يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵
کد مطلب : 91990
چامسكي: ۸۰ درصد مردم دنیا برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرده‌اند

عقلانيت نخبگان آمريكايي براي كاخ سفيد

عقلانيت نخبگان آمريكايي براي كاخ سفيد

نوآم چامسکی نظریه‌پرداز آمریکایی و استاد دانشگاه ام‌آی‌تی معتقد است که حداقل ۸۰ درصد مردم دنیا برنامه هسته‌اي ایران را مورد تأیید قرار داده‌اند.
زبان‌شناس و نظریه‌پرداز مشهور آمریکایی كه به عنوان مهمترين منتقد سیاست‌هاي دولت آمریکا و رژيم صهيونيستي نيز محسوب مي‌شود در مصاحبه اخیری که در‌خصوص بحران‌های جهان داشته به موضوع هسته‌اي ایران نیز پرداخته است. او در این مصاحبه می‌گوید هزینه‌هاي نظامی ایران حتی در مقایسه با استانداردهای منطقه بسیار پایین است، چه رسد که این هزینه‌ها را با ایالات متحده آمریکا مقایسه کنیم.
وی تصریح مي‌کند: دکترین استراتژیک ایران دفاعی است و طوری طراحی شده که حملات دراز‌مدت را دفع کند و اینجاست که دیپلماسی آغاز مي‌شود. ایالات متحده و اسرائیل، دو دولت سرکش، نمی‌خواهند یک عامل بازدارنده را تحمل کنند. هیچ تحلیلگر استراتژیکی که مغزش کار کند فکر نمی‌کند که ایران هرگز بخواهد از سلاح هسته‌ای استفاده کند.
جمهوري اسلامي ايران بيش از يك دهه است كه به خاطر سياست‌هاي مغرضانه برخي كشورهاي غربي از جمله امريكا متهم به ادعاي واهي توليد بمب هسته‌اي است. اما همچنان با قاطعيت در برابر گزافه‌گويي‌هاي آنها مقاومت كرده و بر پايبندي بر حفظ حقوق صلح‌آميز هسته‌اي ملت ايران اصرار مي‌ورزد.
در اين ميان امريكايي‌ها بيش از همه خوي خصمانه خود را به ملت ايران نشان دادند، تحريم‌هاي ضد ايراني از سوي كنگره، به راه انداختن فضاسازي منفي عليه كشورمان در منطقه و عرصه بين‌الملل و... همه اين‌ها هم تلاش براي تضعيف جايگاه منطقه‌اي و بين‌المللي كشورمان است و هم ناديده انگاشتن حقوق صلح‌آميز هسته‌اي ملت ايران تا شايد به خيال باطل خود دانش هسته‌اي كه تنها در اختيار چند كشور مهم دنيا است را همچنان محصور نگه دارند.
آمریکایی‌ها همچنان به دنبال فضاسازی منفی در قبال مذاکرات و رفتارهای مغایر با خطوط قرمز ‌ایران هستند. اقداماتی که بیشتر برای‌ ایجاد فضای دو قطبی در ‌ایران در قبال مذاکرات و فشار بر تیم هسته‌ای صورت می‌گیرد. تا بتوانند از اين مذاكرات به نفع خود بيشترين امتيازات را از جمهوري اسلامي بستانند.
در اين ميان تحريم‌ها نيز براي آنها حربه‌اي شده تا فضاي مذاكراتي كه قرار است تا يازدهم تيرماه سال جاري به توافقي جامع دست يابد به چالش كشيده و نگذارند گفت و گوهاي هسته‌اي به سرانجامي مثبت براي دو طرف برسد.
وقتي چامسكي اين نظريه‌پرداز و البته منتقد سياست‌هاي غلط دولت امريكا مي‌گويد تقريبا ۸۰ درصد مردم دنيا برنامه هسته‌اي ايران را تاييد كردند اين يعني اينكه افكار عمومي دنيا به خوبي درك كرده است كه جمهوري اسلامي ايران به دنبال سلاح هسته‌اي نيست.
همان نكته‌اي كه حضرت آیت‌الله خامنه‌اي بيستم فروردين سال‌جاري در جمع مداحان و شاعران نيز با اظهار گلایه از برخی موضع‌گیری‌ها که طرف مقابل را جامعه بین‌المللی مي‌داند به آن تاكيد كردند: طرف مقابل ملت ایران که بدعهدی مي‌کند، امریکا و سه کشور اروپایی است و نه جامعه بین‌المللی. جامعه بین‌المللی همان ۱۵۰ کشوری هستند که رؤسا و نمایندگان ارشد آنها چند سال پیش در اجلاس غیرمتعهدها در تهران شرکت کردند و اینکه گفته مي‌شود طرف مقابل ما جامعه بین‌المللی است که باید به ما اعتماد کند، سخن بی‌موردی است.
دنيا حقوق صلح‌آميز هسته‌اي ملت ايران را به رسميت شناخته اما كماكان برخي دولت‌هاي استعماري با غالب كردن تفكرات واهي خود و ادعاهاي كذايي كه ايران به دنبال سلاح هسته‌اي است و يا بايد مطمئن شويم كه ديگر ايران نمي‌تواند سلاح هسته‌اي بسازد سعي مي‌دارند ادبيات خود را با رسانه‌هاي تحت اختيارشان به افكار عمومي جهان غالب كنند اما گويي دنيا عاقل‌تر از اين حرف‌هاست كه فريب سناريوهايي را بخورد كه ساخته و پرداخته كساني است كه همچنان فكر مي‌كنند مي‌توانند جهان سلطه داشته باشند و كشورها نيز مستعمره آنها باشند براي استثمار.
چامسکی معتقد است اگر جامعه بین‌المللی را مردم جهان تعریف کنیم و نه تعریفی که ایالات متحده آمریکا از جامعه بین‌المللی (امریکا و متحدانش) مي‌دهد در این صورت اکثریت جامعه بین‌المللی برنامه هسته‌اي ایران را مورد تأیید قرار مي‌دهند. آنچه در ادامه مي‌آید گفت‌وگویی کوتاه با این فیلسوف، زبان‌شناس و نظریه‌پرداز آمریکایی در‌خصوص این موضوعات است.
ایالات متحده آمریکا مدعی است که تحریم‌های ایران زمانی برداشته مي‌شود که این کشور این اطمینان را به جامعه بین‌المللی بدهد که برنامه هسته‌اي‌اش صلح‌آمیز است. پرسش اصلی این است که چه کسی جامعه بین‌المللی را تعریف مي‌کند؟ آیا ایالات متحده آمریکا و متحدان اروپایی‌اش این حق را دارند که خود را وکیل همه مردم دنیا بدانند؟
- در واقع در این خصوص باید توجه داشت ایالات متحده خود نوعی دیگر از جامعه بین‌المللی را تعریف مي‌کند. در واقع این کشور هر کسی که همراه او باشد جامعه بین‌المللی مورد نظر خود تعریف مي‌کند.
در این تعریف ایالات متحده آمریکا و همفکران او جامعه بین‌المللی تعریف مي‌شوند و دیگران خارج از این جامعه قرار دارند!
- اکثر نظریه‌هاي راست در روابط بین‌الملل، نظام بین‌الملل و جامعه بین‌الملل را مجموعه دولت‌ها تعریف مي‌کنند. اگر قرائت همبستگی‌گرای مکتب انگلیسی (جامعه‌شناسی تاریخی) را مورد توجه قرار دهیم و «جامعه بین‌المللی» را متشکل از افراد تعریف کنیم در این خصوص ادعای امریکا را چگونه ارزیابی مي‌کنید؟
در این خصوص باید توجه داشت که اگر مردم عضو جامعه بین‌المللی هستند، در این صورت این جامعه قویاً برنامه هسته‌اي ایران و صلح‌آمیز بودن آن را تأیید کرده‌اند. گروه ۷۷ و چین و جنبش عدم تعهد از برنامه هسته‌اي ایران دفاع کرده‌اند.
جنبش عدم تعهد در نشست قبلی خود در تهران برنامه هسته‌اي ایران را مورد تأکید قرار داد. اینها موضوعاتی است که غرب آنها را نادیده مي‌گیرد.
اگر همین میزان را فقط در نظر بگیریم مشاهده خواهیم کرد که حدود ۸۰ درصد از مردم جهان برنامه هسته‌اي ایران را مورد تأیید قرار داده‌اند.
- ایالات متحده آمریکا مي‌گوید موضوع حقوق بشر و برخی اتهامات دیگر علیه ایران بعد از اینکه موضوع هسته‌اي پایان یافت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. چرا ایالات متحده به سیاست شکست خورده ارعاب علیه ایران کماکان ادامه مي‌دهد؟
ایالات متحده آمریکا از سال ۱۹۵۳ بدون وقفه به شکنجه و عذاب علیه ایران ادامه داده است. بر این اساس فشار افکار عمومی و مردم بر این کشور خواهان آن است تا این سیاست را تغییر دهد. حتی با درکی که مردم غرب از سیاست‌هاي آمریکا دارند آنها خواهان این هستند که آمریکا سیاست خصمانه خود را نسبت به ایران تغییر دهد.
رژیم صهیونیستی بارها اعلام کرده که نمی‌خواهد ایران دانش هسته‌اي داشته باشد و اساساً با هرگونه دانش هسته‌اي ایران مخالف است. در طول مذاکرات نیز یکی از کارهای آمریکایی‌ها راضی کردن این رژیم از روند مذاکرات و اطمینان دادن به این موضوع بوده که مذاکرات و توافق مانع از دستیابی ایران به بمب خواهد شد. بر این اساس رویکرد این رژیم بعد از آنکه توافق احتمالی نهایی امضا شد چه خواهد بود و آمریکا چگونه این رژیم را متقاعد خواهد کرد؟
در این خصوص اسرائیل دنباله رو امریکا خواهد بود. بعد از آنکه توافق نهایی حاصل شود، اسرائیل هم از آن تبعیت خواهد کرد. روند گذشته نیز چنین موضوعی را نشان مي‌دهد و هرگاه آمریکا تصمیمی گرفته اسرائیل در اغلب موارد از آن تبعیت کرده و پیرو آمریکا بوده است

https://siasatrooz.ir/vdchvwnw.23nzwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی