چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۶
کد مطلب : 77979
هشدار نسبت به افزایش آمار سقط جنین

چه مي توان كرد؟

چه مي توان كرد؟

نگاهي به آمار مي گويد آخرین آماری که از سقط‌ جنین در کشور منتشر شده، مربوط به سال ۷۷ است. بررسی كه نشان داد هر سال حدود ۹۰ هزار جنین در کشور به‌صورت قانونی و غیرقانونی سقط می‌شدند؛ یعنی به‌طور متوسط هر روز ۲۲۱ جنین و هر ساعت ۹ جنین.
آماري كه در دهه هشتاد به گفته مجید ابهری آسیب شناس اجتماعی ۱۰ درصدی افزايش يافت و اين روزها وزير بهداشت مي گويد كه آمار نسبت به گذشته هيچ تغييري نكرده است.
خانم وزير كه اشاره خاصي به اين زمان گذشته نمي كند و با بيان اينكه هیچ تغییری در آمار سقط جنین با توجه به افزایش جمعیت نسبت به گذشته وارد نشده است "تنها" از وجود اين آمار نزد سازمان پزشكي قانون كشور و وزارتخانه تحت مديريتش سخن مي راند.
اما در حاليكه تاكنون آمار دقيقي از سقط جنين در كشور مطرح نشده سازمان پزشکي قانونی از اول مهر ماه امسال اعلام کردکه صدور مجوز سقط جنین بدون رضایت پدر امکان پذیر است.
در این قانون عنوان شده است که شرایط باید برای سقط جنین مهیا باشد. ناقص الخلقه بودن جنین، عقب افتادگی ذهنی و جسمی جنین، سایر ناهنجاری های جنین و همچنین بیماری مادر که در صورت ادامه بارداري ممكن است جان او به خطر افتد، از جمله شرایطی است که برای آن مجوز سقط جنین صادر می شود. این شرایط باید به تایید سه پزشک متخصص رسیده باشد.
در حاليكه با توجه به قانون به تصويب رسيده به نظر مي رسد آمار سقط جنين از آنچه كه مسئولان ايده آل مي پندارند بالاتر رود.
موضوعي كه رییس بیمارستان شهید اکبرآبادی با هشدار نسبت به افزایش آمار سقط جنین در خصوصش مي گويد: آماری از بارداری‌های ناخواسته در دسترس نیست، اما تعداد آن کم نیست ضمن آنکه باید درنظر داشت حاملگی ناخواسته همیشه معادل سقط انتخابی نیست.
دکتر مریم کاشانیان با بیان اینکه سقط به معنای ختم حاملگی، قبل از این است که جنین قابلیت زندگی داشته باشد، اظهار کرد: حال اگر سقط به صورت خود به خودی اتفاق بیفتد، اصطلاح سقط برای آن استفاده می‌شود، اما اگر توسط فرد انجام شود، سقط جنایی تلقی می‌شود.
وی درباره عوارض ناشی از سقط جنین توضیح داد: همراه با سقط خود به خودی خونریزی ایجاد می‌شود.
اگر این خونریزی شدید باشد، تبعات خاص خود را دارد. البته اکنون طب پیشرفت کرده و اجازه نمی‌دهند زنی که در حال سقط است و خونریزی پیدا کرده است، حالش رو به وخامت بگذارد. بنابراین شاید برایش چندان مشکل‌ساز نباشد و می‌تواند حاملگی‌های بعدی را داشته باشد مگر آنکه دارای عوامل زمینه‌ای بوده وسقط تکرار شود.
کاشانیان با بیان اینکه اگر فرد خود اقدام به سقط نماید، بسته به آن که با چه روشی آن را انجام دهد، تبعات به خصوصی را متحمل می‌شود، گفت: در این صورت جنین سالم است اما از مواد و روش‌هایی برای سقط استفاده می‌شود تا جنین از بین برود.
وی افزود: سن حاملگی حائز اهمیت است، هر چقدر سن حاملگی بیشتر باشد، عوارض بیشتر است، روشی هم که استفاده می‌شود حائز اهمیت است، که اگر دارویی باشد عوارض کمتری دارد تا استفاده از وسایل. همچنین فرد انجام دهنده عمل سقط نیز مهم است اگر متبحر و متخصص باشد طبیعتا عوارض کمتری گریبانگیر فرد می‌شود و اگر فرد حرفه‌ای نباشد می‌تواند عوارض وخیمی بر جای بگذارد. به عنوان مثال شخصی که نا وارد باشد ممکن است در پی انجام کورتاژ رحم را سوراخ کند.
وی افزود: سوراخ شدن رحم، می‌تواند باعث عفونت شکمی، خونریزی و مرگ شود.
رییس بیمارستان اکبرآبادی همچنین با اشاره به اینکه محیط انجام سقط نیز حائز اهمیت است، عنوان کرد: تفاوت دارد که سقط در یک محیط استریل بیمارستانی انجام شود یا در پستوی یک خانه. بنابراین عوامل بسیاری بر روی سرنوشت سقط و عوارض آن اثر می‌گذارند.
وی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا سقط انتخابی را به عنوان روشی برای قطع حاملگی یا پیشگیری از ادامه آن پیشنهاد نمی‌کنند، مسلما عوارض سقط غیر قانونی بالاست، چون این امکان وجود دارد که توسط افراد غیرحرفه‌ای و در مکان‌های غیراستریل و با متدهای غیرعلمی و درست انجام شود، وجود دارد.
این متخصص زنان و زایمان در پاسخ به اینکه آیا احتمال نازایی پس از استعمال داروهای تزریقی برای سقط جنین وجود دارد، گفت: دارو کم‌خطرتر است اما اگر روشی مکانیکی استفاده شود، عوارض بیشتر است. اگر کورتاژ باعث از بین رفتن قشر داخلی رحم شده یا در شرایط غیراستریل انجام و عفونت وارد رحم شود به این علت که عفونت، لوله‌های رحمی را می‌بندد، ریسک نازایی را بالا می‌برد.
رییس بیمارستان شهید اکبرآبادی افزود: آماری از بارداری ناخواسته در دسترس نیست اما تعداد آن کم نیست.
وی با بیان اینکه آمار سقط جنین رو به افزایش است، گفت: البته حاملگی ناخواسته همیشه معادل سقط انتخابی نیست. بسیاری ناخواسته حامله می‌شوند اما تن به تقدیر می‌دهند و بارداری را ادامه می‌دهند. افراد معدودی نیز به علت شرایط خاص زندگی به دنبال سقط می‌روند.
اما در حاليكه هشدارها بيانگر اين موضوع هستند كه آمار سقط جنين در حال بالارفتن است و باتوجه به آنكه آمار بالايي از اين سقط‌ها به صورت غيرقانوني صورت مي گيرد موضوعي كه در وهله اول مهم جلوه مي كند پيداكردن راه حلي براي كاهش آمار سقط جنين در كشور است.
راه حلي كه محمد جمشيدي،جامعه شناس در خصوصش به "سياست روز" مي گويد: راه حل کاهش آمار سقط جنین در میان زوج‌ها افزایش آگاهی جوانان از روش‌های پیشگیری از بارداری است .
وي بابيان اينكه اگر روش‌های درست تنظیم خانواده و راه‌های اورژانسی پیشگیری از بارداری در سطح وسیع آموزش داده شود ، مسلماً میزان تقاضا برای سقط جنین کاهش قابل توجهی می‌یابد،ادامه مي دهد: در مورد مقابله با افرادی که با برقراری روابط نامشروع اقدام به سقط جنین کرده‌اند می‌بایست مراکز غیر قانونی و غیر مجاز که این کار را انجام می‌دهند شناسایی نموده و با تشدید مجازات آن‌ها و ایجاد مراکز نگهداری از کودکان ناخواسته و اطلاع رسانی در مورد خطرات جانی و عواقب دنیوی و اخروی سقط جنین جنایی به ویژه از طریق تلویزیون و رادیو در کوتاه مدت از آمار سقط جنین کاست.
به هر حال سقط جنين از آن دست موضوع هايي است كه
حساسيت ها پيرامون آن طي اين سالها بسيار بالا بوده و شايد تا حدودي نسبت به آن بي توجهي شده است،اما با توجه به آنكه بسیاری از این سقط‌ها با مرگ‌ومیر مادران همراه هستند و عوارض جبران‌ناپذیری به دنبال دارند بايد فرهنگ عمومي جامعه به سمتي پيش رود كه با ارائه آموزش هاي مناسب به زوجين جوان در بهبود وضعيت نامطلوب موجود كمك كنند. 

آرزو بهاري

https://siasatrooz.ir/vdci33ay.t1ayy2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی