يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۵
کد مطلب : 91324

ليبي پيش‌درآمد سوريه

در سال ۲۰۱۱ ائتلاف غربي و عربي به بهانه حمايت از مردم ليبي حملات گسترده‌اي را به اين کشور صورت دادند که...

در سال ۲۰۱۱ ائتلاف غربي و عربي به بهانه حمايت از مردم ليبي حملات گسترده‌اي را به اين کشور صورت دادند که ده‌ها هزار کشته و زخمي بر جاي گذاشت. جنگ ليبي در حالي به پايان رسيد که همزمان در غرب آسيا، گروه‌هاي تروريستي از چند جهت سوريه را هدف قرار دادند به گونه‌اي که برخي منابع خبري از تسلط تروريست‌ها بر ۷۰ درصد سوريه خبر دادند و اگر نبود وحدت مردم و ارتش سوريه و حمايت‌هاي مقاومت منطقه و روسيه ،تروريست‌ها بر کل سوريه سلطه مي‌يافتند.
اين روزها در حالي افکار عمومي جهان معطوف به تحولات ليبي و جنايات داعش در اين کشور شده‌اند که روند تحرکات غرب در قبال سوريه امري قابل توجه است. آمريکا و ترکيه توافقنامه آموزشي ۲ هزار نيروي به اصطلاح معارض سوري را امضاء کرده‌اند. ماموريت تعريف شده براي آنان اقدام نظامي در سوريه براي سرنگوني نظام اين کشور است.
مشابه چنين طرحي نيز در عربستان صورت گرفته و آمريکا مامور آموزش ۱۵ هزار معارض سوري در اين کشور است. گزارش‌ها از اردن نشان مي‌دهد که آمريکا و انگليس نيروهاي آموزشي به اين کشور اعزام کرده‌اند در حالي که کشورهاي عربي شوراي همکاري خليج‌فارس نيز به بهانه حمايت از اردن در برابر قاتلان خلبان اردني به اين کشور نيرو فرستاده‌اند.
از مرزهاي جولان نيز خبر مي‌رسد صهيونيست‌ها به شدت حمايت از گروه‌هاي تروريستي را پيگيري مي‌کنند و اين منطقه به جايگاه تروريست‌ها مبدل گرديده صهيونيست‌ها براي جلب رضايت صهيونيست‌ها حتي نقشه‌‌اي از منطقه ترسيم کرده‌اند که بخشي از آن واگذاري سرزمين به نام آنان است.
از سوي ديگر آمريکا براساس طرح ارائه شده از سوي اوباما به کنگره براي سه سال عمليات نظامي به اصطلاح عليه تروريسم را خواستار شده در حالي که محدوديتي براي حملات خود قائل نشده است. جالب توجه آنکه آمريکا به بهانه مقابله با تروريسم زيرساخت‌هاي سوريه را هدف قرار مي‌دهد. مجموع آنچه در قبال سوريه در حال شکل گرفتن از زنجيره‌اي از تحرکات در سراسر مرزهاي اين کشور مي‌باشد. در مرزهاي عراق و سوريه آمريکا به حمايت و تسليح تروريست‌ها مي‌پردازد و در ساير نقاط نيز نيروهاي غربي - عربي و صهيونيست‌ها و گروه‌هاي تروريستي با نام مستعار و جعلي معارضان سوري قرار دارند.
با توجه به سابقه تاريخي غرب و تجربه تحرکات آنان در جنگ ليبي در سال ۲۰۱۱ اين سناريو مطرح است که برجسته‌سازي بحران ليبي در مقطع کنوني براي انحراف افکار عمومي از تحرکات غرب در غرب آسيا باشد. آمريکايي‌ها بارها تاکيد کرده‌اند که سرنگوني اسد هدف نهايي آنان و آموزش معارضان سوري نيز تا بهار به طول مي‌انجامد اين سناريو مطرح است که غرب افکار عمومي را از تحرکات سوريه به حاشيه‌ها سوق داده تا در آينده سخت، خود را براي عمليات نظامي گسترده عليه سوريه بيازمايد که محور آن را سرنگوني نظام سوريه و سلطه بر اين کشور تشکيل مي‌دهد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdci5pa3.t1azr2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی