?>?> خداحافظی نمایندگان با پارلمان نهم | سیاست روز
سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸
کد مطلب : 95879

خداحافظی نمایندگان با پارلمان نهم

خداحافظی نمایندگان با پارلمان نهم

خانه ملت دیروز در حالی نهمین دوره خود را پشت سر گذاشت که حواشی جالبی را شاهد بود.
آخرین نشست علنی نهمین دوره مجلس شورای اسلامی صبح دیروز با اعلام حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس آغاز شد که با حضور ۲۰۱ تن از بهارستان‌نشینان رسمیت یافت و ۸۶ نماینده نیز در آغاز نشست اختتامیه مجلس حضور نداشتند.

تمامی دستگاه‌ها برای انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مکلف به استعلام شدند
نمایندگان مجلس در ابتدای جلسه، به اصلاح ماده یک طرح نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که از سوی شورای نگهبان بازگشت داده شده بود رای موافق دادند.
بر‌اساس این اصلاحیه کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهر سال ۸۶ به استثنای دستگاه‌های تحت امر مقام معظم رهبری، قضایی و مشاغلی که برای انتصاب اشخاص در قانون اساسی تشریفات خاص ذکر شده ضمن احراز تابعیت جمهوری اسلامی ایران و شرایط خدمت نظام وظیفه عمومی موظفند در انتصاب افراد به مشاغل موضوع ماده ۶ این قانون در مورد ضوابط مقرر در این قانون از مراجع سه‌گانه قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، استعلام و نتایج آن را در انتصاب خود اعمال نماید. در غیر این صورت متخلف به مجازات تعزیری ۶ مندرج در قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

ابوترابی‌فرد: امیدواریم مجلس دهم از تورم قوانین فاصله بگیرد
در ادامه حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار داشت: امیدواریم در مجلس دهم از تورم قوانین فاصله بگیریم و همچنین امیدوارم عزم دولت و مجلس بر تحقق عدالت باشد. وی افزود: تا جمهوری اسلامی به یک نظام پاکیزه از کمترین فساد تبدیل نشود قطعا آرمان‌های بلند امام و رهبری معظم و شهدای عالی‌قدر تحقق نخواهد یافت.
نایب ‌رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: از یکایک همکاران عزیزم پوزش می‌طلبم اگر در اداره جلسه حقی از حقوق شما بزرگواران تضییع شده است.
نماینده مردم تهران در ادامه عنوان کرد: میوه تلخ شجره ملعونه فتنه ۸۸ ثمره زاویه از نقشه راهی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی تبیین نمودند و دستاوردهای عزت بخش انقلاب، دستاورد ارزشمند حرکت در این راه است. امید است مجلس دهم با الهام از آموزه‌های اسلام و اصول قانون اساسی این اصل را استحکام بخشیده و در سایه استحکام اصل کلیدی و محوری ولایت فقیه، مسیر عزت و اقتدار ملی را هموار کند.
نماینده مردم تهران خطاب به منتخبان مجلس دهم عنوان کرد: نمایندگان باید مجلس را به نماد تفاهم و همدلی بین نمایندگان فراکسیون‌های مختلف مجلس، دولت و مجلس تبدیل کنند.
ابوترابی‌فرد ضمن توصیه جدی به دولت، تصریح کرد: مجلس آماده همدلی و همراهی است؛ این اراده دولتمردان است که از این ظرفیت برای دستیابی به تصمیماتی که از بالاترین پشتوانه علمی و کارشناسی برخوردار است و در نتیجه همراهی نمایندگان را با خود دارد بهره گیرد و راه را برای رسیدن به اجماع برای گشودن گره‌های فراروی ملت هموار کنند.

انتقاد انصاری از طرح نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس
حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به هنگام بررسی ماده ۲ طرح یک فوریتی نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس (اعاده‌شده از سوی شورای نگهبان) گفت: شاید بهتر بود این طرح مهم در فضایی مناسب‌تر و آرام‌تر مورد بررسی قرار می‌گرفت.
وی با اشاره به ارجاع این طرح به کمیسیون به واسطه ایراداتی که از سوی حجت‌الاسلام سیدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس مطرح شد خاطرنشان کرد: ما منتظر بودیم کمیسیون تشکیل شود و دولت به مشارکت جدی در رفع اشکالات آن داشته باشد چراکه قانونی مهم است و به حقوق اساسی مردم مربوط می‌شود؛ از یک طرف حق نظام و منصب‌هاست و یک طرف حق اساسی مردم.
انصاری با یادآوری عدم تشکیل کمیسیون به علت مشغله‌های فراوان و عدم دعوت از دولت برای شرکت در جلسات کمیسیون گفت: بنده به عنوان معاون حقوقی رئیس‌جمهور اعلام می‌کنم که به هیچ‌وجه از دولت برای جلسات کمیسیون دعوت نشد و ما حضور نداشتیم و با مشورت نشده است.
وی افزود: برخی دوستان مطالبی مطرح کردند که گویی قرار است افراد جاسوس و قاچاقچی در راس مناصب حساس قرار گیرد در حالی که همه شرایطی که دراین قانون آمده است پس از انقلاب در به کارگیری افراد در مشاغل حساس حاکم بوده است.
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با تاکید بر حضور وزارت اطلاعات در جریان انتصاب افراد به مشاغل حساس گفت: حال ممکن است یک مورد هم وجود داشته باشد که فردی نفوذ کرده باشد؛ مگر در همان نهادها و ارگان‌هایی که الان صحبت‌شان است نفوذ نبوده است؛ همین سال گذشته فردی در یکی از این نهادها نفوذ کرد و اعدام شد.
وی با ذکر این نکته که ممکن است درباره فردی امر از دست نهادهای نظارتی در برود اظهار داشت: مجلس نباید به گونه‌ای صحبت کند که گویی دولت می‌خواهد جمعی افراد فاسد را بر سر کار بیاورد و این طرح می‌خواهد خلاف آن عمل کند.
وی با اشاره به اتمام کار مجلس نهم نزدیک ۷۰ درصد نمایندگان برای مجلس بعد رای نیاوردند؛ ما می‌خواهیم از بسیاری از دوستان برای همکاری دعوت کنیم چراکه سابقه نمایندگی داشته‌اند و برای به کارگیری آنها باید از مراجع ۴گانه استعلام کنیم و هر کدام از این مراجع ایراد کوچکی بگیرند حق نداریم دراین سمت‌ها استفاده کنیم.
وی این قانون را سنگ بزرگی در مسیر مدیریت کشور برشمرد و بیان داشت: این صرفا شامل دولت نشده و همه مناصب را شامل می‌شود؛ از فردا در این کشور برای نصب مدیران یک خللی ایجاد می‌شود. امروز استانداری استعفا می‌کند. خدایی نکرده فوت می‌کند می‌خواهیم کسی را جای او بگذاریم باید مسیر طولانی استعلام آغاز شود. حتی اگر این فردی که می‌خواهیم به عنوان استاندار بگذاریم قبلا فرماندار و یا نماینده مجلس بوده باشد.

انتصاب افراد دارای تابعیت مضاعف در مشاغل حساس ممنوع شد
نمایندگان در ادامه پارلمان ماده ۲ طرح یک فوریتی نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس اعاده شده از شورای نگهبان را بررسی و تصویب کردند.
طبق مصوبه وکلای ملت، انتصاب اشخاص ذیل در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است:
الف) کسانی که تابعیت مضاعف دارند.
ب) کسانی که به اسلام، نظام جمهوری اسلامی، ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی اعتقاد و التزام عملی ندارند.
تبصره - اقلیت‌های دینی شناخته شده باید علاوه بر اعتقاد به ولایت فقیه و قانون اساسی به اصول دینی خود التزام عملی داشته باشند.
پ) کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش موثر داشته‌اند.
ت) کسانی که به مجازات جرائم خیانت در امانت،‌کلاهبرداری،‌ اختلاس،‌ ارتشا و تصرف غیرقانونی در اموال عمومی محکوم شده‌اند.
س) وابستگان تشکیلاتی به احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های محارب،‌ معاند و غیر قانونی و همچنین کسانی که به جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی و حدود شرعی محکوم شده‌اند.
ج) مظنونان و مرتکبان جاسوسی به نفع بیگانگان و ارتباط با اتباع بیگانه‌ای که مراکز امنیتی و اطلاعاتی مستندا آن را نهی کرده‌اند.
چ) آمران و مباشران راه‌اندازی شبکه‌های ماهواره‌ای و وبگاه (سایت)‌های اینترنتی ضد اسلام، ضد مذهب رسمی کشور و ضد انقلاب و فعالان علیه نظام و عوامل مرتبط با آنها و نیز فعالان در نشر و انتشار موارد مستهجن در فضای مجازی.
ه) استعمال کنندگان و معتادان به مشروبات الکلی، مواد مخدر و روانگردان
خ) محکومان به قاچاق مواد مخدر و روان گردان، سلاح و مهمات جنگی
د) مشهوران به فساد و متجاهران به فسق
ز) کسانی که در جریان تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در همان موضوع توسط مرجع قضایی محکوم شده‌اند.

لاریجانی: مجالس پس از انقلاب در مقابل گردن‌کشی استکبار خود را سپر ملت کردند
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آخرین نشست علنی نمایندگان مجلس نهم، طی سخنانی اظهار داشت: جلسه پایانی مجلس نهم فرا رسید، مجلس نهم در مقطع حساس انقلاب طلوع و غروب کرد.
وی افزود: تغییر دولت، مذاکرات هسته‌ای، بحران‌های وسیع منطقه نظیر بحران‌های سوریه، یمن، عراق و بحرین و همچنین مشکلات مهم اقتصادی در داخل دولت، همه در این دوره ظهور داشت و در یک ارزیابی کلی در همه این ماجراها، انقلاب حرکتی تکاملی را طی کرد و مجلس نهم یکی از ارکان نظم‌بخشی به این حرکت تکاملی بود.
لاریجانی اضافه کرد: اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجلس شرایط متفاوتی را پیدا کرد، اولاً امام از سر بررسی تاریخ گذشته ایران و وضع مجالس، تکیه جدی بر جایگاه مجلس در نظام جمهوری اسلامی نمود و آن را بالاترین مقام قرار داد.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: امام این سخنان را در مقابل رئیس‌جمهور وقت بنی‌صدر ایراد می‌فرمود که مرتباً علیه مجلس موضع می‌گرفت، امام(ره) رئیس قوه مجریه گستاخ نسبت به قانون را تحقیر می‌کرد تا برای همیشه مجلس در رأس تصمیم‌گیری کشور قرار داشته باشد و اشتباهات تاریخ گذشته تکرار نشود.
وی تصریح کرد: ثانیاً قانون نزد رهبری انقلاب در حکم ناموس نظام بود و هیچ بدیلی جهت استواری نظام نداشت، لذا امام تخطی از قانون و تخریب مجلس را در حد مفسدفی‌الارض معرفی می‌کند.
لاریجانی ادامه داد: این نگاه رهبری انقلاب نشان می‌دهد قانون در نظام اسلامی با هیچ چیز قابل جایگزینی نیست و متعاقب قانون اساسی، فقط مجلس واضع قانون است.
در نهایت نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس پایان یافت.
لاریجانی پیش از به صدا درآوردن آخرین زنگ مجلس نهم، برای همه نمایندگان مجلس آرزوی موفقیت کرد و از تلاش خبرنگاران و عکاسان در نشست پارلمان تقدیر و تشکر کرد.

https://siasatrooz.ir/vdchw6nw.23nmqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی