شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 91053
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مدعی شد؛

ایجاد ۵۰۰ هزار شغل

ایجاد ۵۰۰ هزار شغل

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ایجاد ۵۰۰ هزار شغل خبر داد و با اشاره به دستور جلسه آتی شورای عالی اشتغال، گفت: حمایت بانکی از بنگاه‌های خرد و کوچک گامی مؤثر در بازار اشتغال است.
به گزارش تسنیم، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در کارگاه آموزشی سیاست‌گذاری و مداخله برای اشتغال پایدار با اشاره به اینکه یک برنامه توانمندسازی ایجاد اشتغال را دنبال می‌کنیم، گفت: باید با هم‌افزایی دستگاه‌ها توانمندی کارجویان فاقد مهارت را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: عدم سیاست‌گذاری صحیح در توانمندکردن افراد نتایج نامطلوبی را به همراه داشت به عنوان مثال افراد بدون مهارت به دریافت پول عادت کردند. درصورتی که مسیر صحیح آن است که افراد توانمند به سمت ایجاد اشتغال و کارآفرینی حرکت کنند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه طرح تکاپو یکی از بسته‌های اشتغالزایی دولت است که مورد تأیید رئیس‌جمهور است، تصریح کرد: ایجاد اشتغال را در شهرهای کوچک دنبال کرده‌ایم و به نظر می‌رسد برنامه فنی و حرفه‌ای باید به سمت شناسایی افراد بازمانده از مهارت برود. یعنی این سازمان باید با حضور در متن جامعه افراد فاقد مهارت را شناسایی و تحت سیاست توانمندی‌سازی قرار دهد.
ربیعی با اشاره به اینکه قانون اساسی تأکید بر ایجاد شغل از سوی دولت برای مردم دارد، گفت: قانون اساسی دولت را مکلف کرده تا برای مردم شغل ایجاد کند و بیان می‌کند اگر فردی در مجموعه و نهادی مشغول فعالیت نیست دولت باید ابزار تولید را به دست او دهد.
وی اظهار کرد: طرح تکاپو ارجاع به قانون اساسی است یعنی ما در قالب این طرح افراد را توانمند و مهارت لازم را به آنها می‌آموزیم به عبارت بهتر ابزار تولید را به دست‌شان می‌دهیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به دو مشکل عمده در بحث اشتغال افزود: فرهنگ نادرست اشتغال یکی از مسئله‌های مهم در بازار اشتغال است در حال حاضر مفهوم شغل دچار آفتزدگی است و جوانان اشتغال را به معنی استخدام می‌دانند و بر همین اساس به فعالیت در بسیاری از شغل‌ها تمایلی ندارند.
ربیعی در بیان مشکل دوم گفت: عده‌ای تصور می‌کنند که شغل باید در بنگاه بزرگ ایجاد شود در حالی که سیاست اشتغال بزرگ در بنگاه کوچک سیاست درستی است که در دستور کار قرار داده‌ایم.
وی ادامه داد: همیشه اشتغال بزرگ در کارخانه با تندیس بزرگ ایجاد نمی‌شود با توانمند کردم افراد می‌توانیم با استفاده از ظرفیت بنگاه‌های خرد و کوچک اشتغال‌های در تعداد گسترده ایجاد کنیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حال حاضر ایجاد شغل در پتروشیمی دو میلیارد تومان و سایر صنایع ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه لازم دارد، گفت: طرح تکاپو می‌تواند با شناسایی ظرفیت‌های استانی فرآیند ایجاد یک شغل را آسان کند.
ربیعی با اشاره به اینکه با تحرک در صنعت چرم ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم، گفت: در راستای اجرای طرح تکاپو تفاهم‌نامه‌هایی را با مخابرات، وزارت جهاد و سازمان میراث فرهنگی همچنین صندوق شکوفایی و نوآوری منعقد کرده‌ایم و حمایت بانکی از بنگاه‌های خرد و کوچک را در جلسه آتی شورای عالی اشتغال دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه نظام چند لایه‌ای تأمین اجتماعی را در دستور کار داریم، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم در کنار تحرکات در بازار اشتغال با بیمه ‌کردن تمام افراد سطح رفاه را افزایش دهیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به همکاری معاونت تعاون وزارت کار، سازمان فنی و حرفه‌ای و صندوق مهر امام رضا(ع) در اجرای طرح تکاپو اشاره کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان سال گزارش ملموسی از اشتغالزایی در راستای طرح تکاپو را ارائه دهیم.
ربیعی ادامه داد: یک تفاهم‌نامه ۵۰ میلیارد تومانی با صنایع فرش و ۵۰ میلیارد تومان با صنایع دستی منعقد کرد‌ه‌ایم و قصد داریم با شناسایی بهترین کارآفرینان و فعالان بازار کار سیاست‌های اشتغالی را به سمت ایجاد اشتغال پایدار دنبال کنیم حتی در برخی موارد مانند گسترش مشاغل خانگی تفاهم‌نامه‌ای را با شهرداری به منظور بازاریابی فروش مشاغل خانگی با ایجاد بازارچه‌های مختلف دنبال کرده‌ایم.

بخشودگی جرایم تأمین اجتماعی کارفرمایان در بودجه ۹۴
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در حاشیه کارگاه آموزشی سیاستگذاری و مداخله برای اشتغال پایدار با تأکید بر اینکه اشتغال ناشی از تحرک بالا است گفت: برای سال آینده رشد ۳ درصدی خواهیم داشت اما نباید منتظر افزایش رشد بالا برای ایجاد اشتغال باشیم بلکه باید با ظرفیت شناسی در سراسر استان‌ها و توانمند کردن افراد را در دستور کار قرار دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ایجاد اشتغال در بخش پتروشیمی برای هر شغل دو میلیارد تومان هزینه و در سایر شغل‌ها به ازای ارزش دفتری هر شغل ۲۵۰ میلیون تومان و ارزش روزانه ۸۵۰ میلیون تومان هزینه بر است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از اختصاص هزار میلیارد تومان بودجه از محل هدفمندی برای ایجاد اشتغال در بودجه ۹۴ خبر داد و گفت: نزدیک به سه هزار میلیارد تومان را در بخش تقویت صنعت، کشاورزی وصنایع تولیدی به کار خواهیم گرفت.
وی به بخشودگی جرایم کارفرمایان در بودجه ۹۴ اشاره کرد و گفت: یکی از پیشنهادات ما برای حمایت‌های بیمه‌ای کارفرمایان بخشودگی جرایم تأمین اجتماعی بود. از این طریق می‌توانیم در بازار اشتغال تحرک جدیدی ایجاد کنیم. صد هزار نفر از طریق حمایت‌های بیمه‌ای و معافیت‌های جریمه‌ای توانستند مشغول کار شوند.
ربيعي بیان کرد: بسیاری از کارفرمایان استقبال می‌کنند جرایم آنها بخشیده شود و از این طریق افراد ثبت‌نام شده در کاریابی‌ها را به کار گیرند.
ربیعی با بيان اینکه بحث کمک به بیمه‌های کارگاه‌های کمتر از ۵ نفر را در دستور کار داریم گفت: با سیاست‌های تشویقی کارفرمایان به دنبال ایجاد تحرکی بزرگ در بازار اشتغال هستیم. وی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی ایجاد شغل در سال ۹۴ تا چه اندازه است گفت: سالیانه نیازمند ایجاد ۸۰۰ هزار شغل هستیم با وجود بدشانسی‌های مختلف در کاهش قیمت نفت اما دولت با استفاده از ظرفیت‌های داخلی برنامه‌ریزی‌هایی را برای سال آینده دارد.

آغاز شناسایی مشمولان «مسکن امید»
علی ربیعی درباره جزئیات طرح مسکن امید کارگران گفت: این طرح در چند بخش دنبال می‌شود که یکی از آنها مسکن کارگری و دیگری مسکن معلولان است. وی ادامه داد: در مرحله اول بحث مسکن معلولان را آغاز کرده‌ایم. با توجه به اینکه مشکلات خانواده‌های معلول بسیار زیاد است تاکنون هشت ‌هزار و ۵۵۰ خانوار دارای بیش از دو معلول را شناسایی کرده‌ایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: با همکاری بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی قصد داریم طی چند سال آینده تمام این افراد صاحبخانه شوند.
ربیعی در ادامه به واگذاری دوهزار مسکن در روستاهای کشور برای معلولان به‌ همت بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و وزارت مسکن خبر داد و گفت: اعتباراتی برای این بخش پیش‌بینی شده است که بخشی از این اعتبار در بخش معلولان است و مقرر شده ۱۵ میلیون تومان توسط بنیاد مسکن، ۶ میلیون تومان وزارت کار، دو میلیون تومان وزارت ورزش و ۳۰ میلیون تومان اعتبار بانکی با بهره اندک و واگذاری زمین از سوی زمین و مسکن برای صاحبخانه شدن خانواده‌های دارای معلول و تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در نظر گرفته شود.
وی تأکید کرد: بسته بعدی در راستای طرح مسکن امید، مسکن کارگری است که این موضوع را با شناسایی دهک‌های پایین آغاز خواهیم کرد و در نهایت بسته را به‌صورت کلی در شورای عالی رفاه رونمایی می‌کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdchxvnw.23nzmdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی