?>?> سدسازي انگليسي عليه استقلال اسكاتلند | سیاست روز
دوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۲
کد مطلب : 92241
سران لندن همچنان بر استعمار اسكاتلندي‌ها اصرار دارند

سدسازي انگليسي عليه استقلال اسكاتلند

سدسازي انگليسي عليه استقلال اسكاتلند

در اقدامي كه بيشتر براي جلوگيري از رسيدن مردم اسكاتلند به رهايي از استعمار انگليس است نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که در بحبوحه درخواست‌های محافظه کاران برای ممنوعیت دخالت نمایندگان اسکاتلند در رای دادن به قوانین انگلیس، اعطای اختیارات بیشتر به این منطقه را بررسی می‌کند.
به نوشته روزنامه تلگراف، پیشنهادها درباره اعطای حق کنترل بر حداقل دستمزدها، مالیات بر تجارت و اختیارات بیشتر درباره خدمات رفاهی در دفتر دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس بررسی می‌شود.
البته کامرون حق برگزاری رفراندوم دو یا حق رای به اسکاتلند برای عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا و اعطای کنترل کامل پارلمان اسکاتلند بر مالیات را نیز رد کرد و گفت: لندن در صورت اوضاع نابسامان اقتصادی نیازمند حمایت وست مینستر است. دیدار میان نخست وزیر انگلیس با نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند نشان دهنده تلاش از سوی کامرون برای کنار گذاشتن لفاظی‌هایش علیه این حزب در جریان کمپین انتخاباتی است. استورجن گفت که این مذاکرات سازنده و بسیار خوب بود و نخست وزیر هم بسیار صادق سخن گفت. کامرون در حالی توانست الکس سالمون، رهبر حزب ملی اسکاتلند را در انتخابات پارلمانی بیرون براند که یک منبع بی‌نام در حزب ملی اسکاتلند درباره برگزاری یک رای گیری دیگر بدون تایید دولت لندن سخن به میان آورد، اقدامی که احتمالا باعث افزایش دو دستگی میان استورجن و سالموند می‌شود. ایده‌ اعطای اختیارات بیشتر به اسکاتلند باعث عصبانیت و خشم بیشتر برخی اعضای محافظه کار پارلمان شده است. اشخاص برجسته محافظه کار پارلمان انگلیس با دولت درباره استفاده از قوانین پیچیده پارلمانی برای ممنوعیت رای دادن نمایندگان حزب ملی اسکاتلند درباره امور آموزشی و خدمات بهداشتی و درمانی انگلیس لابی کرده‌اند. همچنین این اعتقاد در میان برخی از اعضای پارلمان هم وجود دارد که پیشنهاد اعطای حق وتو به نمایندگان انگلیس در پارلمان برای قوانین مختص انگلیس، یک اقدام پیچیده است و حل مشکل را دشوار می‌کند. دیوید کامرون قول داده که در ۱۰۰ روز نخست دولت جدیدش قانونی را درباره آرای انگلیس برای قوانین خاص انگلیس تصویب کند. لازم به ذكر است اسكاتلند داراي ثروت‌هاي زير زميني بسياري است كه در صورت استقلال مي‌تواند به قطبي اقتصادي مبدل شود حال آنكه اكنون تحت استعمار انگليس است. خبر ديگر از اسكاتلند آنكه رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در پارلمان بریتانیا، می‌گوید این حزب با توجه به عملکرد قابل توجه در انتخابات اخیر و همچنین ضعف شدید حزب کارگر، به اپوزیسیون «واقعی و موثر» حزب حاکم بدل می‌شود. یکی از اعضای حزب ملی اسکاتلند گفت این حزب اپوزیسیون واقعی و موثر در مقابل حزب حاکم، حزب محافظه‌کار، خواهد بود.
به نوشته گاردین، بعد از کناره‌گیری «اد میلیبند» رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس، این حزب هم‌چنان بدون رهبر است و «آنگوس رابرتسون» رهبر حزب ملی اسکاتلند در پارلمان بریتانیا گفت با این شرایط حزب ملی‌گرایان اسکاتلند به اپوزیسیون «واقعی و موثر» علیه محافظه‌کاران تبدیل خواهد شد.در انتخابات اخیر انگلستان حزب ملی اسکاتلند پیروزی بی‌سابقه‌ای به دست آورد و از مجموع ۵۹ کرسی سهمیه اسکاتلند، ۵۶ کرسی را به دست آورد.رابرتسون هم‌چنین گفت: «به خاطر مردم اسکاتلند سراسر بریتانیا، باید یک حزب قوی و موثر در مقابل دولت محافظه‌کار وجود داشته باشد و ملی‌‌گرایان اسکاتلند تمایل دارند این مسئولیت را به عهده بگیرند.»وی ادامه داد کارگرها در پارلمان بریتانیا رهبر ندارند و رهبری این حزب در اسکاتلند نیز با بحران روبروست اما مساله عمیق‌تر از آن است چرا که کارگرها هیچ جایگزینی برای برنامه ریاضت اقتصادی محافظه‌کاران ندارند.رابرتسون ادامه داد: «در مقابل،‌ ملی‌گرایان اسکاتلند برنامه‌ای قوی برای مقابله با ریاضت اقتصادی و ایجاد اشتغال دارد. (این حزب) به‌علاوه مخالف جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپاست.»
وی خاطر نشان کرد: «اپوزیسیون موثر در مقابله با محافظه‌کاران قطعا برای مردم اسکاتلند خوب است اما مردم کل بریتانیا نیز از آن بهره‌مند خواهند شد.»انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی ده روز پیش شاهد برگزاری انتخابات سراسری بود و نامزدهای احزاب سیاسی مختلف برای کسب ۶۵۰ کرسی پارلمان این کشور به رقابت پرداختند.محافظه‌کاران که توانستند با کسب اکثریت مطلق آراء پیروز انتخابات شده و تشکیل کابینه دهند دو برنامه داشتند که یکی از آن‌ها برگزاری همه‌پرسی جدایی بریتانیا از اتحادیه‌اروپا و دیگری مخالفت با استقلال اسکاتلند از بریتانیاست.
خر ديگر آنكه جیم مورفی رهبر حزب کارگر اسکاتلند تاکید کرد که قصد دارد طی ماه آینده از این سمت استعفا کند چرا که ادامه حضور وی موجب تفرقه بیشتر در بین اعضای حزب خواهد شد. جیم مورفی رهبر حزب کارگر اسکاتلند پس از پیشتازی چشمگیر حزب ملی اسکاتلند در انتخابات اخیر پارلمانی، با انتقادات گسترده ای روبرو شده است.حزب ملی گرای اسکاتلند در انتخابات اخیر موفق به کسب ۵۶ کرسی از ۵۹ کرسی پارلمانی شده است. این حزب در انتخابات قبلی پارلمانی در انگلیس در سال ۲۰۱۰ میلادی تنها ۶ کرسی تصاحب کرده بود. حزب کارگر در انتخابات پارلمانی اخیر تنها یک کرسی در اسکاتلند به دست آورده است.گرچه جیم مورفی در نشست اخیر حزب کارگر اسکاتلند بار دیگر رای اعتماد گرفته است ولی همچنان بر تصمیم خود برای استعفا از این سمت اصرار دارد.مورفی در مصاحبه با بی بی سی تاکید کرد که این مساله روشن است که کسانی که انتخاب من به عنوان رهبر حزب کارگر را در ۵ ماه قبل نپذیرفتند همچنان با ادامه فعالیت من مخالفت می کنند و این مساله موجب تفرقه بیشتر در حزب خواهد شد.وی تصریح کرد: پیش از ترک این سمت، طرحی را برای اصلاحات در حزب ارائه خواهم کرد.

https://siasatrooz.ir/vdchzinw.23nikdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی