يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
کد مطلب : 99254

وعده‌های تازه روحانی برای ۴ سال بعد

وعده‌های انتخاباتی همیشه برای مردم جذاب است، این جذابیت آنجا بیشتر می‌شود که یک نامزد...

وعده‌های انتخاباتی همیشه برای مردم جذاب است، این جذابیت آنجا بیشتر می‌شود که یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در شعارهای انتخاباتی خود وعده دهد که ما می خواهیم، هم سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ اقتصاد و صنعت.
چنین وعده‌ای از سوی آقای روحانی رئیس جمهور، با مذاکرات و توافق هسته‌ای برای اجرا شدن آن وعده همراه می‌شود. اعتقاد و برداشت دولتمردان دولت تدبیر و امید براین اساس بود که اگر موضوع پرونده هسته‌ای حل شود، گره از مشکلات کشور به ویژه اقتصادی باز خواهد شد.
اکنون نزدیک به ۲ سال از امضای توافق هسته‌ای و اجرای آن از سوی دو طرف می‌گذرد، اما آنچه که احساس می‌شود آن وعده‌ای نیست که دولت محترم خود را به آن پایبند می‌داند، بلکه بدعهدی‌های طرف مقابل به ویژه آمریکا بر سر راه اجرای تعهدات ۱+۵ موانعی ایجاد کرده که باعث گشته تا ایران از بابت توافق هسته‌ای آن توقعی که براساس برجام داشت برآورده نشود.
دولت ظرفیت خود را به همراه هزینه‌های مذاکرات هسته‌ای صرف آن نموده و اگر نگوییم همه ظرفیت‌های دولت، اما بخش زیادی از آن مصروف امر مذاکرات و برجام شد تا آنچه در آرزوی دولت تدبیر و امید بود برآورده شود. تلاش‌های انجام شده از سوی دولت و تیم هسته‌ای به غایت سخت و نفس‌گیر بود و نمی‌توان تلاش آنها را نادیده گرفت، اما آنچه که انتظار می‌رفت اتفاق نیفتاد.
می‌توان گفت که یکی از دلایل انتخاب آقای روحانی در سال ۹۲ به عنوان رئیس جمهور و اقبال مردمی ‌به او همین وعده حل موضوع هسته‌ای و برچیده شدن همه تحریم‌های اقتصادی بود. اما هم اکنون و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم، شاهد طرح وعده‌های انتخاباتی دیگری از سوی آقای روحانی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستیم.
روحانی در آخرین مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری وعده داد؛ «من آمادگی دارم غیر از تحریم‌های هسته‌ای، سایر تحریم‌ها را به خوبی و با قدرت بردارم و منفعت و عزت را به ایران بازگردانیم.» نامزد انتخابات ریاست جمهوری فردای مناظره، پس از ضبط برنامه تبلیغاتی خود در صدا و سیما در جمع خبرنگاران وعده داد؛ «یکی از طرح‌های ما در پایان دولت دوازدهم این است که صادرات غیرنفتی‌مان دو برابر شود، همچنین در پایان دولت، فقر مطلق در کشور از بین برود که ما از هم اکنون این کار را آغاز کرده‌ایم و قدم به قدم در حال پیشروی هستیم.»
درباره سخن آقای روحانی در مناظره جمعه شب که گفته است آمادگی دارم غیر از تحریم‌های هسته‌ای سایر تحریم‌ها را به خوبی و با قدرت بردارم و منفعت و عزت را به ایران بازگردانم، باید گفت که آیا تحریم‌های هسته‌ای با توجه به مذاکراتی که انجام شده و به برجام رسیده، لغو شده است که شما قصد دارید، دیگر تحریم‌ها علیه ایران را با قدرت بردارید؟! تعلیق برخی از تحریم‌ها حاصل مذاکرات هسته‌ای است.
باید به این نکته توجه داشت که، تحریم‌های غیرهسته‌ای به مسائلی همچون، حقوق بشر، ادعای دروغ حمایت ایران از تروریسم، پیشرفت‌های موشکی و بحران منطقه ارتباط دارد، اگر آقای روحانی ادعای برچیدن بقیه تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را دارد، باید بر سر تک‌تک آن موضوعات مذاکره کرده و براساس گفته‌های خود او، برجام‌های دیگری را رقم بزند تا تحریم‌ها برداشته شود. آیا او اگر در دور دوم بار دیگر رئیس‌جمهور شود، اجازه مذاکره بر سر موضوعات بسیار مهم و حساسی همچون موشکی، حقوق بشر و بحران غرب آسیا را دارد؟
اینکه تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی علیه ایران برداشته شود فی نفسه اقدام خوبی است اما به چه قیمتی؟ تجربه برجام آیا این اجازه را می‌دهد که جمهوری اسلامی‌ایران بار دیگر به غرب و آمریکا اعتماد کند و بر سر مسائل بالا، پای میز مذاکره بنشیند؟
ضمن اینکه آن مسائل نام برده شده که آرزوی آمریکایی‌ها است، در اختیار رئیس‌جمهور نیست، بلکه نظام اسلامی ‌باید به جمع‌بندی برسد که آیا درباره آنها مذاکره انجام شود یا نه! در سخن آقای روحانی جمله‌ای دیده می‌شود که جای شگفتی دارد، آنجا که گفته است؛ «... منفعت و عزت را به ایران بازگردانیم.» آیا ایران در این ۳۸ سال گذشته بی‌عزب بود که او قصد دارد عزت را به ایران بازگرداند؟
ایران و مردم انقلابی آن سال‌ها است با عزت مقابل همه دشمنی‌ها، تهدیدات و تحریم‌های اقتصادی ایستادگی کرده و عزت خود را فدای وعده‌های پوچ دشمنان و آمریکا نکرده است، ایران، ابرقدرتی آمریکا را به چالش جدی کشانده به گونه‌ای که مقامات کاخ سفید درمانده از چگونگی رفتار و برخورد با ایران هستند. عزت ایران اسلامی ‌به پایداری مردم و آرمان‌های انقلاب اسلامی‌است.
نمی‌توان پیشرفت‌های موشکی نیروهای مسلح را که عامل اصلی بازدارندگی مقابل تهدیدات دشمنان است، به پای میز مذاکره کشاند. این موضوع بارها از سوی فرمانده کل قوا و فرماندهان ارشد ارتش و سپاه مطرح شده که به هیچ عنوان درباره مسائل نظامی ‌مذاکره نخواهیم کرد.
اگر وعده آقای روحانی برای۴ سال آینده بر مبنای مذاکره درباره مسائل مطرح شده نباشد، پس چگونه ادعا می‌کند که می‌تواند مابقی تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران را بردارد؟! کافی است مردم به عمق برجام توجه کنند و نتایج آن را بررسی کنند تا ببینند که برجام هسته‌ای چه ثمراتی برای کشور داشته است تا درباره وعده‌های تازه آقای روحانی به نتیجه برسند.
وعده دو برابر کردن صادرات غیرنفتی و ریشه‌کن کردن فقر مطلق با سیاست‌های اقتصادی موجود دولت هم دست نیافتنی است، پس نامزدها برای جلب آرای مردم وعده‌های واقعی به مردم بدهند.

مولف : محمد صفري
https://siasatrooz.ir/vdci5ra3.t1a3w2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی