جمعه ۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷
کد مطلب : 98263

توزیع کنسرو انتخاباتی

توزیع کنسرو انتخاباتی

نزدیک شدن به ایام انتخابات ریاست جمهوری، باعث شده تا برخی گروه‌هایی که احتمال حضور جدی آنها در انتخابات وجود دارد، طرح‌های مختلفی را اجرایی کنند.
بر همین اساس گزارش‌ها حاکی از آن است که اتاق فکر انتخاباتی تشکیل شده در دولت، پیرامون جذب رای محرومین و اقشار ضعیف جامعه طراحی خاصی را در قالب «طرح توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر جامعه» در دستورکار قرار داده است.
در راستای این طرح قرار است تا رسیدن به ایام انتخابات ریاست جمهوری از سوی برخی نهادهای دولتی نظیر هلال‌احمر، میان اقشار حاشیه‌نشین و ضعیف استان‌های مختلف کشور، سبدهای کالا و بسته‌های غذایی نظیر کنسرو ماهی تن توزیع شود. در فاز اول این طرح که از چندی پیش به صورت نمونه و محدود اجرایی شده، حدود ۲۰ میلیون کنسرو ماهی تن دراستان‌های خوزستان و چهارمحال و بختیاری میان اقشار حاشیه‌نشین توزیع شده است که این اقدام اعتراض فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک را نیز درپی داشت. نکته قابل تامل اینکه بر اساس گفته‌های یکی از نمایندگان استان خوزستان، ۲۰ میلیون کنسرو مذکور برای توزیع در مراسم اربعین در اختیار هلال‌احمر قرار گرفته بوده اما ضمن عدم توزیع در ایام اربعین، در جهت بهره‌برداری‌های انتخاباتی مورد استفاده قرار گرفته است.
اتاق فکر طراح این پروژه معتقد است که توزیع اقلام غذایی و سبد کالا حتی اگر موجب انتقادات رسانه‌ای شود، در کلان در ایام انتخابات رای طبقه محروم و بی‌بضاعت جامعه را برای دولت به ارمغان خواهد آورد.
نکته قابل تامل این است که یکی از انتقادات اصلی برخی منتقدان دولت قبل، توزیع سیب‌زمینی در ایام انتخابات میان مردم و اقشار کم درآمد جامعه بود، اما ظاهرا دولت فعلی و مشاوران آن نیز در حال حاضر این روش را بهترین راهکار برای جذب رای در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ می‌دانند.
در سال ۸۸ که آن زمان رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت بود در این باره گفت: «شاید برخی‌ها تصور کنند که مردم ایران به سادگی فریب می‌خورند و با هوچی‌بازی، نمایش‌های ساختگی و دروغ‌گویی می‌توان نظر افکار عمومی را به خود جلب کرد. اما من معتقدم که مردم ما ساده نیستند و هر چند که ممکن است در ظاهر ساکت باشند، اما با هوچی‌گری، جنگ روانی و وارد کردن اتهامات سنگین به شخصیت‌های نظام نمی‌توان آرای مردم را خرید. همانطور که مطمئنم با سیب‌زمینی و تراول چک هم نمی‌توان کشور را تحت کنترل خود درآورد».
حالا توزیع این سبد کالا آیا نمی‌تواند یادآور توزیع سیب زمینی در آن سال باشد؟
این درحالی است که هنوز مردم دستاوردهای توزیع سبد کالا از سوی دولت یازدهم را به یاد دارند که طی آن عزت بسیاری از مردم خدشه‌دار شد و خانم وندی شرمن، معاون وقت وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در کنگره این کشور و در تشریح توزیع سبد کالایی در ایران گفت: "شما در اخبار دیدید که ایران اخیرا به طور قابل مشاهده‌ای غذا بین مردم فقیر جامعه‌اش توزیع کرده تا نشان دهد کاهش هدفمندی و محدود تحریم‌ها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است. همانطور که روحانی قول داده بود، این پول قرار است در جهات دیگری مصرف نشود." 

مردم نیاز به تزریق مسکن ندارند
در همین زمینه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مردم ما فهیم‌تر از این حرف‌ها هستند که بخواهند با این مسائل (توزیع بسته‌های انتخاباتی) احساس کنند رونقی در معیشت آنها ایجاد شده است.
زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به توزیع بسته‌های حمایتی دولت در سه ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، اظهار داشت: ما قبل از اینکه بخواهیم راجع به این موضوع صحبت کنیم باید بگوییم ما انتظار داریم که دولت اشتغال پایدار ایجاد کند.
وی افزود: بهتر است دولت بجای توزیع بسته‌های حمایتی اشتغال ایجاد کند چرا که مردم ما نیازی به این بسته‌ها ندارند مگر در صورت ضرورت. نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: ما مخالف توزیع سبدکالا نیستیم و اگر کسی لازم دارد به او ارائه شود اما دولتمردان باید گزارش دهند که در طول این چهار سال چه تعداد از امور انجام شده و توزیع در طول این ایام را هم گزارش دهند.
سعیدی بر همین اساس اضافه کرد: اگر در طول این چهار سال همیشه این کار در این مناطق صورت می‌گرفته و توزیع سبد حمایتی انجام می‌شده ما به عنوان نماینده مردم تشکر هم می‌کنیم اما اگر تاکنون چنین کاری انجام نشده و اکنون در ایام نزدیک به انتخابات این کار انجام می‌شود باید توضیح دهند که علت چیست که اکنون چنین اتفاقی افتاده است؟ آنگاه با پاسخ دولت، خود مردم به قضاوت خواهند نشست.
وی توزیع کنسروهای انتخاباتی را توهین به مردم دانست و عنوان کرد: مردم ما نیاز ندارند که در یک مقطع کوچک به آنها مُسکن ترزیق شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: کشور ما نیاز به اشتغال پایدار و رونق کسب و کار دارد؛ مردم ما فهیم تر از این حرف‌ها هستند که بخواهند با این مسائل (توزیع بسته‌های انتخاباتی) احساس کنند رونقی در معیشت آنها ایجاد شده است.

توزیع کنسرو در آستانه انتخابات شک‌برانگیز است
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: توزیع کنسرو در میان مردم در سه ماه مانده به انتخابات شک‌برانگیز است و سؤالاتی در اذهان عمومی ایجاد کرده است.
حجت‌الاسلام مجید ناصری‌نژاد نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به توزیع کنسرو و مواد غذایی در سه ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری در حوزه انتخابیه خود گفت: چندی است که سازمان هلال‌احمر اقدام به توزیع مواد غذایی که عمده آن کنسرو است، در میان مردم (اقشار آسیب‌پذیر) حوزه انتخابی اینجانب می‌کند.
وی افزود: اینکه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دولت دست به توزیع مواد غذایی در میان مردم بزند، حتماً شبهه‌ناک و شک‌برانگیز است. نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اینگونه تحرکات در اذهان عمومی سؤالاتی را ایجاد می‌کند که چرا در آستانه انتخابات دولت اقدام به توزیع کنسرو در میان مردم می‌کند؟ 

توزیع «کنسروهای انتخاباتی» مغایر حقوق شهروندی است
نماینده مردم محلات با بیان اینکه توزیع «کنسروهای انتخاباتی» توهین به شعور مردم است گفت: مردم به ویژه مردم با فرهنگ ایران را نباید دست‌کم گرفت زیرا آنان مسائل را از بیشتر مسئولان بهتر تحلیل می‌کنند.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به توزیع کنسرو و سبد کالای غذایی در دو استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان در سه ماه باقی مانده به انتخابات، اظهار داشت: این اتفاقی بسیار عجیب و غریب است. وی افزود: این‌ها (دولت یازدهمی‌ها) معتقد بودند دولت قبلی سیب‌زمینی و پیاز در ایام انتخابات توزیع می‌کرده اما اکنون در چند ماه مانده به انتخابات پخش کردن کنسرو در میان مردم به نظر می‌رسد کار دقیقی نیست؛ لذا باید هر چه سریعتر جلوی این اقدامات گرفته شود.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: انتظار می‌رود از هر اقدامی که شائبه ‌ای در انتخابات ایجاد می‌کند پرهیز شود. علاوه بر آن توزیع اقلام (اقلام غذایی و غیر غذایی) در آستانه انتخابات توسط هر دولتی که صورت بگیرد توهین به افکار عمومی و شعور مردم است. سلیمی بر همین اساس اضافه کرد: مردم را نباید دست‌کم گرفت؛ مردم بهتر از بسیاری مسئولان مطالب را تحلیل می‌کنند،‌ آن هم مردم باهوش و با فرهنگ ایران. پس نباید به مردم جسارت کرد. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: ما از یک طرف حقوق شهروندی را امضا می‌کنیم و از حقوق مردم دم زده و شعار می‌دهیم و از طرفی دیگر با اینگونه رفتار (توزیع کنسروهای انتخاباتی) به هویت مردم توهین می‌کنیم؛‌ اینها با هم سازگاری ندارند.

https://siasatrooz.ir/vdchxinw.23n6-dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی