پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۳
کد مطلب : 93449
بيست و نهمين سناتور آمريكايي هم به برجام آري گفت

اوباما و مخالفان توافق هسته‌اي به دنبال ياركشي سياسي

اوباما و مخالفان توافق هسته‌اي به دنبال ياركشي سياسي

علي‌رغم تلاش لابي غربي - صهيونيستي براي رد برجام در كنگره، اما با حمايت بيست و نهمين سناتور آمريكايي از توافق هسته‌اي احتمال اينكه آرايش سياسي اوباما و حاميانش بر آراي نمايندگان مخالف در كنگره چيره شود بالا رفته است.
نمایندگان کنگره آمریکا در حالي قرار است روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) يعني بيست يك روز ديگر درباره "قطعنامه عدم‌ پذیرش" برنامه جامع اقدام مشترک رأی‌گیری كنند كه ديروز یک سناتور دموکرات دیگر به جمع حامیان برنامه جامع اقدام مشترک پیوست تا تعداد حمايت‌كنندگان از برجام به بیست‌ و نه نفر برسد.
پتی مورای، سناتور واشنگتنی و چهارمین دموکرات ارشد سنا، در حالي به صورت رسمی اعلام کرد که از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حمایت می‌کند كه به نظر مي رسد کار تندروهای کنگره برای متوقف کردن توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ سخت‌تر شده است.
پایگاه خبری - تحلیلی پولیتیکو می‌نویسد اگرچه از مورای انتظار می‌رفت که در صف حامیان برجام قرار گیرد، اما اعلام رسمی موضعش دولت اوباما را به ۳۴ رأی که برای پابرجا ماندن وتوی قطعنامه رد برجام نیاز دارد، نزدیک‌تر ساخت.
تنها دو سناتور دموکرات اعلام کرده‌اند که با توافق در کنگره مخالفت خواهد کرد: سناتور چاک شامر از نیویورک، و سناتور رابرت منندز، از نیوجرسی.
اوایل هفته جاری، برجام از حمایت سناتور هری رید، رهبر اقلیت دموکرات،‌ نیز برخوردار شد و وی این توافق را "بهترین راه" برای فرو نشاندن جاه‌طلبی‌های نظامی ایران معرفی کرد.
سناتور رید در مصاحبه‌ای با "واشنگتن پست" به ‌طور محتاطانه ابراز امیدواری کرد که رأی کافی در سنا، برای جلوگیری از تصویب قطعنامه‌ای با دوسوم آرا به‌طوری که در برابر وتوی رئیس‌جمهوری مصون شود، وجود دارد.
به گزارش تسنيم، سوزان کالینز سناتور جمهوری‌خواه هنوز موضع نهایی خود در‌خصوص توافق هسته‌اي را اعلام نکرده است. وی آخرین سناتور جمهوری‌خواهی است که می تواند در کنار رئیس‌جمهور آمریکا در حمایت از توافق هسته‌اي قرار گیرد.
برخی ناظران بر این باورند که کالینز ممکن است ماه آینده تنها سناتور جمهوری‌خواهی باشد که به قطعنامه پیشنهادی در مخالفت با توافق هسته‌اي ایران، رای منفی خواهد داد.
یکی از مشاوران کالینز در این‌باره تاکید کرد: در شرایط کنونی، کالینز هنوز در حال جمع‌آوری اطلاعات زیادی است و به تصمیم نهایی نرسیده است.
وی این مساله را تایید کرده است که کالینز در‌خصوص توافق هسته‌اي ایران هنوز مردد است. مشاور کالینز تصریح کرد: وی هنوز نگران برخی زمینه‌هاي توافقنامه است، از جمله فقدان یک رژیم بازرسی خوب تا اطمینان دهد ایرانی‌ها در اجرای توافقنامه به دنبال تقلب نیستند. کالینز با مقام‌هایی از هر دو طرف در‌خصوص این مساله پیچیده و مهم دیدار کرده است. وی بر این باور است که یک رژیم بازرسی خوب واقعا برای این توافقنامه لازم است و این مساله را در تصمیم‌گیری نهایی خود لحاظ خواهد کرد.
پس از اعلام مخالفت لیزا مورکوفسکی سناتور جمهوری‌خواه آلاسکا با توافق هسته‌اي ایران، کالینز آخرین سناتور جمهوری‌خواهی است که هنوز نظر نهایی خود را اعلام نکرده است.
کالینز یکی از ۷ سناتور جمهوری‌خواهی است که نامه جنجالی به دولت ایران در ماه مارس را امضا نکرده است. در این نامه سناتورهای آمریکایی هشدار داده بودند که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا ممکن است توافق هسته‌اي را لغو کند.
اوباما برای اینکه بتواند مصوبه مجلس نمایندگان در مورد توافق هسته‌ای با ایران را وتو کند، به ۱۴۴ رأی در مجلس نمایندگان و ۳۴ رأی سنا نیاز دارد بسیاری از نمایندگان و سناتور‌ها هنوز قضاوت خودشان را از توافق هسته‌ای علنی نکرده‌اند و به همین خاطر، هنوز برآورد دقیقی از تعداد موافقان و مخالفان توافق هسته‌ای در سنا و مجلس نمایندگان امریکا وجود ندارد اما برای آن که بلوک ۵۴ نفری جمهوری‌خواهان سنا بتواند توافق وین را با دوسوم آرا تصویب کند به رأی ۱۳ دموکرات نیاز دارد. سنا ۱۰۰ کرسی دارد اما هری رید ابراز امیدواری کرد که حداقل ۴۱ دموکرات از باراک اوباما حمایت کنند.
به‌نوشته واشنگتن پست در صورتی که دموکرات‌ها ۴۱ رأی داشته باشند می‌توانند با استفاده از یک ترفند قانون‌گذاری (موسوم به فیلیباستر) مانع وضع قطعنامه جمهوری‌خواهان شوند که در آن صورت حتی نیازی به وتوی رئیس‌جمهوری نخواهد بود.
پيشتر سخنگوی کاخ سفید درباره احتمال استفاده رئیس‌جمهور آمریکا از وتو در‌خصوص توافق هسته‌اي با ایران گفت دیدگاه ما این است که می‌خواهیم تا جایی که می‌توانیم، با اعضای کنگره تعامل کنیم تا آنان را راضی به حمایت از توافق کنیم.
ارنست گفته بود چیزی که در حال حاضر رویش تمرکز داریم این است که بتوانیم تا جایی که می توانیم، در سنا و مجلس نمایندگان به اندازه‌اي نماینده حمایت‌کننده جلب کنیم که بتوانیم قدرت وتو را حفظ کنیم.

آيپك همچنان كارشكني مي‌كند
در حالی که اندک زمان دیگری برای تصمیم‌گیری کنگره درباره توافق هسته‌ای با ایران باقی مانده لابی پرنفوذ صهیونیست‌ها در آمریکا سخت در تلاش است تا این توافق را به شکست بکشاند.
کمیته امور عمومی آمریکا - اسرائیل (ایپک) که یک لابی اسرائیلی جناح راستی است در حال هزینه کردن میلیون‌ها دلار برای به شکست کشاندن توافق هسته‌ای ایران است، تلاشی که تاکنون جواب نداده است و این لابی اندک زمان دیگری فرصت دارد تا کنگره و افکار عمومی مردم آمریکا را برای رد کردن این توافق همراه کند.
کمیته امور عمومی اسرائیل و آمریکا موسوم به «آیپک» که از لابی‌های حامی تل‌آویو در کنگره آمریکاست اخیرا یک کمپین گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند تا قانونگذاران آمریکایی را برای رد توافق متقاعد کنند.
این لابی طی روزهای اخیر کمپینی چندین میلیون دلاری تلویزیونی و دیجیتالی را در سراسر آمریکا علیه توافق آغاز کرده است. با اينكه هنوز سرنوشت برجام در كنگره آمريكا مشخص نيست اما به نظر مي رسد رقابت رئيس‌جمهوري امريكا با كرسي‌نشينان كنگره احتمال پيروزي اوباما از درصد بالايي برخوردار است.

https://siasatrooz.ir/vdci35a3.t1ap52bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی