?>?> ترامپ و بایدن، سر و ته یک کرباس! | سیاست روز
يکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۲
کد مطلب : 115995

ترامپ و بایدن، سر و ته یک کرباس!

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روشن شد، «جو بایدن» نامزد دموکرات در این رقابت به پیروزی رسید...

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روشن شد، «جو بایدن» نامزد دموکرات در این رقابت به پیروزی رسید و دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی ایالات متحده باید کاخ سفید را در ۲۰ ژانویه سال آینده میلادی تحویل بایدن بدهد.
اما در این میان واکنش‌ها نسبت به پیروزی بایدن و شکست ترامپ تشابه زیادی به انتخابات ریاست جمهوری دوره پیشین در این کشور دارد، در آن زمان نیز برخی در داخل به ویژه جریان سیاسی اصلاح طلب در یک پیش بینی اشتباه، از پیروزی هیلاری کلینتون ذوق زده شدند و تیتر و عکس رسانه‌های این جریان سیاسی به پیروزی نامزد دموکرات‌ها اختصاص یافت.
در آن زمان کلینتون پیروز نشد، اما دراین دوره هم حزبی او یعنی جو بایدن به پیروزی رسید و بار دیگر این ذوق زدگی در میان تیترها و عکس‌های منتشر شده در رسانه‌های جریان سیاسی اصلاح طلب خودنمایی می‌کند. آیا رفت و آمد روسای جمهوری گوناگون تاکنون برای جمهوری اسلامی ایران و مردم تفاوتی داشته است؟
چگونه است که برخی نمی‌توانند میان دو حزب قدرتمند در آمریکا تفاوتی قائل شوند و تمیز دهند که اهداف و راهبرد آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران یکی است و تنها از نظر شکلی تفاوت دارد؟!
استقبال از ورود بایدن به کاخ سفید در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در دوران باراک اوباما رئیس جمهور دموکرات آمریکا شدیدترین تحریم‌های اقتصادی و حتی تهدید نظامی را پشت سر گذاشت آیا چیزی جز امید داشتن به یک اتفاق واهی و پوچ نیست. باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری خود ۱۳ مورد تحریم‌های اقتصادی و غیراقتصادی علیه ایران اعمال کرد که در این زمینه رکورددار رقابت تحریمی روسای جمهور در آمریکا است. جو بایدن معاون اوباما بود و در این تحریم‌ها نقش داشت. باراک اوباما در حالی که با مذاکرات فشرده و البته هدفمند ایران را وادار به پذیرش توافق هسته ای کرد، اما در مقابل به هیچ یک از تعهدات خود در زمان ریاست جمهوری عمل نکرد. اوبامای دموکرات دارایی‌های ایران را مسدود کرد، از دارایی‌های کشورمان در آمریکا به بهانه‌های واهی برداشت کرد، بانک مرکزی و همه بانک‌های ایران را تحریم کرد، بانک‌ها را تحت تحریم قرار داد، نفت و فراورده‌های نفتی را تحریم کرد، بسیاری تحریم‌های دیگر که حتی شامل داروهای حساس و تجهیزات پزشکی نیز می‌شود. حال چگونه می‌توان به فردی که چهار سال پیش از این در اعمال تحریم‌ها علیه ایران نقش داشته اعتماد کرد و اعتقاد داشت که با روی کارآمدن بایدن جمهوری اسلامی ایران روی خوش خواهد دید؟!
جمهوری اسلامی ایران با وجود فردی چون ترامپ چهار سال پرتنش را پشت سر گذاشت، در حالی که در طول این چهار سال، سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران و مقاومت مردم توانست فشار حداکثری علیه خود را ناکام بگذارد.
اوباما و ترامپ آرزوهای برباد رفته زیادی دارند، آرزوی آنها نابودی جمهوری اسلامی ایران بود، تا جایی که حتی ادعا کردند بهمن ماه ۹۷ در ایران خواهند بود!
ترامپ رفت، بدون آن که سیاست‌های او علیه ایران دستاوردی برای رژیم حاکم در آمریکا داشته باشد، اکنون نیز جو بایدن اگر راه ترامپ و دیگر روسای جمهوری آمریکا را طی کند، چه بسا در نیمه راه همچون ترامپ شکستی مفتضحانه تر را تجربه کند. ایران در جنگ اقتصادی، جنگ نرم و جنگ سیاسی که آمریکا علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته است، گرچه زیان دیده است اما تاکنون پیروز میدان بوده است.
پیروزی ایران مقابل هجمه گسترده و شدید آمریکا به هزینه آن می‌ارزد، چرا که اکنون می‌بینیم تحریم‌های آمریکا علیه ایران کارآیی خود را از دست داده است.
هر آنچه که برای تحریم ایران نیاز بود اعمال شده است و بایدن
نیز با ورود به کاخ سفید چیزی در چنته ندارد تا بخواهد و بتواند علیه ایران اعمال کند.
با توجه به شرایطی که وجود دارد، دلخوش کردن به دولت جدید در آمریکا، اشتباهی بزرگ و راهبردی خواهد بود.
آمریکا به ایران بدهکار است، به جامعه جهانی بدهکار است، اعمال و رفتار ایالات متحده از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون باعث خساراتی به جمهوری اسلامی و مردم ایران شده است که باید جبران شود.
بازگشت بایدن به برجام کافی نیست، گرچه او گفته به توافق هسته ای با ایران بازمی‌گردد اما اعمال و رفتار او مهم است. تحریم‌های هوشمندی که منتخب آمریکا عیه ایران مطرح کرده، نشان می‌دهد که او نیز همچون روسای جمهور پیشین درصدد تقابل با ایران است.
جمهوری خواه و دموکرات، ترامپ و بایدن برای ایران و البته جهان تفاوتی ندارد، و این نبود تفاوت است که باید ایجاب کند تا جمهوری اسلامی خود را اسیر تغییرات در آمریکا نکند. تا چه زمانی ایران باید خود را به امید این که فردی در آمریکا روی کار بیاید و سیاست‌های تضاد و تقابل را کنار بگذارد، به انتظار بماند.
اما با وجودی که آمریکا همان آمریکا است و آش هم همان آش، فرصت برای بایدن برای جبران خسارات وجود دارد. آمریکا نیز در تقابل با ایران خسارات سنگینی را متحمل شده است.
بایدن پس از ورود به کاخ سفید، با مشکلات و معضلاتی باقی مانده از دوران ترامپ روبرو است. ایالات متحده در ضعیف ترین دوران قدرتنمایی و قلدری خود به سر می‌برد و نمی‌تواند خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند و ایران نیز چنین تحمیلی را نخواهد پذیرفت.
مردم و جمهوری اسلامی ایران به این درک واقعیت رسیده اند که ایران جو بایدن نمی‌خواهد، ایران مسئولین و دولتی می‌خواهد که همچون فرماندهان دوران دفاع مقدس، خاکی، در میدان و همراه و همگام با مردم باشند واین اتفاق در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خواهد افتاد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdchwmnzm23nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی