?>?> نیاز ۳۰۰ میلیارد دلاری صنعت نفت به سرمایه‌گذاری | سیاست روز
سه شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۷
کد مطلب : 69283
وزیر نفت خبر داد

نیاز ۳۰۰ میلیارد دلاری صنعت نفت به سرمایه‌گذاری

نیاز ۳۰۰ میلیارد دلاری صنعت نفت به سرمایه‌گذاری

وزیر نفت با بیان اینکه به زودی قیمت خوراک پتروشیمی‌ها برای ۵ سال آینده تثبیت می‌شود و ما ۸۵ درصد فوب خلیج‌فارس را برای خوراک مایع منظقی می‌دانیم، گفت: برنامه جدیدی در خصوص افزایش تولید نفت و گاز تدوین کرده‌ایم که احتمالا برنامه پنجم را مورد تجدیدنظر قرار خواهد داد.
رستم قاسمی در نشست صبحانه کاری در اتاق تهران در پاسخ به پرسش‌های اعضای اتاق اظهار داشت: در خصوص داخلی سازی تجهیزات صنعت نفت شورایی تشکیل شده و دوستانی از جامعه تولید کنندگان در این خصوص مسئولیت گرفته‌اند.
وی افزود: همچنین جلساتی با فعالان پتروشیمی برای تثبیت قیمت‌ها و توسعه صنعت پتروشیمی داشته‌ایم که به تشکیل شورایی در این خصوص منجر شده است.وی با اشاره به وجود ۱۴۶ شرکت قابل واگذاری در صنعت نفت گفت: تعدادی از این شرکت‌ها واگذار شده‌اند و اخیرا پالایشگاه‌ها و هلدینگ خلیج فارس نیز در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفته‌اند کما اینکه ما در وزارت نفت به پالایشگاه‌داری نیازی نداریم.وزیر نفت با بیان اینکه تعداد محدودی از شرکت‌ها را حاکمیتی می‌دانیم، گفت: یکی از این حوزه‌ها خطوط انتقال گاز و نفت است کما اینکه خطوط انتقال برق نیز از واگذاری معاف شد‌ه‌اند و همچنین در خصوص پایانه‌های نفتی منظور ما از حاکمیتی بودن بیشتر به پایانه خارک باز می‌گردد کما اینکه پایانه‌های صنعت پتروشیمی توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در برنامه پنجم اگر بخواهیم به حد مطلوب سرمایه‌گذاری برسیم صد میلیارد دلار کمبود خواهیم داشت، گفت: برنامه جدیدی در خصوص افزایش تولید نفت و گاز تدوین کرده‌ایم که احتمالا برنامه پنجم را مورد تجدیدنظر قرار خواهد داد کما اینکه در این برنامه افزایش سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید نفت و گاز دیده شده است.
قاسمی با تأکید بر اینکه دست هر کس را که آماده سرمایه‌گذاری در نفت باشد می‌بوسیم، گفت: با تغییراتی که در قراردادهای بیع متقابل ایجاد شده این قراردادها شیرین‌تر شده‌اند و تقاضا داریم هر کس توان سرمایه‌گذاری به خصوص در بالادستی نفت و گاز را دارد به ما مراجعه کند.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص دکل‌های حفاری نفت و گاز گفت: سیاست وزارت نفت دکل‌داری و امثال آن نیست و بخش خصوصی می‌تواند دکل بسازد یا وارد کند کما اینکه امروز ما در بخش خشکی به بیش از صد دکل جدید حفاری نیاز داریم و من قول می‌دهم اگر در بخش خصوصی کسی دکلی داشته باشد حتی یک روز این دکل بیکار نباشد.
وی از احداث پالایشگاه توسط بخش خصوصی در خارج از کشور استقبال کرد و گفت: ما آمادگی تضمین و بستن قراردادهای تأمین خوراک برای چنین پروژه‌هایی را داریم چرا که انجام آنها تقاضای نفت ایران را ثبات می‌بخشد و به نفع کشور است.
وزیر نفت در خصوص تسریع در بهره‌برداری از میادین مشترک اظهار داشت: باید برای سرعت دادن به بهره‌برداری از میادین مشترک مکانیزم‌های خاصی را وارد عمل کنیم چنانکه تغییر در روال واگذاری این میادین و تسهیل این واگذاری به شرکت‌ها نیز در این راستا است.
وی تأکید کرد: اگر کسی آمادگی آوردن پول برای توسعه یک میدان هیدروکربوری را داشته باشد با توجه به کمبود سرمایه در حال حاضر به طور طبیعی نیازی به برگزاری مناقصه وجود ندارد و می‌تواند توسعه میدان را برعهده بگیرد. وزیر نفت اضافه کرد: اگر کنسرسیوم‌های پیمانکاری و سرمایه‌گذاری آمادگی سرمایه‌گذاری داشته باشند باید این کار انجام شود و در این کار نباید خساست به خرج داد.

سازوکار فروش صکوک نفتی در بورس
وی به تغییر در شکل قراردادهای بیع متقابل در میادین مشترک و تضمین منافع سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: فروش اوراق مشارکت ریالی و ارزی و فروش صکوک نفتی نیز بیشتر به منظور استفاده در میادین مشترک انجام می‌شود چنانکه میادین غیر مشترک تا حدودی از دستور کارمان خارج شده است.
قاسمی تصریح کرد: در جایی که اضطرار نداریم برگزاری مناقصه صحیح است اما در میادین مشترک با توجه به نیاز تولید سریع نمی‌توانیم زمان را از دست بدهیم. وی با اشاره به توافق انتظار ۱۰ میلیارد دلار صکوک نفتی با بورس گفت: ما امروز نفت را به قیمتی در بورس می‌فروشیم و بعد از ۴ سال نفت قیمتی خواهد داشت که تضمین رسیدن نفت به قیمت پیش‌بینی شده را ما انجام می‌دهیم و بین تضمین ما و قیمت نفت ۱۵ دلار به صورت تشویقی در نظر گرفته شده است که متعلق به خریدار است کما اینکه پیش‌بینی می‌کنیم قیمت نفت از قیمت فعلی بالاتر می‌رود.
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه تلاش می‌کنیم در زمستان برای تأمین خوراک گاز صنعت و پتروشیمی‌ها کمبودی نداشته باشیم گفت: ذخیره زمستانه سوخت مایع تکمیل و بیش از سال گذشته است و در عین حال فاز ۹ پارس جنوبی وارد شبکه شده و گاز فاز ۱۰ نیز ظرف یک ماه آینده وارد شبکه خواهد شد. وی افزود: سال آینده دغدغه‌ای به نام کمبود گاز نخواهیم داشت چرا که ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز از فازهای ۱۵ و ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی به تولید گاز کشور اضافه خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص قیمت‌گذاری در خوراک و محصولات پتروشیمی گفت: در موضوع خوراک با کارگروه تعیین شده جلسات و توافقاتی داشتیم که بر اساس آن به زودی قیمت خوراک پتروشیمی‌ها برای ۵ سال آینده تثبیت می‌شود. وی تصریح کرد: ۸۵ درصد فوب خلیج فارس را قیمت مناسبی برای خوراک مایع پتروشیمی‌ها می‌دانیم و به دنبال تثبیت آن هستیم.
قاسمی تأکید کرد: در فروش محصولات به عنوان وزارت نفت اعتقاد نداریم که باید قیمت‌گذاری انجام شود چنانکه قیمت باید در بازار تعیین شود.وی با بیان اینکه در صورت اتمام ۷۰ واحد پتروشیمی در دست احداث ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به بالای ۱۰۰ میلیون تن در سال می‌رسد، گفت: حتما دستور خواهیم داد مجوزها در زمان‌بندی قرار بگیرد و اگر در این زمان‌بندی به تعهد عمل نشد مجوز لغو شده و به متقاضی جدید مجوز داده شود.وزیر نفت اضافه کرد: باید کمک کنیم با وجود خط ۷ سراسری گاز یک هاب پتروشیمی در منطقه چابهار ایجاد کنیم و مطالعات دیگری نیز در جزیره لاوان به عنوان منطقه ویژه در حال بررسی است و در عین حال پیشنهاد ایجاد منطقه ویژه پتروشیمی در شمال کشور را نیز بررسی خواهیم کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: سوآپ نفت مدتی تعطیل شد و بعضی شرکت‌های خارجی نیز شکایاتی در این خصوص داشتند اما ما به سوآپ اعتقاد داریم و بخش خصوصی می‌تواند آن را انجام دهد اگرچه اگر منافع وزارت نفت درباره هزینه سوآپ لحاظ شود وزارت نفت نیز انگیزه بیشتری برای کمک به فرآیند سوآپ خواهد داشت. وی در ادامه گفت: از سرمایه‌گذاری سندیکای برق در بالادستی صنعت نفت استقبال می‌کنیم و تلاش می‌کنیم آنها نیز از سرمایه‌گذاری در میادین مشترک سودی خوبی ببرند.
قاسمی با تأکید بر اینکه برای رسیدن به اهداف برنامه پنجم در تولید به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم، اضافه کرد: امروز به دلیل حرکت‌های خصمانه علیه کشورمان سرمایه‌گذاران خارجی در ایران سرمایه‌گذاری نمی‌کنند اما با توجه به وجود منابع مناسب در داخل کشور تلاش می‌کنیم این منابع را به سمت نفت جذب کنیم.وی تصریح کرد: اگر روال سیستم بانکی بهم نمی‌خورد جمع‌اوری پول با سود ۴۰ تا ۵۰ درصدی از مردم و سرمایه‌گذاری در میادین مشترک باز هم منطقی بود.
وزیر نفت در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص فروش نفت در بورس با بیان اینکه ما بر اساس قانون نمی‌توانیم نفت را کمتر از قیمت جهانی بفروشیم، اضافه کرد: حتی در تک محموله‌ای که در بورس نفت به فروش رفت با دیوان محاسبات به مشکل برخوردیم اما در قانون بودجه ۹۱ این مسئله پیش‌بینی شده است.
قاسمی با تأکید بر اینکه در حال حاضر هیچ نفتی در کشتی‌ها یا انبارها نداریم گفت: امروز مشتری‌های خرید نفت برای ۴ ماه آینده پشت در وزارت نفت منتظر ماندند که عموما نیز نفت را نقدا می‌خرند اما اگر در بورس قیمت نفت کمتر از قیمت کف بین‌المللی عرضه شود قطعا مشتری نخواهد داشت.

https://siasatrooz.ir/vdchxin-.23nw6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی