يکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۵
کد مطلب : 106706

اروپا به دنبال بهانه برای خروج از برجام

ماجرای سناریوسازی بر سر وارد کردن اتهام به ایران برای انجام عملیات تروریستی در اروپا یک سر دیگر هم دارد و...

ماجرای سناریوسازی بر سر وارد کردن اتهام به ایران برای انجام عملیات تروریستی در اروپا یک سر دیگر هم دارد و آن برجام است.
با خروج آمریکا از برجام پایه‌های این قرارداد سست تر شد، به گونه‌ای که اکنون پس از اجرای کطرفه آن از سوی ایران، آمریکا همه تحریم‌های مرتبط با توافق هسته‌ای را علیه ایران باز گردانده است.
گرچه تا پیش از اینکه ترامپ از برجام خارج نشده بود، آمریکا و اروپا به تعهدات خود پایبند نبودند، اما اکنون شکل رسمی به خود گرفته است.
آمریکا بدون هیچ دلیل و بهانه‌ای از توافق هسته‌ای بیرون رفت، هیچگونه بی‌تعهدی از سوی ایران وجود نداشت، تنها به این بهانه که برجام بدترین توافقی بود که آمریکا آن را امضا کرده ترامپ برجام را لغو کرد به جای اینکه تحریم‌ها را لغو کند.
تکلیف آمریکا روشن است، برای او وجهه بین‌المللی هیچ اهمیتی ندارد، همانگونه که تاکنون نداشته است، اما اروپا به دنبال بهانه و دلیلی است که بتواند با دستاویز قرار دادن آن، از برجام بیرون برود بدون آن که وجهه آن خدشه‌دار شود.
جمهوری اسلامی ایران تاکنون با پایبندی به توافق هسته‌ای و براساس گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ثابت کرده است که تعهدات خود را اجرا کرده، گرچه ماندن ایران در برجام ناعادلانه است، اما شرایط موجود نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها همواره در انتظار خروج ایران از برجام بودند، چراکه با اجرا نکردن تعهدات خود این زمینه را فراهم کردند که چنین اتفاقی بیفتد.
اما برجام به گونه‌ای تنظیم شده است که اگر ایران از آن خارج شود حتی با دلایل منطقی و قانونی، شرایط به پیش از امضای برجام باز می‌گردد، تحریم‌های اقتصادی که از سوی شورای امنیت سازمان ملل وضع شده بود دوباره اعمال می‌شود.
آمریکا اکنون یکجانبه در تلاش است تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را بازگرداند و در این راه تلاش میکند به لطایف‌الحیلی کشورهای دنیا را نیز با خود همراه سازد، برخی همراه شده‌اند و برخی هنوز به این راه نیامده‌اند.
در این میان اتحادیه اروپا هر چند خود را حامی برجام و خواهان ادامه توافق هسته‌ای با ایران بدون آمریکا نشان می‌دهد اما اروپا نیز در پی یافتن راهی برای خروج از آن است.
روشن است که برجام تا زمانی برای اروپا سودمند بود که آمریکا نیز در آن حضور داشت و اکنون که آمریکا آن را نقض کرده، اروپا باید به خاطر منافع اقتصادی و سیاسی خود با آمریکا همراه شود.
اتفاقاتی که در اروپا بر اساس ادعاهایی که از سوی برخی از کشورهای این قاره به ویژه در بخش کشورهای اسکاندیناوی می‌افتد، همان بهانه‌ای است که اروپا دنبال آن است.
گرچه پشت پرده این اتهاماتی که به ایران وارد می‌شود، رژیم صهیونیستی و منافقین حضور دارند و اکنون دستشان رو شده است، اما اروپایی‌ها از این فرصت استفاده کرده و فضا را علیه جمهوری اسلامی ایران تیره کرده‌اند.
عقل و منطق حکم می‌کند، کشوری که پایبند توافق هسته‌ای مانده که به زیان او نیز هست، اقدامات غیر منطقی که به طرف مقابل بهانه بدهد، انجام ندهد.
آیا ممکن است که اتهام اقدامات تروریستی در اروپا باعث شود که کشورهای این قاره علیه جمهوری اسلامی موضع‌گیری کنند و در صدد باشند تا بتوانند تصمیماتی را علیه ایران عملیاتی کنند.
اگر این سناریو خوب پیش برود، اروپا این بهانه را به دست خواهد آورد تا بتواند با یک دلیل که پسند افکار عمومی نیز باشد از برجام خارج شود.
اروپا نیاز به همراهی افکار عمومی خود دارد، شرایط اکنون به گونه‌ای است که مردم کشورهای اروپایی به خاطر رفتارهای آمریکای دوران ترامپ، از این وضعیت ناخشنودند.
اخراج دیپلمات‌های ایرانی از برخی کشورهای اروپایی، وارد کردن اتهامات واهی و بدون سند و مدرک علیه ایران در طراحی عملیات تروریستی در اروپا، برای این است که افکار عمومی با دولت‌های اروپایی همراه شوند. 
همراهی و همکاری رژیم اسرائیل مانند دم خروس نمایان شده است، رسانه‌های صهیونیستی خبری را منتشر کردند که براساس آن اطلاعات در زمینه توطئه ترور یکی از فعالان حقوق اعراب اهواز در دانمارک از سوی موساد، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، به مقامات اطلاعاتی دانمارک ارائه شده است.
نکته در این است که یک تروریست در خاک دانمارک چه می‌کند؟ آیا دانمارک عضو اف.‌ای.تی.اف و کنوانسیون‌های زیر مجموعه این سازمان نیست؟
اگر در این سازمان عضویت دارد که دارد، چرا باید یک تروریست را پناه بدهد؟ آیا قوانین اف.‌ای.تی.اف را زیر پا نگذاشته است؟ نکته دیگر نقش رژیم اسرائیل در ماجرای اتهاماتی است که اروپا به ایران وارد کرده است، اروپا به ادعاهای رژیمی توجه کرده که دشمنی او با جمهوری اسلامی ایران روشن است.
اسرائیل همان رژیمی است که نخست وزیر آن در سازمان ملل یک شوی تبلیغاتی راه انداخت تا شاید بتواند توجه جهانیان را به دروغ‌های خود جلب کند.
آیا دولت‌های اروپایی تا این اندازه در ضعف اطلاعاتی قرار دارند که براساس یک ادعای پوچ رژیم کودک‌کش صهیونیستی توجه می‌کنند و بی‌آنکه درپی اسناد و مدارک منطقی و معقول باشند، براساس همان ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی ایران موضع‌گیری می‌کنند؟ پس رفتار اروپا و برخی کشورهای این قاره ثابت می‌کند که آنها درپی یک بهانه هستند تا بتوانند از برجام خارج شوند چراکه توان ایستادن مقابل آمریکا را ندارند و تاکنون نیز به نظر می‌رسد ایران برای ادامه برجام با اروپا اشتباه کرده باشد.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdchv-nz-23nvqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی