چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
کد مطلب : 116804
پشتوانه علمی در ممنوع اعلام کردن واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی به ایران

رسوایی برای جریان هشتک واکسن

رسوایی برای جریان هشتک واکسن

این روزها دستگاه تبلیغاتی غرب با جریان سازی های مختلف تلاش می کند تا از مخالفت رهبر معظم انقلاب اسلامی با ورود واکسن‌های امریکایی و انگلیسی به کشور بهره برداری سیاسی و بین المللی کرده و با ریختن اشک تمساح برای مردم ایران ، اینگونه وانمود کند که مردم از دسترسی به درمان بیماری کرونا محروم شدند.
این جریان بدنبال ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی شدت گرفت و در این میان مهمترین استدلال این رسانه‌ها زمانبری تولید واکسن در داخل کشور بود و می گویند تا ساخت واکسن داخلی عده بیشتری از مردم ایران جان خود را در برابر ابتلای به این بیماری از دست می دهند.
این درحالی است که به دور از هر گونه تعصب کافی است به عملکرد آنها در مقابله با ویروس کرونا نگاهی بیندازیم و این نتیجه به دست می‌آید که اوضاع آنها بسیار وخیم‌تر از ایران است و این سوال مطرح می‌شود که کشورهایی که هنوز خود موفق به مدیریت بیماری در کشورشان نشده‌اند چطور می خواهند شرایط را در ایران به حالت نرمال درآورده و در اختیار مردم ایران واکسن بگذارند؟!
از این رو علیرغم تمام این جریان سازی‌ها، رهبر معظم انقلاب اسلامی با هزینه کرد از خود وارد این مبحث شده و بدور از عوام‌فریبی تلاش کردند تا مانع از ایجاد مشکلات بیشتر برای مردم شده و از سوی دیگر فرهنگ خودباوری را ترویج کنند.

*دلایل مخالفت رهبری
یکی از مهمتری دلایل تاکید رهبری بر استفاده نکردن از واکسن آمریکایی و انگلیسی و حتی فرانسوی، عقبه‌ای تاریخی از اقدامات کشورهای غربی در مورد ارسال دارو به ایران است. شاید نسل امروز به خاطر نداشته باشد اما در دوران جنگ تحمیلی، اقلام امدادی غربی‌ها که به قیمت گزاف و با سختی به ایران ارائه می شد، دچار عیب و نقص و ناکارایی بود. به عنوان مثال بسیاری از جنانبازان جنگ تحمیلی هستند که برخی از فیلترهای ماسک‌های شیمیایی که آلمان به ایران فروخته بود معیوب بود که در نتیجه آن بسیاری جان خود را درزمان جنگ و حملات صدام از دست دادند.
از سوی دیگر ماجرای ارسال خون‌های آلوده فرانسه نیز شاهد دیگری بر این مدعاست. اگر چه مقامات کشورمان تاکنون با خوشبینی سعی کرده بودند تا همه مسائل را در رابطه با شیوع این بیماری طبیعی در نظر داشته باشند اما عقل سلیم ایجاب می کند که احتمال هرنوع حمله بیولوژیکی از طریق واکسن‌ها نیز در نظر گرفته شود.
نباید فراموش کنیم با دشمنی روبرو هستیم که در جنگ تحمیلی از امتحان کردن هرنوع سلاح بیولوژیک یا شیمیایی روی مردم ایران هیچ ترس و واهمه‌ای نداشت. کشورهایی که سالها مردم ایران را در فشار تحریم‌های دارویی قرار داده و ثابت کرده اند که اخلاق مدار نیستند.
مهدی فضائلی مهدی فضائلی، ‏تحلیلگر مسائل سیاسی و فرهنگی با انتشار توییتی درباره دلایل مخالفت رهبر انقلاب با خرید واکسن‌های انگلیسی و آمریکایی نوشت: معلوم بود مقید کردن خرید واکسن در چنین شرایطی چه هجمه‌هایی را متوجه آقا می‌کند، اما به نظرم آنچه باعث شد حضرت آقا این مخالفت را علنی کنند عبارت است از : ۱. شدت حساسیت به سلامتی مردم ، ۲. تردیدهای جدی تخصصی، ۳.بی اعتمادی به دشمن آن هم مبتنی برتجارب قبلی
در عین حال باید در نظر داشت جریان سازی‌های انجام گرفته بسیار ناشیانه صورت می‌گیرد چرا که سخنان مقام معظم رهبری همواره با پشتوانه علمی همراه بوده و هیچ مسئله ای بدون دلیل از سوی ایشان مطرح نمی شود.

*نمایندگان مجلس چه می‌گویند
در این میان بسیاری از نمایندگان مجلس نیز در حمایت از رهبری انقلاب تاکید کردند که اجازه نمی‌دهیم دنیا واکسن کرونا را روی ایران تست کند.
از جمله روح الله متفکرآزاد، در این باره گفت: اگر بخواهیم به موضوع واکسن کرونا فقط از منظر علمی بپردازیم، باید بگوییم همه واکسن‌های موجود در جهان فعلاً در مرحله تست انسانی قرار دارد و ایران هم از کشور‌های دنیا در تهیه واکسن کرونا نه تنها عقب نیست بلکه تست‌های موفقیت آمیزی را هم پشت سر گذاشته است. پس وقتی می‌گوییم واکسن‌ها درمرحله تست است یعنی هنوز عوارض و نتایج نهایی آن‌ها برای هیچ‌کس مشخص نیست.
وی با اشاره به شکل گیری نسل جدید واکسن‌ها گفت: حرکت به سمت واکسن‌هایی با استفاده از رشته‌های ژنتیکی، اتفاق خوب، مهم و اثرگذاری است. اما این تجربه، تجربه طولانی مدتی نیست و همزمان با بحران کرونا وارد میدان عمل شده است. واکسن‌های معمول به طور عمده از ویروس‌های کشته و یا ضعیف شده تهیه می‌شدند که نهایت عوارض آن میزان تاثیرگذاری یا ایمن‌سازیِ کم بود. اما وقتی وارد فضای واکسن‌هایی با متریال ژنتیکی می‌شویم باید بدانیم که با مقوله بسیار پیچیده‌ای روبرو هستیم. نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم که حتماً این واکسن‌ها تغییرات مخرب ژنتیکی برجای خواهند گذاشت، اما وقتی شما با واکسنی مواجه هستید که با رشته‌های ژنتیکی سروکار دارد، باید همه جور احتمالی بدهید.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم درباره واکسن نگران نباشند؛ نظام، دولت و مجلس، موظف به تأمین واکسن برای کشور هستند، اما در شرایطی که زمان به شدت کم است ما کم خط‌ترین مسیر را انتخاب می‌کنیم. واکسن‌های «مدرنا» و «فایزر» که تاکنون بیشترین توجهات را به خود جلب کرده‌اند، از نسل همین واکسن‌های جدید با پایه‌های ژنتیکی هستند. واکسن‌هایی که هیچ‌کس نمی‌داند چه تاثیرات فرانسلی ژنتیکی بر جای خواهد گذاشت و چه ژنوم‌هایی را دربدن فعال یا تغییر خواهند داد. اما واکسن ایرانی همچنان به همان مطمئن سنتی و ویروس‌های ضعیف شده ساخته است. به همین دلیل عقل سلیم تصمیم می‌گیرد در شرایطی که رسیدن به واکسن قرار است در کمترین زمان اتفاق بیافتد سراغ واکسن‌های کم‌خطرتری برود تا واکسنی که از عواض بلند مدت آن چیزی مشخص نیست. مردم نگران هیچ چیز نباشند ما حتی اگر واکسنی مطمئن در کشوری مطمئن ساخته شده باشد مشکلی با خریداری آن نیز نداریم. اما نمی‌توانیم با جان مردم بازی کنیم حتی اگر احتمال خطر بدهیم.
وی ادامه داد: البته این مقدار واکسنی که به گفته خودشان می‌خواستند به ایران هدیه بدهند، آنقدر کم است که نه می‌تواند کادر پزشکی ما را پوشش دهد و نه افراد در معرض خطر را؛ این تعداد صرفاً برای تست میدانی مناسب است که خب ما اجازه نمی‌دهیم آن‌ها تست‌های بالینی خود را روی مردم ما انجام دهند.

*چرا واکسن‌های غربی کرونا قابل اعتماد نیست
برای کنکاش بیشتر در این باره به سراغ متخصصین علوم پزشکی رفته‌ایم پروفسور علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و مهندسی ژنتیک در این باره با اشاره به اینکه هم اکنون واکسن ایرانی در فاز بالینی قرار دارد گفت: خوشبختانه این واکسن تاکنون عوارضی در داوطلبان تزریق نداشته است چرا که بر اساس استفاده از ویروس ضعیف شده ساخته شده و عوارض آن بسیار کمتر از واکسن های خارجی است.
وی افزود: واکسنهایی که این روزها در مورد این بیماری مشهور شده اند از جمله فایزر ، بیون تک، مدرنا و ... با استفاده از روش ژنتیکی تولید شده‌اند و دی ان ای واکسین هستند.
این متخصص مهندسی ژنتیک با اشاره به اینکه در مورد تزریق این واکسن‌ها ابهاماتی وجود دارد، اظهار داشت: تزریق واکسنی به بدن که دارای ژن خاصی است علاوه بر عوارض فعلی می‌تواند در دراز مدت عوارض بسیاری را ایجاد کند که عواقبی را برای فرد واکسینه به دنبال دارد.
پروفسور کرمی با بیان اینکه مشخص نیست که ایمنی این واکسن‌ها تا چه اندازه دراز مدت است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص امریکا و انگلیس و ناتوانی دولت این کشورها در کنترل بیماری، هدف اصلی امریکایی‌ها و انگلیسی‌ها از ساخت واکسن کنترل بیماری است و اگر این واکسن ۶ ماه تا یکسال برای این بیماری ایمنی ایجاد کند ، برای دولت آنها بسیار مطلوب است که کنترل بیماری را آسانتر می‌کند. بنابراین این واکسن ها را به سرعت و با عجله ساخته‌اند.
وی در تشریح خطر واکسن کرونای غربی از جمله وان تک اظهار داشت: ویروس کرونا ویروس هوشمندی است و دچار جهش شده است که شاخک‌های متصل به سلول های تنفسی شده و به سلول صدمه وارد می کند. این واکسن قرار است به افراد در معرض خطر و بیمار زده شود و برای همگان توصیه نمی‌شود بنابراین بایستی واکسن ایمن تری را به مردم کشورمان توصیه کنیم.
این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی خاطرنشان کرد: مدلی که امریکایی‌ها انتخاب کرده‌اند در هیچ واکسنی در دنیا وجود نداشته و سوابق ۲۰ ساله مطالعات در این مورد وجود دارد و به دلیل تزریق RNA و استفاده از حباب چربی برای انتقال آن این واکسن آلرژی زا است و نمونه‌های آلرژیک آن هم دیده شده و چرا ما بایستی سراغ واکسنی که با عجله ساخته شده و در دنیا تست نشده و خطر آن معلوم نیست برویم؟
وی با اشاره به اینکه وضعیت کرونا در کشورهای غربی بسیار وخیم است افزود: ما مشکلاتی مانند آنها نداریم که بخواهیم به هر ترتیب از این واکسن استفاده کنیم در عین حال از کجا معلوم است که موادی که به ایران داده می‌شود مانند موادی است که برای مردم خودشان استفاده می کنند؟! امریکایی ها سوابق بسیار خطرناکی در این زمینه دارند و نبایستی به آنها اعتماد کرد.
از سوی دیگر دکتر زهرا عبدی متخصص بیماری های عفونی و مدرس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار سیاست روز در این باره گفت: برای مقابله با بیماری‌های عفونی بهترین روش واکسیناسیون است و همانطور که شاهد هستیم در مورد بیماری های دیگر نیز استفاده از واکسن در جلوگیری از این بیماری‌ها مؤثر است. اما در مورد کرونا هنوز هیچ درمانی شناخته نشده و معلوم نیست منشاء ساخت این ویروس کجاست و اکنون قدرتی پیدا کرده است که به درصد بالایی از ابتلا رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تظاهرات این بیماری در افراد مختلف متفاوت است، افزود: از نظر ژنتیکی سوالات بسیاری در مورد این ویروس وجود دارد. اگر چه برای چنین بیماری‌ای با ابعاد ناشناخته واکسن تولید شده است اما طول اثر بخشی آن هنوز مشخص نشده است چرا که باید به افراد زیادی تزریق شود و نیاز به گذشت زمان است و حتی تولید کنندگان خارجی واکسن گفته‌اند اگر افرادی که دو نوبت واکسن‌های موجود را زده‌اند بایستی شرایط پیشگیرانه را رعایت کنند تا نتایج آن مشخص شود.

*نگاهی به تولید و ساخت واکسن در ایران

در حال حاضر ایران جزء ۱۶ کشور اول تولید کننده علم است وبهترین پزشکان ایرانی در زمره بهترین پزشکان قرار دارند.
دکتر کرمی با ابراز تأسف از اینکه عده‌ای در کشور حتی افرادی که عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا در کشور هستند و یا در وزارت بهداشت و درمان فعالیت می‌کنند ، نگاه به غرب دارند در این باره گفت: ۲ مؤسسه بزرگ کشورمان یعنی انستیتو پاستور و موسسه رازی قریب به ۱۰۰ سال است که واکسن تولید می‌کنند، ایران سابقه بسیار درخشانی در تولید واکسن دارد و سالها با موفقیت مصرف شده وهیچ عارضه‌ای نداشته است و برهمین اساس در مورد تولید واکسن کرونا هم بکار گرفته شد.
وی افزود: دومین واکسنی هم که ایران با همکاری کشورهای خارجی ساخته واکسن پروتئین نوترکیب است که بهتر از ساختارهای ژنتیکی است.
دکتر زهرا عبدی متخصص بیماری های عفونی نیز با اشاره به اینکه تولید واکسن در کشور امیدی برای پیشگیری و جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری است، در مورد تولید واکسن در کشور گفت: چندین تیم پزشکی در کشور مشغول به کار روی تولید واکسن هستند. حتی با روش RAN که در کشورهای خارجی مورد استفاده قرار می گیرد نیز برخی از این تیم ها مشغول تولید واکسن هستند و بنا به گفته مسئولین در صورت جواب مثبت در خرداد به تولید انبوه می رسد.
وی با اشاره به اینکه درخصوص واردات محدود واکسن تا تولید واکسن خارجی مسئولان کشور ورود هر نوع واکسنی را ممنوع نکرده‌اند، اظهار داشت: این ممنوعیت در مورد واکسن های انگلیسی و امریکایی که قابل اطمینان نیست وجود دارد. چنانچه واکسن‌های دیگر کشورها بتواند اثر بخشی خوبی داشته باشد ممنوعیتی برای ورود آنها اعلام نشده است.
این مدرس دانشگاه با یادآوری اینکه این واکسن‌ها در مدت زمان کوتاهی ساخته شده و از نظر پزشکی نیز جای بی اعتمادی و تردید در مورد آن وجود دارد، افزود: آنچه در مورد واکسن مهم است این است که واکسن بتواند زنجیره انتقال بیماری را قطع کند و ابتلای افراد کاهش یابد و بیماری کاهش یابد نه اینکه واکسن ایرانی یا خارجی باشد.


*شرایط ساخت واکسن کرونا در کشور
در همین حال دومین دوز از واکسن ایرانی کرونا به سه داوطلبی که دو هفته پیش برای اولین‌بار مورد تست قرار گرفته بودند، تزریق شد؛ این سه داوطلب شامل «طیبه مخبر» فرزند رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، علی عسگری و حمیدرضا خلیلی از مدیران ارشد ستاد اجرایی فرمان امام هستند.
پیش از این، دوز اول واکسن تاکنون بر روی ۱۴ نفر تزریق شده که این تعداد باید در فاز مطالعه بالینی به ۵۶ نفر برسد؛ هر داوطلب دو هفته پس از تزریق اول و قرار گرفتن تحت مراقبت پزشکی لازم، دومین تزریق را انجام خواهد داد و در پایان این فاز، امن بودن واکسن باید مورد تأیید پزشکان و متخصصان مجری و ناظر طرح برسد و سپس وارد فاز دوم و تعیین میزان اثربخشی واکسن شود.
در همین حال سخنگوی دولت اعلام کرد: واکسن ایرانی کرونا در چهار فاز تزریق می‌شود و بنا به تصمیم ستاد ملی کرونا خارج از این اولویت‌بندی به هیچ فردی واکسن تزریق نخواهد شد.
در نهایت باید گفت اینکه برخی تلاش می کنند برای اهداف سیاسی و شخصی خود این موضوع را دستاویز حمله و تخریب جمهوری اسلامی ایران قرار دهند به متخصصین بی طرف و دانشمندی مراجعه کنند که در این زمینه آگاهی کافی دارند.
از سوی دیگر بهتر است افرادی که در این حوزه تخصص ندارند اجازه دهند که متخصصین در این باره نظر دهند و در جریان سازی های خارجی غرق نشوند.
فضا سازی‌هایی که در داخل در همراهی با رسانه‌های معاند دیده می‌شود، نوعی تحریک افکار عمومی علیه نظام اسلامی است در حالی که حتی مردم ایران خود آگاهتر از آنهایی هستند که خود را نگران نشان می‌دهند.
به نتیجه جالب نظرسنجی درباره «واکسن ایرانی» در یک کانال وابسته به جریان اصلاحات توجه کنید که چگونه از این نتیجه رسوا شده است.
کانال ضدایرانی «سحام نیوز» پس از نظر سنجی که در باره واکسن کرونا انجام داده پس از آشکار شدن نتایج آن مجبور به انتشار نتایج این نظر سنجی شده است.
۷۱ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی کانال «سحام نیوز» در پاسخ به اینکه «پیرو تصمیم رهبر جمهوری اسلامی درباره ممنوعیت واردات واکسن از آمریکا و انگلیس؛ در صورت در دسترس بودن، گزینه مورد نظر شما کدامیک است؟» گزینه «واکسن ایرانی» را انتخاب کردند.

در این نظرسنجی، ۱۶ درصد شرکت کنندگان، گزینه «واکسن آمریکایی» و تنها ۱ درصد، گزینه «واکسن انگلیسی» را انتخاب کردند.
همه تلاش‌هایی که برای همراه کردن مردم در باره واکسن آمریکایی و انگلیسی در رسانه‌های وابسته به دشمنان صورت گرفت تاکنون رسوایی برای آنها ببار آورده است، اما آنها دست بردار نیستند و همچنان خود را دلسوزتر از دیگران برای مردم ایران نشان می‌دهند.

https://siasatrooz.ir/vdchv-nzk23nz6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی