?>?> اوباما در جاده كوبا چه مي‌خواهد | سیاست روز
جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۹
کد مطلب : 90423

اوباما در جاده كوبا چه مي‌خواهد

هنري كسينجر نظريه‌پرداز بزرگ آمريكايي كه در دهه ۱۹۷۰ رياست وزارت امور خارجه آمريكا را در دست داشت و...

هنري كسينجر نظريه‌پرداز بزرگ آمريكايي كه در دهه ۱۹۷۰ رياست وزارت امور خارجه آمريكا را در دست داشت و از زمينه‌سازان سفر تاريخي نيكسون به چين بود مي‌گويد آمريكا توان يك‌جانبه‌گرايي ندارد و بايد از تمام ظرفيت‌هاي جهاني براي حفظ خود بهره گيرد كه مولفه اجراي اين طرح نيز پذيرش نقش ساير كشورها در معادلات هر منطقه است.
هر چند كه اين نظريه براي دهه ۱۹۷۰ مي‌باشد اما بررسي كارنامه آمريكا در مقطع كنوني نشان مي‌دهد كه سران كاخ سفيد به رياست جمهوري اوباما برآنند تا براي خروج از بحران‌هاي گسترده داخلي و خارجي از اين سياست بهره گيرند در حالي كه در ظاهر ادعاي رويكرد تعاملي به جهان با محور ديپلماسي گسترده را مطرح مي‌سازند. نمود عيني اين امر را در رويكرد ادعايي اوباما مبني بر آغاز روابط ديپلماتيك با كوبا مي‌توان مشاهده كرد. اوباما در حالي با اعتراف به شكست ۵ دهه تحريم رويكرد به كوبا را براي افكار عمومي آمريكا توجيه مي‌كند كه همزمان به دنبال اجراي چند اصل در قالب رويكرد به مولفه‌هاي جهاني براي حل چالش‌هاي داخلي و خارجي است.
اولا اوباما در عرصه داخل با چالش‌هاي بسياري مواجه است بويژه اينكه در عرصه سياست خارجي نيز دستاورد خاصي نداشته است. اوباما با رويكرد به كوبا سعي دارد تا خود را شبيه نيكسون رئيس‌جمهور اسبق آمريكا كه زمينه‌ساز روابط آمريكا با چين گرديد معرفي نمايد تا كارنامه‌اي موفق از خود در سال ۲۰۱۴ نمايش دهد.
ثانيا، آمريكا در حوزه آمريكاي لاتين با چالش‌هاي گسترده‌اي مواجه است كه حذف اين كشور را مي‌تواند رقم زند. شوراي روابط خارجي آمريكا بارها خواستار اصلاح اين روند شده است. اوباما در شرق آسيا با بهره‌گيري از تئوري كسينجر مبني بر رويكرد به ويتنام به عنوان قديمي تري دشمن آمريكا، تلاش كرد تا از يك‌سو چين را تحت فشار قرار دهد و از سوي ديگر با نمايش يك چهره مثبت از خود ساير كشورهاي منطقه را به روابط با آمريكا سوق دهد. با توجه به چالش‌هاي آمريكا در آمريكاي لاتين و نقش كوبا در اين عرصه مي‌توان گفت كه آمريكا با رويكرد به اين كشور سعي در نمايش چهره جديد از خود در اين منطقه دارد تا ساير كشورها را نيز به نزديكي به آمريكا سوق دهد.
الگو‌سازي از اين امر براي ساير كشورها از جمله جمهوري اسلامي ايران، كره شمالي و... از اهداف اين رويكرد است. نكته مهم آنكه آمريكا با اين اقدام گامي ديگر براي استفاده از ساير كشورها براي اعمال فشار بر روسيه بر مي‌دارد و تلاش مي كند تا در كنار تحريم و تهديد روسيه با رويكرد به كشورهايي مانند ايران و كوبا و... مولفه‌هاي قدرت روسيه را در منطقه و جهان تحت‌الشعاع قرار دهد تا شايد در نبرد قدرت دستاوردي در برابر اين كشور داشته باشد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdchxknw.23nvidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

رضا
قاسم عزیز :لطفإ با توجه بشرح زیر ٰاز کوبا به منطقه بحرانی خاورمیانه برگردید .بهرهبرداری آمریکااز دولت بر آمده ازکودتای 28 مردادرا در آن دهه و امروزتحلیل فرمائید متشکرم .
گری سیک مشاورامنیتی نیکسون رئیس جمهورامریکا : درکتاب "همه چیز فرو می ریزد " با اشاره به تحولاتی که پس از مذاکرات دو و نیم ساعته : شاه با نیکسون وهنری کیسینجر پس از بازگشت ازاولین سفر های ( مسکو و پکن ) در تاریخ 30 و31 مه 1972 برابر با 20و21 اردیبهشت 1351 در تهران روی داد ، می نویسد :
« از نظر نیکسون و مشاور امنیتی او ، توافق امنیتی شاه ،جزئی از ساختار ژئوپلیتیک جدیدی بود که پایه اش در مسکو و پکن چیده شده بود » سپس به نقش جدید شاه در حفظ امنیت منطقه اشاره میکند . ومی نویسد :.همان ص 19
چرا ؟ و چه ؟ نیکسون رئیس جمهور امریکا نیز، پس از سقوط شاه میگوید :
از این چه « شاه خلآ قدرت را در منطقه پر کرد ؛ با تصرف جزایر سه گانه حافظ امنیت تنگه هرمز شد ؛ (3) همان ص 30
... و با شناسائی اسرائیل ، در تحریم های نفتی 1967و1973 میلادی اعراب شرکت نکرد ... (4) همان ص 30
...وبا انتقال نیروها ودر پشتیبانی پنهانی ازاکراد ،مانع از شرکت عراق در نبرد اعراب و اسرائیل شد » (5) همان ص 30

– درسال 1973 - 1352 جنگ سوم اعراب و اسرائیل پس از6 سال از جنگ 1967 -1346 در 7 اکتبربرابر 9 مهر ن همان مجددأ درگیرمی شوند.
کیسنجر از ظرفیتهای جهانی برای حفظ اسرائیل بهره می برد .