چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
کد مطلب : 98803
نگاهی به آرایش انتخاباتی اصولگرایان

تلاش برای رفع موانع وحدت

با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، جریان‌ها و تشکل‌های سیاسی، برگزاری نشست‌ها و جلسات هم‌اندیشی برای تعیین راهبردها و نامزدهای انتخاباتی را در دستور کار خود قرار داده‌اند تا هرچه زودتر و جدی تر فعالیت‌های انتخاباتی خود را وارد فاز عملیاتی کنند.
با این حال در هفته‌ها و روزهای گذشته تکاپوی سیاسی زیادی در دل تشکل‌های سیاسی برای تعیین سیاست‌های انتخاباتی در جریان بوده است. این در حالی است که به نظر می‌رسد اصولگرایان با استفاده از تجربیات گذشته زودتر وارد مسیر انتخابات شده‌اند و تصمیم دارند با معرفی نامزد واحد تجربه سال ۹۲ را تکرار نکنند.
اصولگرایان با تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب درصدد حضور منسجم و متحد در انتخابات هستند؛ این در حالی است که جناح رقیب متصور است اصولگرایان با چندین کاندیدای اصولگرا در رقابت‌های انتخاباتی حضور می‌یابند و در صحنه مناظرات از چند جانب به شخص روحانی حمله‌ور می‌شوند تا بتوانند وی را از پای درآورند و در نهایت، همگی آنها به نفع یک نفر از خودشان کنار می‌روند. اما روندهای حاکم بر این جبهه خلاف این ادعا را نشان می‌دهد و گویای این است که این جبهه اصرار دارد که با کاندیدای واحد وارد عرصه رقابت انتخاباتی در سال ۹۶ شود.
مسأله مهم این است که جبهه مردمی نیروهای انقلاب فعلاً از رونمایی کاندیدای اصلی خود، به منظور مصون ماندن از اقدامات تخریبی جریان رقیب، خودداری می‌کند.

مشکلات روبه‌روی وحدت اصولگرایان
با این وجود،‌ وحدت موردنظر این جبهه از سوی دو طیف زیر مجموعه اصولگرایی موردچالش قرار گرفته است:
۱- جبهه پایداری و بویژه شخص سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و از کاندیداهای انتخابات یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: اینان که در انتخابات گذشته معتقد به عمل به تکلیف صرف بودند و انتخاب اصلح ولو در صورت نداشتن مقبولیت کافی را تکلیف خود می‌دانستند، اکنون نیز به نظر می‌رسد که درصدد تکرار همان فرمول سال ۹۲ هستند و از این‌رو تاکنون حاضر به ائتلاف با جبهه مردمی نیروهای انقلاب نشده‌اند.
۲- احمدی‌نژادی‌ها: این طیف که البته خود را اصولگرا نمی‌دانند، اما به لحاظ سبد رأی و پایگاه اجتماعی با اصولگرایان اشتراک دارد، علی‌رغم نهی شخص احمدی‌نژاد از حضور در رقابت‌های انتخاباتی و اعلام وی در روزهای اخیر مبنی بر اینکه در انتخابات آتی از کسی حمایت نخواهم کرد، در روزهای اخیر با مطرح کردن حمید بقایی و حضور احمدی‌نژاد و مشایی در کنار وی در مراسم روز درخت‌کاری، ساز جدایی از جبهه مردمی نیروهای انقلاب را کوک کرده و درصدد حضور مستقل در انتخابات آتی هستند. هرچند باتوجه به سوابق بقایی، تردید جدی در احراز صلاحیت وی وجود دارد، اما صرف ابراز وجود این طیف و عدم‌ائتلاف آنها با جبهه مردمی، حاوی پیام‌ معنادار و شفافی است. یکی از احتمالات این جریان معرفی کاندیدای اصلی به صورت مجزا و شخصی غیر از بقایی است و در حقیقت بقایی فضای جریان احمدی‌نژاد را در افکار عمومی آماده می‌کند و کاندیدای اصلی در دقیقه ۹۰ و برای تخریب نشدن وارد عرصه می‌شود. به هر حال نکته مهم و قابل توجه این است که این جریان تلاش می‌کند سبد رأی و پایگاه اجتماعی خود را در اختیار جبهه مردمی نیروهای انقلاب قرار ندهد. در این میان بسیاری عقیده دارند که حضور کاندیداهای منسوب به احمدی‌نژاد چندان جدی نیست و به نظر نمی‌رسد بتوانند نقش قابل توجهی را ایفا کنند.
در این میان مشکلاتی نیز برای اصولگرایان وجود دارد از جمله یکی از مشکلات بزرگ اصول‌گرایان در این سال‌ها این است که تقریبا همه جریان‌های راست‌گرا خود را اصول‌گرا تر از بقیه می‌داند و بر این باور است که دیگران باید نظر آنها را به عنوان «حجت» قبول کنند. نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این معناست که برخی از اصول‌گرایان مانند ناطق و لاریجانی از حامیان جدی حسن روحانی در انتخابات اردیبهشت ۹۶ هستند

تحرکات جبهه متحد نیروهای انقلاب اسلامی
با همه این اوصاف اکثرا اصولگرایان در مصاحبه‌های خود تاکید کرده‌اند که از هر ظرفیتی که برای هم‌افزایی در همگرایی نیروهای انقلاب و اصولگرا استقبال می‌کنند و معتقدند روند فرآیند همگرایی اصولگرایان از همین مسیر می‌گذرد تا در این فرآیند ویژگی‌ها و امتیازات نامزد خود را مطرح و انتخاب اصلح صورت پذیرد.
در این میان رئیس هیات رئیسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی درباره دیدار اعضای این جبهه با علما و مراجع عظام اظهار داشت: ما انشاالله به‌زودی دیداری خواهیم داشت.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن رحیمیان با بیان اینکه بنا داریم خدمت برخی مراجع و شخصیت‌های برجسته حوزوی برسیم، از دیدار جبهه مردمی با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خبر داد. رئیس هیات رئیسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تصریح کرد: ما به‌زودی خدمت ارکان و اعضای اصلی جامعه مدرسین خواهیم رسید و گزارش کار جبهه را خدمتشان تقدیم می‌کنیم.

اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، درد دین و انقلاب دارند
از سوی دیگر دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه شناخت من از جبهه مردمی نیروهای انقلاب این است که انسان‌های شایسته‌ای هستند که دور هم جمع شده‌اند، گفت:‌افراد این جبهه درد انقلاب و دین را دارند و انشا‌الله خداوند یاری‌شان خواهد کرد.
آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی درباره روند انسجام و وحدت نیروهای انقلاب اسلامی در جبهه مردمی اظهار داشت: آنچه بنده می‌بینم و از این جبهه شناخت دارم این است که انسان‌های شایسته‌ای دور یکدیگر جمع شده‌اند.
آیت‌الله موحدی‌کرمانی تاکید کردند: افراد این جبهه درد انقلاب و درد دین را دارند و انشا‌الله خداوند هم یاری‌شان خواهد کرد.

فعالیت‌های استانی
دبیر جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در استان لرستان با اشاره به فعالیت‌های استانی این جبهه گفت: فرآیندی طراحی شده تا کار تشکیلاتی از پایین به بالا شکل بگیرد و این بر خلاف تمام رویه‌های قبلی است که یک عنصر سیاسی در مرکز تصمیمی می‌گرفت و به استان‌ها ابلاغ می‌کردند.
بهرام بیرانوند با اشاره به روند فعالیت این جبهه در استان متبوعش و روند وحدت نیروهای انقلاب در سراسر کشور اظهار داشت: اصولی که جبهه بر آن بنا شده این است که تلاش شود در درون جامعه به یک اتفاق نظر برسد، بنابراین وحدت نیروها مورد توجه ما است و از سوی دیگر یکی از کار ویژه‌های جبهه مردمی ورود به عرصه انتخابات است.
بیرانوند ادامه داد: قرار شده است جبهه مردمی برای انتخابات ریاست جمهوری به کاندیدای واحد برسد تا مردم سردرگم نشوند،‌ لذا ما فردی را به عنوان نماینده جبهه به مردم معرفی خواهیم کرد.
دبیر جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در استان لرستان با اشاره به فعالیت‌های استانی این جبهه گفت: فرآیندی طراحی شده تا کار تشکیلاتی از پایین به بالا شکل بگیرد و این بر خلاف تمام رویه‌های قبلی است که یک عنصر سیاسی در مرکز، تصمیمی می‌گرفت و بعد به استان‌ها ابلاغ می‌کردند، در فرآیند جدید جمع کثیری از نخبگان که آنها نیز براساس انتخابات مشخص شده‌اند، کار را به دست گرفته‌اند و در تمام استان‌ها مجامعی تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه برای کنگره دوم که ۱۷ فروردین برگزار می‌شود، نمایندگان استان‌ها حضور خواهند داشت،‌ افزود: تشکیلات استان‌ها به این شکل است یک شورای مرکزی دارند که از هر شهرستان در آن یک نماینده وجود دارد و برخی نخبگان استان و نخبگان قشری نیز آنجا حضور دارند و در هر شهرستان یک هیأت رئیسه وجود دارد که تشکیلات را اداره می‌کند.

جبهه مردمی پس از انتخابات در سراسر کشور باقی می‌ماند
در همین حال دبیر کمیته استان‌های جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی فقط برای انتخابات نیامده‌ و از این رو تشکیلات آنها پس از انتخابات نیز در سراسر کشور باقی خواهد ماند.
محمدصالح جوکار با اشاره به انسجام نیروهای انقلاب در سراسر کشور و سازوکار جمنا برای وحدت، اظهار داشت:‌ ما امروز در تمام استان‌ها و شهرستان‌ها ساختار و تشکیلات داریم و از طرف دیگر مجمع شهرستانی تشکیل و شورای استانی نیز شکل گرفته است. وی با بیان اینکه کمیته‌های مختلف که برای جبهه در نظر گرفته شده تشکیل شده‌اند، ادامه داد: در سطح شهرستان‌ها، شورای اصلی در سطح محلات حضور دارند که خودشان انتخابات نمایندگان را برای مجمع برگزار کرده‌اند.
دبیر کمیته استان‌های جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تصریح کرد: ما از لحاظ ساز و کار رسیدن به گزینه واحد هم در بحث زیرساختی و هم اقدام عملی تا کنون اقدامات خوبی انجام داده‌ایم، بنابراین پس از برگزاری مجمع اول با حضور ۳ هزار نفر از اعضا که نمایندگان سراسر کشور بودند، در مجمع دوم ۵ نفر از کاندیداها مشخص خواهد شد.
وی با بیان اینکه جبهه فراگیر مردمی با حضور خود مردم و معتمدین آنها تشکیل شده است، خاطر نشان کرد:‌ تشکیلات جبهه با کمک خود مردم در سراسر کشور ایجاد شده و در سطح اقشار نیز همه آنها دارای سازمان‌دهی و تشکیلات بوده و در مجمع ملی نیز نماینده خواهند داشت.
جوکار یادآور شد: نشست هماهنگی ستادهای استانی و اقشاری جبهه مردمی به منظور نحوه تعامل و هماهنگی آنها برگزار شد و ساز و کارها برای رسیدن به کاندیدای واحد در نظر گرفته شد، بنابر این امیدواریم یک مسیر نجات‌بخش ملی برای کشور و مردم پیدا کرده باشیم.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی افزود: امروز در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و خلأهای موجود بحث و تبادل نظر صورت می‌گیرد و این جلسات به صورت هم‌اندیشی است که با حضور همه اقشار و کارشناسان برگزار می‌شود تا در برنامه‌های آینده جبهه و نیز معرفی کاندیدای مطلوب مؤثر باشد.
وی درباره استمرار کار جبهه پس از انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی فقط برای انتخابات نیامده‌ و از این‌رو تشکیلات آنها پس از انتخابات نیز در سراسر کشور باقی خواهد ماند و تیم‌هایی که لازم است برای خدمت‌رسانی به مردم و پیگیری مطالبات از دولت مستقر را داشته باشند، مورد توجه خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdchx6nw.23n6vdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی