جمعه ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۰
کد مطلب : 114130
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس اتمی تصویب شد

فرجام برجام با جنگل بی قانونی

فرجام برجام با جنگل بی قانونی

طرف‌های اروپایی برجام با وجود همراهی کاملاً شفاف و صادقانه جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته‌ای، راهبردی شکست خورده مبتنی بر دیپلماسی اجبار را در پیش گرفته‌‌اند تا به زعم خود ایران را مجبور به پذیرش زیاده‌خواهی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی کنند.
چنان‌که طی دو روز گذشته رسانه‌های غربی اعلام کرده بودند تروئیکای اروپایی در حال نهایی سازی قطعنامه‌ای ضد ایرانی برای تصویب در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است که با وجود مخالفت چین و روسیه احتمالا به رای گذاشته خواهد شد.حالا این قطعنامه تصویب شد!
این قطعنامه در حالی تصویب شده که در چارچوب منویات آمریکا برای برهم زدن برجام تهیه و مورد توجه قرار گرفته است و عملا گام جدیدی در افزایش فشار به جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود و طبیعی است که ایران نمی تواند در قبال این رفتار اروپا واکنش جدی نداشته باشد.
در این قطعنامه، اروپایی‌ها ایران را به اجابت خواسته‌های مدیرکل آژانس و صدور اجازه دسترسی‌های جدید فراخوانده‌اند. این در حالی است که به اذعان بسیاری از کارشناسان حقوق بین المللی، گزارش اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس و خواسته‌‌های او از ایران کاملا سیاسی و غیر فنی ـ حقوقی بوده و هیچ دلیلی برای اجابت ایران وجود ندارد. به بیان دقیق‌تر؛ این قطعنامه با علم به اینکه ایران زیر بار خواسته‌های غیر حقوقی و زورگویانه نخواهد رفت در پی آن است که مسیر همکاری ایران و آژانس را تخریب نموده و ضمن ایجاد فضای تقابلی در مناسبات ایران و آژانس،زمینه فشار بیشتر به جمهوری اسلامی را فراهم نماید.
اروپا با پیگیری تصویب این قطعنامه در صدد است موضوع ایران در دستور کار شورای حکام نگه داشته و مدیرکل را موظف به ارائه گزارش در جلسات نوبه‌ای شورای حکام کند. این رفتار اروپایی‌ها البته کاملا غیر متعارف، غیر حرفه‌ای و غیر عادلانه است و تاییدی است بر آنچه ایران آن را ناتوانی اروپا از اتخاذ موضع مستقل از آمریکا در برجام عنوان می‌کرد، چرا که اصولاً در شرایطی که رابطه ایران با آژانس در موضوع مورد مناقشه قطع نشده و همچنان فعال است، مسئله نباید تبدیل به گزارش آژانس شده و از سوی شورای حکام به آژانس برود و شورای حکام هم نباید حکم صادر کند.
مجموعه این اتفاقات و باز کردن پرونده‌های قدیمی مختومه شده از یک سو و نبود انحرافی در فعالیت‌های ایران از سوی دیگر، به روشنی بیانگر آن است که این اقدام، کاملا سیاسی بوده و برای تکمیل فشارهای آمریکا و اذنابش بر ایران صورت گرفته است، چرا که شرایط کنونی ما با آژانس مشابه بسیاری از کشورهای دیگر است. از سویی؛ این رفتار اروپا نشان می‌دهد که آنها عالما عامدا و به شکلی کاملا هماهنگ نقش موثری در «گروکشی سیاسی» آمریکا از کشورمان ایفا می‌کنند و البته چنانچه «وال استریت ژورنال» در گزارش سفارشی روز چهارشنبه خود در این خصوص آورده، نام این «خباثت سیاسی» را تلاش برای مصالحه بین ایران و آمریکا برای حفظ برجام نامیده‌اند. این در حالی است که ایران تاکنون در برابر هیچ قطعنامه‌ای «اقدام تنازلی» نداشته و تنها دیپلماسی توانسته به حل و فصل موضوعات منجر شود. لذا به طور قطع رفتارهایی از این دست نمی‌تواند موجب عدول ایران از حقوق قانونی خود شده و باید منتظر واکنش‌های متقابل ایران بود. آنطور که تسنیم نوشته؛ اروپا باید بداند که جمهوری اسلامی ایران عمیقا به موثر بودن راهبرد مقاومت فعال در جنگل بی‌قانون و بی‌اخلاق جهانی که آنها ادعای سروری‌اش را دارند، اعتقاد دارد و چنانچه قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس یازدهم در توئیت خود از فعال کردن پنج گام کاهش تعهدات ایران خبر داده، مجلس جدید هم قصد دارد برای افزایش بیشتر این اثرگذاری به دولت کمک کند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حاکم در پایگاه اینترنتی خود با تایید این خبر نوشت: اعضای آژانس دیروز یک قطعنامه علیه ایران صادر کردند و از جمهوری اسلامی ایران خواستند که به تعهدات خود در چارچوب توافقات پادمانی ان پی تی و همچنین پروتکل الحاقی کاملا عمل کند و در این زمینه با آژانس همکاری کامل کند و درخواستهای این سازمان را بدون تاخیر اجرا کند.
قطعنامه شورای حکام آژانس که توسط آلمان، انگلیس و فرانسه پیشنهاد شده بود روز جمعه با ۲۵ رای موافق و ۲ رای مخالف به تصویب رسید.
پایگاه خبری آژانس در گزارش خود آورده است، این قطعنامه به دنبال دو گزارش رافائل گروسی مدیرکل آژانس در ماه مارس و ژوئن و درخواست شفاف سازی برای صحت و سقم اعلامیه های ایران تحت توافقات پادمانی و پروتکل الحاقی از جمله عدم دسترسی به دو محل خاص و کمبود شفافیت در ارتباط با سوالات و ابهامات آژانس در زمینه فعالیتهای اعلام نشده ایران تصویب شده است.
براساس این گزارش، قطعنامه همچنین بر اهمیت سازگاری کامل دولتها با تعهداتشان و تسهیل دسترسی مورد نیاز آژانس تاکید کرده است.
آژانس همچنین در این قطعنامه مدعی نقش مستقل و اساسی خود برای راستی آزمانی سازگاری ایران با تعهداتش در زمینه منحصرا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران شده است. مواضع جدید آژانس درحالی مطرح می‌شود که آژانس از زمان امضای برجام دهها بار اجرای تعهدات ایران در چارچوب برجام را تایید کرده است. با این حال با روی کار آمدن مدیرکل جدید آژانس بعد از درگذشت یوکیا آمانو مدیرکل سابق این سازمان، رویکرد این نهاد ناظر بر قعالیتهای اتمی کشورهای جهان تحت تاثیر القائات آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی تغییر یافته است.
به دنبال تصویب قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به بهانه عدم ارائه دو دسترسی تکمیلی به آژانس، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین با قرائت بیانیه‌ای، مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه تشریح کرد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران، بالاترین سطح از همکاری و پذیرش بازرسی‌های آژانس در بین کشورهای عضو را دارد. در حالی که سالانه بیش از ۳۳ دسترسی تکمیلی از ایران انجام می‌شود، بزرگ نمایی دو درخواست دسترسی آژانس، در حالی که ایران ابهامات و نگرانی‌های اصولی در این خصوص دارد و گفت‌وگوها نیز در این زمینه در جریان است و همچنین تلاش‌ها در جهت ایجاد یک بحران غیر ضروری بر سر راه این همکاری‌ها، اقدامی کاملاً غیر سازنده و سیاسی است. نماینده ایران خاطرنشان کرد: از این رو، تصویب این قطعنامه در شورای حکام با هدف درخواست همکاری ایران با آژانس و نادیده گرفتن همکاری‌های موجود، عمیقاً مأیوس کننده و مایه تأسف است. این قطعنامه چیزی جز زیاده طلبی و فزون خواهی نیست و ایران زیاده طلبی را از جانب هر کشور و سازمانی که باشد، کاملاً رد می‌کند.
وی بیان کرد: این قطعنامه هیچ ارتباطی با واقعیت‌های فنی ندارد، بلکه صرفاً ناشی از یک دستورکار سیاسی و غیرحرفه‌ای است. از شورای حکام انتظار می‌رفت که این همکاری‌ها را مورد شناسایی قرار داده تا زمینه برای تداوم همکاری‌های نمونه ایران و آژانس، همچنان حفظ شود. ما باید در برابر کسانی که می‌خواهند این همکاری‌ها و دستاوردها را به خاطر امتیازات سیاسی کوته بینانه نابود کنند، متحد بایستیم.
به گفته نماینده ایران مسئولیت همکاری نمی‌تواند تنها توسط ایران برعهده گرفته شود و اگر این امر خدشه‌دار شود، همه بایستی تأثیرات منفی آن را تحمل کنند.
غریب‌آبادی عنوان کرد: مایه تأسف جدی است که این قطعنامه از سوی کشورهایی ارائه شده که یا دارنده سلاح هسته‌ای هستند و یا اینکه میزبانی چنین سلاح‌های مخرب و کشنده‌ای را برعهده دارند. آیا این به سخره گرفتن تمامی هنجارها و قواعد بین‌المللی نیست که چنین کشورهایی نگرانی پادمانی دارند؟! از سوی دیگر، همین سه کشور تاکنون گام‌های ملموس و عملی برای اجرای تعهدات خود تحت برجام بر نداشته‌اند و این بی عملی آن ها، در کنار اقدامات مخرب و غیرقانونی و یکجانبه رژیم آمریکا، موجب شده است تا آینده برجام در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. وی خطاب به آنها گفت: چنانچه نمی‌توانید گامی برای نجات برجام بردارید، حداقل شرایط را پیچیده‌تر و دشوار تر نکنید!! بی عملی شما در اینجا نیاز است که ظاهرا از همین هم ناتوان هستید.

https://siasatrooz.ir/vdchxknzv23nzzd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی