سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۱
کد مطلب : 89290
۱۰۰ معترض به سرمايه‌داري توسط پليس آمريكا بازداشت شدند

سركوب ۹۹درصدي‌ها در وال استريت

سركوب ۹۹درصدي‌ها در وال استريت

سران آمريكا در حالي در آستانه نشست مجمع عمومي سازمان ملل تلاش دارند تا خود را حامي حقوق بشر معرفي كنند و با اين ادعا ساير كشورها را محكوم سازند كه در وال‌استريت بارديگر پليس آمريكا به سركوب مردم پرداخت.
وال استريت نامي شناخته شده براي جهانيان است. زماني اين نام صرفا به دليل مسائل اقتصادي و وجود ساختمان بورس آمريكا در اين منطقه كه محور سرمايه‌داري جهان است معروف بود اما از سه سال پيش اين شهرت ابعاد ديگري گرفت. مردم آمريكا در سال ۲۰۱۱ با الگوگيري از قيام‌ ملت‌هاي شمال آفريقا و غرب آسيا حركت‌هاي اعتراضي گسترده‌اي با عنوان ۹۹ درصدي‌ها را آغاز كردند. هر چند كه در ابتدا اين حركت‌ها در حوزه اقتصادي بود اما به مرور ابعاد گسترده‌تري گرفت و شعار اصلي آن را مبارزه با نظام سرمايه‌داري تشكيل مي‌داد. مردم آمريكا و سپس اروپا تاكيد داشتند كه نظام سرمايه‌داري صرفا براي تحقق منافع يك درصد ثروتمندي است كه براي منافع بيشتر تمام جهان را قرباني مي‌سازد و ادعاي دولت رفاه سران غرب نيز صرفا سرپوشي بر اين وضعيت است. آنچه در شعار مردم نمود بيشتري داشت پايان دادن به حاكميت نظام سرمايه‌داري بود.
در مقطع زماني آنچه پليس آمريكا ۱۷ نفر از معترضان را به قتل رساند و صدها نفر را بازداشت كرد.
سران آمريكا در طول سه سال گذشته تلاش بسياري داشته‌اند تا حركت‌هاي مردمي را متوقف سازند و در اين راه نيز از هر ابزاري بويژه ادعاي مبارزه با تروريسم بهره گرفته‌اند در حالي كه گزارش‌هاي نهادهاي حقوق بشر نشان مي‌دهد كه در اين مدت سركوب معترضان در اولويت سران آمريكا بوده است.
چنانكه در آن مقطع زماني پيش‌بيني مي‌شد به رغم تمام سركوب‌گري‌ها، نگاه ضد سرمايه‌داري در ميان مردم حذف نگرديده و همچون خاكستري زير آتش باقي ماند. در روزهاي اخير وال استريت بارديگر شاهد اعتراض‌هاي مردمي بود كه محور آن را اعلام نارضايتي از نظام سرمايه‌داري و سياست‌هاي دولتمردان آمريكا تشكيل مي‌داد. مردم بر اين امر تاكيد دارند كه سياست‌هاي اقتصادي دولت نه تنها كاركردي براي آنها نداشته بلكه زمينه‌ساز تشديد بحران اقتصادي اين كشور شده است چرا كه همچنان يك اصل بر سياست آمريكا حاكم است و اقدام در چارچوب منافع سرمايه‌داري است كه برابر با حذف حقوق ۹۹ درصد جامعه آمريكا مي‌باشد.
آزادي بيان همچنان كالايي دست نيافتني در آمريكا است چنانكه سه سال پس از تظاهرات‌هاي جنبش موسوم به «تسخير وال‌استريت»، فعالان آمريکايي بار ديگر با حضور در منطقه تجاري نيويورک دست به تظاهرات چند هزار نفري زدند که در جريان تظاهرات ده‌ها تن بازداشت شدند.
سركوب و مقابله با اعتراض‌هاي مردمي به يكي از اركان سياست‌هاي سيستماتيك آمريكا مبدل گرديده بگونه‌اي كه هر اعتراضي به حتي به ساختار اقتصادي بيمار حاكم بر آمريكا با سركوب و بازداشت معترضان همراه است. هزاران نفر از فعالان آمريکايي با حضور در منطقه تجاري «وال‌ استريت‌» نيويورک، عليه نظام سرمايه‌داري و نقش شرکت‌هاي بزرگ در تغييرات اقليمي، دست به تظاهرات زدند.
شبکه راشاتودي گزارش داده است که پليس تاکنون بيش از ۱۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان در اين تظاهرات را بازداشت کرده است. همچنين مسيرهاي ورود و خروج به اين منطقه در‌پي حضور تظاهرات‌کنندگان، مسدود شده است.اين تظاهرات در حالي برگزار شد که منطقه «وال‌ استريت» که ميزبان بزرگترين شرکت‌هاي آمريکايي و چند مليتي است، سه سال قبل شاهد هفته‌ها تظاهرات گسترده جنبش موسوم به «تسخير وال‌استريت» و ۹۹درصدي‌هاي معترض به نظام سرمايه‌داري بود. شرکت‌کنندگان در تظاهرات، که تحت عنوان «به وال‌استريت سرازير شويد» برگزار شد، دست به تحصن زدند که اين امر با واکنش نيروهاي پليس مواجه شده است. نيروهاي امنيتي تلاش مي‌کنند با بازداشت افراد، به اين تظاهرات که از چند ساعت قبل آغاز شده، پايان دهند. سازمان‌دهندگان جنبش اعتراضي موسوم به "سيل وال استريت" گفتند، اميدوارند که اين راهپيمايي اعتراضي باعث ارتباط بيشتر ميان سياست‌هاي اقتصادي و زيست‌محيطي شود و موسسات عالي مالي را به سوء‌استفاده از جوامع پيشرو کارگران و منابع طبيعي براي اهداف مالي واقتصادي خودشان متهم کردند. البته سركوب آزادي بيان در آمريكا به همين جا ختم نمي‌شود بلكه در ساير حوزه‌ها نيز مشاهده مي‌شود. به عنوان مثال سخن گفتن از رژيم صهيونيستي جرم تلقي شده و مجازات سنگيني دارد.
استيون سالايتا استاد دانشگاه ايلينويز که به علت انتقاد از رژيم صهيونيستي ماه پيش از اين دانشگاه اخراج شده بود، خواستار بازگشت به کار شد. وي اکتبر ۲۰۱۳ با پيشنهاد مسئولان دانشگاه ايلينويز براي تدريس برنامه "مطالعات هند و آمريکا" از ژانويه ۲۰۱۴ موافقت کرد. اما اوايل ماه اوت پس از آنکه سالايتا چند پيام انتقاد آميز از اسرائيل در صفحه خود در توييتر قرار داد، مسئولان دانشگاه ايلينويز با وي قطع همکاري کردند.

https://siasatrooz.ir/vdchvin6.23nwwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی