يکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۰
کد مطلب : 100992
چرا اختلاف با شهردار انقدر زود شروع شد؛

تَکرار شورای اول - سکانس اول

تَکرار شورای اول - سکانس اول

پس از انتصاب سه بازنشسته به‌عنوان معاونان شهردار تهران که واکنش اعضای شورای شهر تهران حتی رئیس شورای شهر را هم درپی داشت، کرسی‌نشینان بهشت این بار موضوع دیگری را مطرح کرده‌اند.
با اینکه هنوز یک ماه از انتخاب محمدعلی نجفی با ۲۱ رای به‌عنوان شهردار تهران نمی‌گذرد، برخی از اعضای شورای شهر تهران بحث کاهش اختیارات شهردار را مطرح می‌کنند که براساس آن برخی اختیارات شهردار تهران در شورای سوم به شهردار داده شده است.
افشین حبیب‌زاده، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با اشاره به اینکه معتقدیم برخی اختیارات شهردار تهران توسط شورای شهر باید لغو شود، گفته است:‌ «اختیارات شهردار در مواردی مثل بهره‌برداری‌ها از املاک و واگذاری آن به افراد باید مجددا بررسی شود. پیشنهاد ما لغو تفویض اختیارات شهردار تهران توسط شورای شهر است.
علاوه‌بر این، مهلتی مشخص می‌شود تا شهرداری مواردی را که علاقه‌مند به تفویض اختیار است، اعلام کند و آن موارد مجددا در شورا مورد بررسی قرار گیرد.» شورایی‌ها معتقدند باید برخی از اختیارات شهردار از او گرفته شود تا شورا توانایی نظارت کافی برعملکرد مالی او را داشته باشد. البته این نخستین بار نیست که برخی از شورایی‌ها موضوع کاهش اختیارات شهردار تهران را مطرح می‌کنند.
در شورای چهارم برخی از اعضای شورای شهر تهران که از منتقدان شهردار وقت به شمار می‌آمدند، معتقد بودند که اختیارات مالی شهردار تهران حتی فراتر از اختیارات یک وزیر است. در همان شورا ۲۲ نفر از ۳۱ عضو شورای شهر تهران در اعتراض به‌ آنچه نبود شفافیت مالی در سیستم مالی شهرداری تهران بود، طرحی را با نام لغو اختیارات تفویض‌شده به شهردار امضا کردند تا به قید یک فوریت در دستور جلسه شورای شهر تهران بررسی شود، اما یک فوریت این طرح در جلسه شورای شهر رای نیاورد و قرار شد موضوع به صورت عادی در کمیسیون‌ها بررسی شود. حالا این تصمیم از سوی شورایی گرفته شده که با رای قاطع شهردار فعلی را انتخاب کرده است.
ابوالفضل قناعتی، عضو سابق هیات‌رئیسه شورای شهر تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» در پاسخ به این سوال که آیا این موضوع نشان‌دهنده اعتماد نداشتن اعضا به شهردار منتخب‌شان است، می‌گوید: ۲۱ عضو شورای شهر تهران با تصمیم قاطع، فردی را به‌عنوان شهردار تهران انتخاب کرده‌اند، پس این نشان از قبول نداشتن شهردار منتخب نیست و چنین فردی مورد تایید است که انتخاب شده است.
وی با اشاره به شورای سوم و اینکه در آن شورا بود که شورای شهر تهران تصمیم به افزایش اختیارات شهردار تهران گرفت، می‌افزاید: آن زمان اعضای شورای شهر تهران معتقد بودند فرد اصلح و توانمندی را به‌عنوان شهرداری تهران انتخاب کرده‌اند تا شهر را سر و سامان دهد و برای این کار باید اختیارات بیشتری به او داده‌ شود، که این اتفاق افتاد و شورای شهر اختیارات شهردار را افزایش داد که این نشان از اعتماد شورایی‌ها به شهردار منتخب بود.
اما با این حال قناعتی معتقد است که می‌توان به موضوع کاهش اختیارات شهردار در این دوره از دو منظر نگاه کرد؛ نگاه اول این است که اعضای شورای شهر با این تصمیم خودشان را زیر سوال برده‌اند، چراکه با توجه به وسعت تهران و حجم مشکلات این شهر کاهش اختیارات شهردار باعث محدود شدن او می‌شود. به اعتقاد وی، این موضوع نشان می‌دهد که اعضای شورای شهر انتخاب اصلحی نداشتند و در تدبیرش تردید دارند که خواهان محدود کردن او هستند.
قناعتی می‌افزاید: نگاه دوم این است که اعلام این موضوع از سوی اعضای شورای شهر شاید به این دلیل باشد که در زمان انتخاب خوب تحقیق نکردند و نگاه کارشناسی به انتخاب شهردار نداشتند و مبنای انتخاب آنها جریانی و سیاسی بوده است، چراکه اگر انتخاب براساس شایسته‌‌سالاری بود، باید به دادن چنین اختیاراتی به شهردار اعتماد می‌کردند.
به اعتقاد این عضو سابق شورای شهر، اینها پارادوکس‌هایی است که اتفاقات اخیر و تصمیمات شورای شهر را در ذهن انسان ایجاد می‌کند. با این حال باید منتظر ماند و دید که آیا چنین طرحی به سرنوشت طرح مطرح‌شده در شورای چهارم دچار می‌شود یا اعضای شورای پنجم بر سر تصمیم خود خواهند ایستاد و شهردار منتخب‌شان را محدود‌تر از شهردار قبلی خواهند کرد.(جهان‌نیوز)

https://siasatrooz.ir/vdci3uazrt1au32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی