. نماینده‌ای که از شهرستان به تهران بیاید و بالاشهرنشین شود هم آرای مردم یادش می‌رود و هم مشکلات مردم.
نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی افزود: نماینده یک شهر باید در مناطق متوسط و پایین شهر زندگی کند و محل زندگی و نوع زندگی وی از سطح متوسط به پایین باشد.
حجت الاسلام سلیمی در خصوص توئیت یکی از منتخبان مجلس یازدهم مبنی بر اینکه هیئت رئیسه مجلس دهم برای ودیعه، اجاره مسکن نمایندگان مجلس یازدهم مبالغی را مصوب کرده، با بیان اینکه هیأت رئیسه مجلس دهم نمی‌تواند برای مسکن نمایندگان مجلس یازدهم تصمیم‌گیری کند، افزود: در ابتدای هر دوره‌ای از مجلس معمولاً منتخبان در هتل و یا مهمانسراهای ادارات مستقر می‌شوند تا تکلیف مسکن آنها مشخص شود. 

https://siasatrooz.ir/vdchqxnzv23nz6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی