چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۷
کد مطلب : 113104
کرونا به بازار نفت حمله کرد؛

سایه ترس بر سر قیمت نفت

قیمت نفت تحت تاثیر کرونا با کاهش محسوسی مواجه شده و بسیاری از کارشناسان قیمت نفت را زیر ۵۰ دلار پیش بینی کرده اند.
آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی تحت تاثیر اتفاقات سیاسی خاورمیانه و تنش‌های موجود قیمت نفت سیرصعودی خود را آغاز کرد و قیمت نفت به بشکه‌ای ۷۰ دلار رسید، اما این روند صعودی در سایه ویروس کرونا به حاشیه رفت.
با شیوع بیماری کرونا در کشور چین اقدامات از قبیل قرنطینه، کاهش فعالیت اقتصادی و تمرکز برای مهار این بیماری آغاز شد و میزان در خواست برای خرید نفت و فراورده‌های پتروشیمی با کاهش مواجه شد به گونه‌ای که آمار‌ها حکایت از کاهش ۷۰۰ هزار بشکه‌ای خرید نفت در چین دارد.
با کاهش تقاضا برای نفت و از سویی افزایش عرضه در بازار قیمت نفت با کاهش محسوسی مواجه شد و قیمت آن از ۷۰ به ۵۰ دلار رسیده است کاهش قیمت ظرف مدت کمی بسیاری از کشور‌های عضو اوپک را به صرافت برگزاری جلسه فوق العاده برای کاهش تولید وا داشت.
نشستی که به گفته بیژن زنگنه وزیر نفت به دلیل عدم هماهنگی و فرصت کم برای اجماع سایر تولید کنندگان برگزار نشد و مطابق برنامه نشست اوپک در ۱۵ و ۱۶ اسفند ماه برگزار خواهد شد.

بی تاثیری کرونا بر تولید نفت ایران
در همین راستا وزیر نفت با اعلام مازاد عرضه در بازار نفت گفت: روسیه تا آخرین لحظه در مقابل کاهش تولید مقاومت می‌کند.
وی در بدو ورود به وین برای شرکت در یکصد و هفتاد و هشتمین نشست اوپک اظهار کرد: در اینکه عدم تعادل در عرضه و تقاضای نفت وجود دارد، شکی نیست. هم‌اکنون عرضه در بازار نفت بیشتر از تقاضاست.
زنگنه در پاسخ به اینکه آیا ایران سیاست کاهش بیشتر از ۵۰۰ هزار بشکه نفت را دنبال می‌کند، افزود: اینجا عدد کارشناسی کار نمی‌کند، سیاست کار می‌کند.
وزیر نفت درباره اینکه آیا موضع روسیه برای کاهش تولید نرم می‌شود، اظهار کرد: نمی‌دانم، باید ببینیم. روس‌ها تا آخرین لحظه در مقابل کاهش تولید نفت مقاومت می‌کنند تا عددی کم نکنند.
وزیر نفت درباره تأثیر ویروس کرونا بر تولید نفت ایران اظهار کرد: هیچ تأثیری بر تولید نفت ایران نداشته است و ما همانند گذشته تولید می‌کنیم. البته در حمل‌ونقل و داخل شهرها شاهد کاهش مصرف بوده‌ایم.
وی با تأکید بر اینکه هم اکنون بازار نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا با مازاد عرضه روبرو است، تصریح کرد: ضروری است اوپک و غیراوپک تمام تلاش‌شان را برای توازن بازار نفت انجام دهند.
زنگنه گفت: طبق پیشنهاد کمیته مشترک فنی اوپک و غیراوپک (JTC) و همچین دبیرخانه، حداقل باید روزانه حدود ۵۰۰ هزار بشکه از تولید نفت کاسته شود.
همچنین فرخ علیخانی، معاون تولید شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت: در شرکت ملی نفت ایران یک کمیته شرایط اضطراری سطح ۳ داریم و علاوه بر سطح ۳ که در سطح کل شرکت ملی نفت هست، یک کمیته شرایط اضطراری سطح یک نیز داریم؛ اما کمیته اضطراری سطح سه در سطح مدیرعامل و اعضای اصلی هیئت مدیره و مدیران ارشد است.
وی افزود: با وقوع مسئله شیوع ویروس کرونا، با اعلام شرایط اضطراری سطح سه، دکتر سمیع، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به‌عنوان فرمانده صحنه انتخاب شد و تاکنون با حضور ایشان سه جلسه برگزار شده و به‌صورت تخصصی مباحث مورد بررسی قرار گرفته است.
علیخانی تصریح کرد: یکی از این جلسات در خصوص بررسی رفع کمبودهای کالا، مواد، تجهیزات و دارو بود، جلسه دیگر بحث منابع انسانی و جلسه آخر نیز در خصوص پشتیبانی مالی کنترل شیوع ویروس کرونا بود.
معاون تولید شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در مجموع بحث کنترل ویروس کرونا تاکنون در مناطق عملیاتی و ستادی صنعت نفت کشور با موفقیت انجام شده، گفت: ویروس کرونا روی تولید و توزیع نفت و گاز ایران هیچ اثری نگذاشته و تولید و توزیع نفت و گاز ایران بدون تأثیر از شیوع این ویروس، در حال انجام است.

کرونا وکاهش تقاضا
اسداله قره خانی عضو کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بازار نفتی اظهار کرد: عمده خریدار نفت و مواد پتروشیمی در جهان چین است و بازار این کشور در اثر ویروس کرونا با وقفه مواجه شده که این موضوع اثرات منفی در بازار‌های جهانی بورس و انرژی داشته و باعث افت ۸ درصدی قیمت نفت شده است.
عضو کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تغییرات جزیی در بازار‌های جهانی نفت و طلا به وجود آمده، اما در کوتاه مدت نمی‌توان چندان به افزایش قیمت نفت امیدوار بود. قره خانی تصریح کرد: بحث روانی بیماری کرونا به مراتب تاثیرات منفی در جهان داشته و شاخص اقتصادی بسیاری از کشور‌ها با افت محسوس مواجه شده است. 

https://siasatrooz.ir/vdchvxnzk23nzzd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی