دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۳
کد مطلب : 86851
رئیس قوه قضائیه در همایش فرماندهان نیروی انتظامی‌:

کرامت انسانی را غربي‌ها باید معرفی کنند؟!

کرامت انسانی را غربي‌ها باید معرفی کنند؟!

رئیس قوه قضائیه گفت: در مقدمه اعلامیه حقوق بشر درباره کرامت انسانی سخن گفتند اما این کرامت را آیا آن‌ها باید معرفی کنند. انسان را خالق انسان می‌شناسند و معرفی می‌کنند و انسان را قرآن به ما معرفی می‌کند. کسانی که این اعلامیه را نوشتند چه کسانی بودند و بر چه اساسی حق و کرامت انسانی را معرفی کرده‌اند آیا کرامت انسانی این است که همجنس‌بازان با هم ازدواج کنند. عقل اقتضا می‌کند این حرف‌ها را نپذیریم.
آیت‌الله آملی‌لاریجانی در نوزدهمین همایش فرماندهان نیروی انتظامی بیان داشت: همه مردم امنیت را احساس می‌کنند و تأثیر امنیت در پیشرفت کشور بسیار روشن است. در وضعیت اجتماعی، سیاسی و حتی اوضاع روحی ما امنیت تأثیرگذار است. در یک جامعه امن است که می‌توان تصور کرد فرزندان جامعه رشد روحی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کنند. در یک فضای امن می‌توان تصور کرد ابعاد اقتصادی کشور تعالی یابد و بازار کسب و کار رونق پیدا کند.
وی ادامه داد: امنیت در کشور رکن مهمی است که همه به تأثیر آن اشراف دارند اما موضوع مهم این است که فقط امنیت کافی نیست بلکه احساس امنیت هم مهم است. این‌که بدانیم نیروی انتظامی و قوای مسلح مشکلات را رصد می‌کنند و احساس امنیت وجود دارد در کنار امنیت واقعی قابل توجه است.
رئیس قوه قضائیه با بیان این‌که امنیت هم خودش مهم است و هم مردم باید احساس امنیت داشته باشند، گفت:‌ امنیت در کشور تابع عوامل متعددی است و تمام نیروهای مسلح و حتی قوه قضائیه و وزارت اطلاعات در تأمین امنیت دخیل هستند اما نیروی انتظامی وظیفه مهم‌تری دارد که خوشبختانه در این زمینه تعامل خوبی با قوه قضائیه دارد.
آملی‌لاریجانی خاطرنشان کرد: در قانون نیروی انتظامی و اصلاحات بعدی در ماده ۸ موضوع ارتباط نیروی انتظامی و قوه قضائیه مطرح شده است و این ماده دارای حدود ۸ بند است که از مهم‌ترین مواد این قانون است. بحث پیشگیری یکی از موارد بسیار نادری است که در قانون آمده و در قانون اساسی جزو وظایف قوه قضائیه شمرده شده است که عمدتاً موارد اجرایی آن تعیین نشده است الی نفس برخورد با جرایم که در همین زمینه برخی از قضات نیز معتقد بودند پیشگیری یعنی همین کاری که در برخورد و محکومیت مجرمان انجام می‌شود در حالی که پیشگیری از جرم فراتر از تعقیب مجرمانی است که به عهده نیروی انتظامی و به عنوان ضابط قضایی است.
وی ادامه داد: بحث پیشگیری از جرم امروز در دنیا مسئله‌ای اساسی است و میزان فزاینده پرونده‌های قضایی نشان می‌دهد باید نگاه راهبردی دیگری به موضوع داشته باشیم. به همین دلیل معاون مربوطه را در قوه قضائیه تشکیل دادیم اما به هر حال در ابتدای راه هستیم. همچنین لایحه پیشگیری از وقوع جرم نیز با توجه به اختلافات پیش آمده در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است که امیدواریم به سرانجام
خوبی برسد.
رئیس قوه قضائیه با بیان این‌که امروز سطح بالایی از تعامل را بین نیروی انتظامی و قوه قضائیه می‌بینیم و اثر آن را در جامعه شاهدیم، گفت: هرگاه این تعامل خوب بوده است امنیت اجتماعی بالا می‌رود و هر گاه کوتاهی شود مشکلات بر می‌گردد.
آملی‌لاریجانی با بیان این‌که توصیه‌ من به فرماندهان نیروی انتظامی استمرار اقدامات فعلی و جدی گرفتن امنیت اجتماعی است، گفت: بحث برخورد با اشرار، سارقان مسلح، قاچاقچیان و زورگیران را رها نکنید. اینجور نباید که چند روزی برخورد شود و سپس رها کنید هر چند توصیه اصلی من در این زمینه به مسئولان قضایی نیست است. مردم انتظار امنیت از نظام دارند و این موضوع فعلاً در دستگاه قضایی متجلی است.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر بحث امنیت توأم با عدالت است. ناجا نیروی گسترده‌ای در سطح کشور است و طبیعتا نیاز به نظارت مستمر دارد همان‌طور که در قوه قضائیه این نیاز وجود دارد.
رئیس قوه قضائیه با بیان این‌که مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، افزود: امنیت را باید توأم با عدالت جلو ببریم نباید برای تأمین امنیت اجحافی در حقوق مردم کنیم. حکومت‌هایی بودند که امنیت مردم را به قیمت سلب آزادی مردم مستقر کردند اما در نظام جمهوری اسلامی بنا بر این است که امنیت را مطابق با ارزش‌های اسلامی و الهی جلو ببریم.
آملی‌لاریجانی با تأکید بر توجه بیش‌تر به موضوع امر به معروف و نهی از منکر گفت: البته این موضوع موضوعی است که برای همه مؤمنان دغدغه‌ آفرین است. توصیه‌های اکید به این مقوله انسانی و اسلامی در قرآن، روایات و قانون اساسی در جامعه ما مورد اعتنا واقع نشده است البته این موضوع مواضع و شرایط خاصی دارد اما اصل آن غیرقابل انکار است و همه باید دست به دست هم بدهیم تا آن را پیش ببریم.
آیت‌الله آملی‌لاریجانی در ادامه سخنرانی خود در نوزدهمین همایش سراسری فرماندهان نیروی انتظامی اظهار داشت: اگر بخواهیم امنیت پایدار داشته باشیم و هرگونه اصلاحاتی در جامعه انجام دهیم باید نوع نگاه را تغییر دهیم. نوع نگاه باید توحیدی و ایمانی باشد. قرآن در اختیار ما است اما چقدر به عنوان الگویی اصیل و حقیقی آن را مورد توجه و اعتنا قرار می‌دهیم.
وی با بیان این‌که نگاه قرآنی و ایمانی است که حق متعال حقیقت این عالم است و تمام عوالم به او قائم است، گفت: نگاه قرآنی منشأ تمام اصلاحات است. نگاه توحیدی و ایمانی آن‌طور که قرآن دستور می‌دهد در دل‌های ما نیست و این نگاه باید اصلاح شود. باید باور کنیم حق تعالی کتاب هدایت را برای ما فرستاده است و اگر نگاه ما این‌گونه باشد چشم‌مان به فرهنگ غربی است و با این نگاه آیا می‌توان باور کرد که گفته‌های آن‌ها بهتر از کتاب ماست. اگر اعتقادمان این باشد که خدا ما را از ظلمت به نور می‌برد جای دیگری نمی‌رویم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به تأکیدات متعدد مقام معظم رهبری گفت: ما نباید کاری به دیگران داشته باشیم که چه می‌خواهند برایمان طراحی کنند. در چند ماه اخیر هجمه‌های غربی‌ها را در مسائل حقوق بشری می‌بینید که به کجا منتهی می‌شود. این حرف‌ها فقط برای خودشان است. بحث‌های ما با آن‌ها مبنایی است. می‌گویند اعدام نکنید، نسخه آزادی همجنس‌بازی و عدم اعدام قاچاقچیان موادمخدر را می‌نویسند.
آملی‌لاریجانی ادامه داد: در حالی که سربازان ما در مرزها برای مقابله با موادمخدر شهید می‌شوند آن‌ها به جای تقدیر این حرف‌های فریبنده را می‌زنند اما نگاه قرآنی این نیست. در قصاص حیات است و ما کاری نداریم که آن‌ها چه می‌گویند اصلاً آن‌ها چه کسی هستند که حدس بزنند در نگاه موحدان آن‌ها هیچ چیزی نیستند هرچند ما باب فهم را برای خود نمی‌بندیم و هر جا باشد سراغ آن می‌رویم.
وی افزود: در مقدمه اعلامیه حقوق بشر درباره کرامت انسانی سخن گفتند اما این کرامت را آیا آن‌ها باید معرفی کنند. انسان را خالق انسان می‌شناسند و معرفی می‌کنند و انسان را قرآن به ما معرفی می‌کند. کسانی که این اعلامیه را نوشتند چه کسانی بودند و بر چه اساسی حق و کرامت انسانی را معرفی کرده‌اند آیا کرامت انسانی این است که همجنس‌بازان با هم ازدواج کنند. عقل اقتضا می‌کند این حرف‌ها را نپذیریم.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این‌که ما برای نجات کشور و فرزندانمان باید به نگاه قرآنی و توحیدی برگردیم، گفت: اساس تعالیم ما تعالیم انبیای الهی است اگر این کار را انجام دادیم در تمام ساحت‌ها مشکلاتمان حل می‌شود؛ اگر نگاهمان این‌گونه بود نگاهمان به حکومت در ساحت سیاسی نیز تغییر می‌کند.
آملی‌لاریجانی گفت: در بحث حکومت‌داری عده‌ای می‌گویند مشروعیت به رأی مردم است ما هم معتقدیم رأی مردم در به فعلیت رساندن حکومت اثرگذار است اما مشروعیت حکومت چه به معنای شرعی و چه به معنای فلسفه سیاسی اصلا صحیح نیست که بگوییم به رأی مردم است این درست نیست. خیال نکنیم این‌گونه به مردم احترام می‌گذاریم مگر در مسائل حُسن و قبح می‌گوییم که مسائل را به نظر مردم بگذاریم. اگر نگاه ما توحیدی شد حکومت و مشروعیت را یک جور می‌بینیم و اگر نگاهمان لیبرالی شد جور دیگری می‌بینیم.
وی گفت: نباید تصور کرد که در اختلاط فرهنگی نجات می‌یابیم. در‌ منازل را به روی ماهواره باز کنیم و جوانان تا پاسی از شب پای ماهواره بنشینند. آن‌گاه توقع داشته باشیم نماز صبح هم بخوانند باید دربست در اختیار خدا بود.

https://siasatrooz.ir/vdchz6n6.23n-mdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی