?>?> چه کسی به چه کسی دادخواست می‌دهد؟ | سیاست روز
يکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۶
کد مطلب : 97093

چه کسی به چه کسی دادخواست می‌دهد؟

اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس با صدور بیانیه‌ای اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل را برای توقف...

اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس با صدور بیانیه‌ای اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل را برای توقف حملات هوایی سوریه در حومه حلب که با هدف سرکوب تروریست‌ها انجام می‌شود، خواستار شدند. پیش از این هم کشورهای مذکور در باب یمن از سازمان خواسته بودند تا به اصطلاح از ادامه درگیری‌ها جلوگیری نماید.
نکته قابل توجه در بیانیه‌ها و دادخواست‌های ادعایی آن است که از یک سو دولت سوریه و نیز شورای ملی و گروه‌های مردمی یمن همچون انصارالله را ریشه بحران معرفی کرده‌اند و از سوی دیگر خواستار دخالت این شورا در توقف بحران‌ها شده‌اند. این ادعاها در حالی صورت می‌گیرد که دو نکته قابل توجه در باب آن مطرح است. نخست آنکه جهانیان اذعان دارند در سوریه این آمریکا و متحدانش هستند که به بحران‌سازی می‌پردازند چنانکه سازمان ملل در گزارش داخلی و محرمانه از تاثیر اقدامات اقتصادی یک‌جانبه آمریکا و اروپا علیه سوریه در افزایش مشکلات این کشور انتقاد کرد و این اقدامات را مقصر رنج‌های مردم سوریه و فلج شدن عملیات امدادرسانی در این کشور دانست.
سازمان ملل در این گزارش ۴۰ صفحه‌ای برای ارزیابی اقدامات واشنگتن آنها را از یک‌جانبه‌ترین و پیچیده‌ترین اقداماتی دانست که علیه مردم سوریه و اقتصاد این کشور انجام شده است. در باب یمن نیز این امر از سوی نهادهای حقوق بشر تاکید شده که ائتلاف آمریکایی - سعودی محور کشتارها و ناآرامی‌ها در این کشور است. با توجه به این شرایط بیانیه‌ها و دادخواست‌های ادعایی شورای همکاری خلیج‌فارس و یا اتحادیه عرب صرفا یک فریبکاری است که برای پنهان‌سازی نقش آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن در این بحران‌ها صورت می‌گیرد. کشورهای مذکور خود محور بحران سوریه و یمن هستند لذا نمی‌توانند ادعای اقدام برای حل بحران این کشورها را داشته باشند و در اصل خود باید به جرم رفتارهایشان محاکمه گردند.
دوم آنکه این کشورها از سازمان مللی می‌خواهند که درباره توقف بحران در یمن و سوریه اقدام کند که کارنامه این سازمان نشان می‌دهد خود از محورهای بحران‌ساز در یمن و سوریه است. در حوزه سیاسی که نمایندگان این سازمان جز اجرای اهداف غرب اقدامی صورت نداده و مذاکرات ژنو در باب سوریه و کویت درمورد یمن با شکست همراه شده است. از سوی دیگر این سازمان در لوای کمک‌های بشردوستانه اقدام به ارسال تسلیحات برای گروه‌های تروریستی پرداخته است. با توجه به این شرایط می‌توان گفت که بیانیه شورای همکاری خلیج‌فارس در سازمان ملل دادخواست بردن متجاوزان و جنایتکاران به شریک جنایت‌هایشان است که هدف از آن نه پایان بحران بلکه حمایت از تروریست‌ها و استمرار بحران در یمن و سوریه است در حالی که در ظاهر ادعاهای بشر دوستی سر می‌دهند.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdchxvnw.23nqwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی