?>?> به اجرای تعهدات اروپایی‌ها خیلی دل نبستیم | سیاست روز
دوشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۹
کد مطلب : 110800
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سیاست روز:

به اجرای تعهدات اروپایی‌ها خیلی دل نبستیم

به اجرای تعهدات اروپایی‌ها خیلی دل نبستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی با رسانه‌های داخلی و خارجی در پاسخ به پرسش سیاست روز مبنی بر اینکه تا چه حد امیدواری وجود دارد که اروپا به تعهدات برجامی خود عمل کند؟ اظهار داشت: امیدواری همیشه هست، ولی ما به اجرای تعهدات اروپایی‌ها خیلی دل نبستیم. تجربه ۱۵ ماهی که آمریکا از برجام خارج شد و اروپایی‌ها به اجرای تعهداتشان تعهد بودند نشان داده که خیلی جای امیدواری نیست. پنجره دیپلماسی را همیشه باز نگهداشتیم که اگر بتوانند به تعهداتشان عمل کنند، ایران هم استقبال کند و گام‌های کاهش تعهدات را مجددا به عقب برگرداند.
تصریح کرد که برنامه‌ای برای دیدار بین روسای جمهور ایران و آمریکا در نیویورک وجود ندارد و چنین دیداری انجام نخواهد شد.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور به تحرکات دیپلماتیک اخیر در کشور در سطح وزیر خارجه، روسای قوا و رئیس جمهور پرداخت و گفت: آقای روحانی برای شرکت در پنجمین نشست سران سه کشور ضامن روند آستانه در ترکیه هستند که امیدواریم نتایج این نشست به نفع منطقه و مردم سوریه باشد و آرامش را به این کشور برگرداند و تا نابودی تروریست‌ها و برقراری ثبات و امنیت در سوریه این راه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به سفرهای اخیر ظریف به چین، ژاپن، مالزی، روسیه، بنگلادش و اندونزی خاطرنشان کرد: اگر شرایط مهیا باشد ایشان در رزوهای آتی مهیای سفر به نیویورک است و به همراه رئیس‌جمهور در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی شرکت خواهد کرد و در نیویورک دیدارها با مقامات کشورهای دوست برقرار است و به موقع اطلاع رسانی خواهد شد.
وی همچنین درباره اتهامات مقامات آمریکایی درباره حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان گفت: ۵ سال است یمن درگیر جنگ است و ائتلاف سعودی‌ها با پشتوانه کشورهای غربی مرتکب جنایات جنگی بسیاری در یمن شدند و طبیعی است که مردم یمن و نیروهای نظامی یمن برای متوقف کردن این جنایات واکنش داشته باشند.
موسوی اینگونه فرافکنی‌ها و حرف‌ها را رد کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرده از مردم یمن و حقوق آنها دفاع می‌کند ولی اینکه اینگونه حملات و اقدامات دفاعی را به جمهوری اسلامی ایران نسبت بدهند، در راستای همان دروغ حداکثری آمریکایی‌هاست. ما از این حرف‌ها خیلی تعجب نمی‌‌کنیم، کشورهای وابسته کماکان وابسته هستند و آنهایی هم که قرار است آنها را بدوشند مجبورند از این حرف‌ها بزنند تا به آنها احساس امنیت بدهند تا اهداف و منافع خود را پیش ببرند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: این حرف‌ها محکوم و غیرقابل پذیرش و از بیخ و بن بی‌اساس است.
سخنگوی وزارت خارجه در ‌‌پاسخ به سوالی درباره اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری (طرح ماکرون) و اینکه آیا ترامپ با این طرح موافقت کرده است یا نه، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای توازن‌ بخشی به حقوق و تعهداتش بعد از بی‌عملی‌های طرف‌های اروپایی اقداماتی را صورت داد. آنها ۱۱ تعهد داده بودند که بخشی از این اقدامات شامل راه‌اندازی خطوط اعتباری برای ایران، خرید نفت ایران، تسهیل مراودات بانکی ایران و ....بود. در رایزنی‌ها بین مقامات ایران و فرانسه به‌ عنوان پیشنهاد دهنده این بحث، مبالغی که نام بردید مطرح است.
موسوی اینکه در جهان متمدن امروز هنوز برخی کشورها مایل و مجبورند برای اجرای تعهداتشان از بقیه کشورها اجازه بگیرند را مایه تأسف و تعجب خواند و افزود: تعهدی که پشتوانه قطعنامه شورای امنیت را دارد ولی مجبور هستند از کشور دیگری اجازه بگیرند. نمی‌دانم الان وضعیت اجازه آنها و گفتگوی آنها در چه شرایطی است.
وی با بیان اینکه رایزنی‌ها با اروپا و به ویژه فرانسه کماکان ادامه دارد، اظهار داشت: منتظریم طرف‌های باقیمانده در برجام به ویژه ۳ کشور اروپایی گام‌های مفید، مؤثر و ملموسی را برای اجرای تعهداتشان بردارند تا ایران قانع شود که به اجرای کامل تعهداتش برگردد.
موسوی در پاسخ به سؤال دیگری درباره گمانه‌زنی‌ها مبنی دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا در نیویورک اظهار داشت: تایید نمی‌کنم، نه چنین برنامه‌ای در دستور کار ماست و نه چنین اتفاقی در نیویورک می‌افتد. اعلام هم کردیم که ما به دنبال دیدار برای دیدار و عکس گرفتن و تبلیغات نیستیم.دیدار باید منتج به نتایج قابل قبول و ملموس باشد.
وی درباره مصادره اموال ایران در کانادا با بیان اینکه این پرونده جدید نبود و از چند سال پیش در جریان بود، اظهار داشت: حکم هم دو سال پیش صادر شد و همان موقع هشدارهای لازم را دادیم که اجرا نکنند، دو سال طول کشید که این حکم را به اجرا در بیاورند و ما همان موقع و الان اعلام می‌کنیم که بر خلاف نص صریح قوانین و مقررات بین‌المللی و اصل «مصونیت دولت‌هاست» و جمهوری اسلامی ایران حق خود را محفوظ می‌دارد که اقدام لازم را برای بازپس‌گیری اموالش انجام دهد.

به دلایل برکناری بولتون کاری نداریم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره برکناری بولتون و دریافت پیام از طرف آمریکا برای کاهش تحریم‌ها گفت: پیامی از طرف آمریکایی‌ها نگرفتیم. به دلایل برکناری آقای بولتون خیلی کار نداریم، تحولات داخلی در آمریکاست. هر از چند ماهی از این تغییرات در دولت ترامپ رخ می‌دهد.
وی درباره وضعیت نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» هم گفت: مراحل حقوقی و قضایی تقریبا رو به اتمام است و دو سه کار بوروکراسی کوچک مانده و به نظر می‌رسد ظرف روزهای آینده انجام می‌شود و این کشتی به زودی رفع توقیف شود.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات لیندسی گراهام سناتور آمریکایی که بحث حمله به پالایشگاه نفتی ایران را در پی حمله یمنی‌ها به تأسیسات آرامکوی عربستان مطرح کرده بود، گفت: یمنی‌ها پالایشگاه نفتی عربستان را زدند، چه ربطی به جمهوری اسلامی ایران دارد؟
وی افزود: حرف بیهوده، بسیار بیجا و مزخرفی است. امیدواریم مشاوران ایشان کمی به ایشان حالی کنند که تهدید کشوری که در عین اینکه اهل تعامل و گفتگو است، اهل حماسه و دلاوری است خیلی به نفع آنها نیست.
وی درباره آخرین پیگیری‌ها در خصوص وضعیت «مسعود سلیمانی» استاد دانشگاه تربیت مدرس که در آمریکا در بازداشت است، گفت: چندین نفر از اتباع ایرانی که اکثرا اساتید دانشگاه و از فرهیختگان هستند به اتهام واهی دور زدن تحریم‌های آمریکا و تحریم‌هایی که بعد از برجام از نظر ما وجود نداشته و غیرقانونی بوده و اعمال مجدد آن نیز غیرقانونی بوده است و در واقع به جرم تحریم‌هایی که عملا وجود نداشته بازداشت کرده‌اند.
موسوی اضافه کرد: از تاریخ بازداشت آنها هم وزارت خارجه و هم نهادهای ذیربط، وزارت علوم و دانشگاه‌های آنها پیگیر بودند و پرونده یکی دو تا نیست و حدود ۱۹ تا ۲۰ پرونده در این زمینه داریم و کشورهای اروپایی و غیراروپایی هستند که به درخواست غیرقانونی آمریکا احتمال استرداد آنها به آمریکاست. برخی در ایالات متحده آمریکا هستند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره سفر ظریف به نیویورک و اینکه آیا روادید برای ایشان صادر شده است؟ گفت: اگر شرایط مهیا بشود این سفر انجام می‌شود. شاهد تحریم عجیب و غریب و غیرقانونی آمریکا علیه وزیر خارجه ایران بودیم. آنها نگران فعالیت‌های روشنگرانه ظریف در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل هستند. سیلی از درخواست‌ها برای گفتگو و دیدار چه از سوی رسانه‌ها و اندیشکده‌ها و جامعه مدنی آمریکا می‌آید و آمریکایی‌ها تحمل چنین فضایی را ندارند و بر خلاف سیاست‌های خود می‌دانند. اگر شرایط فراهم شود این سفر انجام خواهد شد. وی درباره برخی از اخبار مبنی سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیاردی چین در صنایع نفت و گاز ایران خاطرنشان کرد: ما سند جامع راهبردی با چین در سال ۹۴ امضا کردیم که آن سند بر روابط همه‌جانبه و راهبردی ایران و چین تأکید می‌کند. چین شریک نخست تجاری ما در جهان است و روابط ما نیز راهبردی است.
این دییلمات کشورمان با اشاره به سفر اخیر ظریف به پکن ابراز داشت: در سفر اخیر ظریف به چین، پیش‌نویس سند جامع همکاری‌ها ارائه شد که در حال بررسی است. در این سند و سایر اسناد، موضوعات مختلف همکاری میان دو کشور گنجانده خواهد شد. عدد و رقم‌ها و موضوعاتی که در رسانه‌ها مطرح شده، واقعیت ندارد ولی موضوع سرمایه‌گذاری دو کشور همواره وجود داشته است و جزیی از برنامه راهبردی ایران و چین است.
موسوی در پاسخ به سؤالی در خصوص امکان ایجاد محدودیت برای وزیر امور خارجه در سفر به آمریکا تصریح کرد: اگر شرایط مهیا باشد آقای ظریف سفر خواهند کرد و تحریم ایشان هم اقدامی عجیب بود و البته هیچ ابایی هم در ایجاد مشکل برای مقامات ایرانی ندارند و نگران فعالیت‌های روشنگرانه وزیر خارجه هستند که البته حق دارند. هر زمان ایشان به آمریکا سفر می‌کنند سیل درخواست دیدار و مصاحبه تسلیم دفتر ما می‌شود و آنها هم علنی گفتند تحمل چنین فضایی را ندارند.

https://siasatrooz.ir/vdchvvnzv23nz6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی