سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵
کد مطلب : 98714
نقش آمریکا در کشتار یمنی‌ها پر رنگ‌تر می‌شود

معامله ترامپ با سعودی در یمن

رئیس‌جمهور آمریکا به پنتاگون دستور تشدید حملات و اقدامات نظامی در یمن را صادر کرده است.
در حالی که حملات ائتلاف عربستان سعودی به یمن بزودی سه ساله می‌شود، رسانه‌ها از دستور دونالد ترامپ برای تشدید اقدامات نظامی آمریکا در یمن خبر داده‌اند.
از فروردین ماه سال ۱۳۹۴ بود که عربستان سعودی با تشکیل ائتلافی از کشورها حملات گسترده خود علیه مردم یمن را آغاز کرد؛ حملاتی که به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی و متواری آغاز شد و تاکنون بیش از ۱۰ هزار کشته بر جای گذاشته است. دو سال کامل است که حملات همه‌جانبه ائتلاف سعودی به یمن ادامه دارد اما متجاوزان نتوانستند در جنگی که در ابتدا قول داده بودند «جنگی کوتاه مدت و سریع» خواهد بود، توفیقی یابند.
البته شدت حملات به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور که با حمایتهای آمریکا و غرب انجام شده، سبب مشکلات گسترده از قبیل کمبود مواد غذایی، سوختی و بیماری‌های مختلف برای غیرنظامیان به ویژه کودکان یمنی شده است. حال خبرها حاکی است که رئیس جمهور آمریکا به پنتاگون (وزارت دفاع) دستور تشدید اقدامات نظامی این کشور در یمن را صادر کرده است.در حالی که طی دو هفته اخیر، سه محموله نظامی تسلیحاتی به دست القاعده در جنوب یمن افتاده است، اکنون اسپوتنیک گزارش داده که دونالد ترامپ دستور تشدید حملات نظامی به گروه تروریستی القاعده در شبه جزیره عرب در یمن را داده است.
به نظر نمی‌رسد این مقدار تسلیحاتی و اقدام نظامی صرفا برای القاعده باشد. ادعای امریکایی‌ها مبنی بر مقابله با القاعده در یمن در حالی مطرح شده است که درباره مواضع واقعی این کشور در یمن، سوالات و تردیدهای جدی مطرح شده است. بر همین اساس، برخی رسانه‌های یمنی در گزارش‌هایی تاکید کردند که آمریکا از طریق ائتلاف عربستان در حال تغذیه تسلیحاتی القاعده در یمن است.
در گزارش اسپوتنیک با تاکید بر «استراتژی جدید ترامپ برای مقابله با تروریسم» آمده است: «مقامات آمریکایی می‌گویند که القاعده در شبه جزیره عرب به تعدادی از حملات انجام شده و یا حملات ناکام در غرب از قبیل تیراندازی به دفتر مجله شارلی ابدو فرانسه ربط داشتند و در نتیجه آنها برای آمریکا به نسبت داعش، تهدید بزرگ‌تری هستند».این رسانه روس ادامه داد: «طی دو روز هفته جاری ارتش آمریکا به طور بی سابقه‌ای ۳۰ بار به مواضع این گروه در جنوب و مرکز یمن حملات هوایی کرد. این حملات، اولین حملات آمریکا پس از عملیات ۲۹ ژانویه در استان البیضا بود که در آن علاوه بر ستیزه‌جویان القاعده، ۲۴ غیرنظامی یمنی که در بین آنها کودک هم بودند، کشته شدند و یک نیروی ویژه آمریکایی هم کشته و چندین تن دیگر زخمی شدند و یک بالگرد آمریکایی نابود شد». «کارشناسان معتقدند که تصمیم ترامپ برای تشدید تلاش‌ها به منظور توقف گسترش این گروه افراطی به سراسر کشور جنگ زده یمن، نشانگر تمایل رئیس‌جمهور برای تسلیم شدن در برابر فرماندهان نظامی در موضوعات امنیت ملی است».
سخنگوی پنتاگون اما حملات اخیر را تنها مختص به مقابله با فعالیتهای القاعده در یمن ندانسته و تاکید کرده که این حملات به منظور ممانعت از استفاده از اراضی تحت کنترلشان برای طراحی و برنامه‌ریزی جهت اجرای حملات در خارج از مرزهای یمن و در کشورهای غربی انجام شده است.مطابق گزارش‌های سازمان‌های آمریکا، حمله عربستان به یمن منجر به گسترش و نفوذ القاعده در این کشور شده و دولت جدید آمریکا با حمایت از این حمله قصد دارد مصداق و دلیلی برای گفتمان «تروریسم اسلامی» خود پیدا کند.
وبگاه «تعز نیوز» به بررسی ماهیت و اهداف دولت جدید آمریکا از انجام چنین عملیاتی در یمن پرداخته است:از ابتدای حمله ائتلاف عربستان سعودی به یمن در فروردین سال ۲۰۱۵،‌ منطقه گازی و نفت خیز «حضرموت» بدون هیچ مقاومتی و دو دستی در اختیار عناصر القاعده گذاشته شد و نیمه اول از اولین ماه حمله عربستان به یمن، بیش از ۱۸۸۴ زندانی که بیشترشان از عناصر وابسته به القاعده بودند و در بینشان از سرکرده‌های این گروه تروریستی نیز وجود داشت، از زندان فراری داده شد. این زندانی‌ها بعد از آنکه زندان‌های آن‌ها هدف حملات هوایی قرار گرفت، موفق شدند فرار کنند و در حادثه‌ای مشابه و به هنگام حضور منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن در عدن، کمیته‌های وابسته به وی ۸۸۷ زندانی را از زندان «المنصوره» فراری دادند و بعد از آن مدارک زندانیان را در آنجا به آتش کشیدند.
این اقدامات، با هدف تکرار سناریو و تجربه عراق و لیبی در یمن صورت گرفت تا از این رهگذر، هرج و مرج و خشونت در این کشور بیشتر شود.در همین راستا، وزارت خارجه آمریکا، در گزارش سالانه خود از تروریسم که در ژوئیه ۲۰۱۵ منتشر شده، گفته است که گروه تروریستی القاعده با وجود اینکه سرکرده‌های مهم خود را از دست داده، ولی توانسته است در استان‌های جنوبی و شرقی یمن گسترش پیدا کرده و پایگاه‌های امنی برای خود در این کشور ایجاد کند.االقاعده در اولین سال حمله عربستان به یمن توانست بندری مهم در این کشور را تصرف کند که مطابق گزارش‌های وزارت خارجه آمریکا روزانه ۵ میلیون دلار از عواید گمرکی و کالاهای قاچاق به جیب می‌زند و این نکته را باید یادآور شد که القاعده یک سال کامل بر این مناطق راهبردی سیطره داشته و ائتلاف عربی عربستان مشغول تخریب پل‌ها، راه‌ها، کارخانه‌ها و محاصره یمن است.«متیو باربن»، نویسنده آمریکا در روزنامه «هافینگتن پست» در چرایی این اقدام عربستان می‌نویسد که موضوع تنها به اینجا محدود نمی‌شود که عربستان سعودی سیاست نرمی در رابطه با القاعده در پیش گرفته بلکه این کشور با اعمال محاصره بر یمن که منجر به کشته شدن صدها شهروند یمنی شده است، به این گروه تروریستی در سیطره بر این مناطق کمک کرده است.
وی ادامه می‌دهد، عربستان سعودی با این کار می‌خواهد شهروندان بی‌نوای یمنی را به سمت تروریست‌ها سوق دهد که این مسئله موجب گسترش القاعده در یمن شده و مرکز بین‌المللی و مستقل بحران‌ها در آخرین گزارش خود با عنوان «القاعده در یمن؛ پایگاهی در حال گسترش» می‌نویسد با وجود شکست‌های القاعده، این گروه تروریست در یمن در سایه نبود دولت و خلأهای امنیتی و جنگ‌های اقتصادی وخیم، در حال گسترش است.از آنجایی که ترامپ به ادامه این مقوله خود که «اسلام تروریسم است»، نیاز دارد، این مسئله نیازمند آن است که محیط و پایگاهی برای گسترش القاعده ایجاد شود و به همین دلیل، در اولین هلی برن آمریکا در استان البیضاء، دولت ترامپ به آنچه که می‌خواست رسید و از این رو، سناتور «جان مک‌کین»، رئیس کمیته نظامی کنگره آمریکا بعد از آن گفت که نمی‌توان عملیات ارتش آمریکا علیه القاعده در یمن را موفق خواند که بر اثر آن ۱۴ غیر نظامی از جمله ۵ زن و ۹ کودک کشته شدند.
در همین ارتباط، مؤسسه تحلیلی «بنیاد آمریکای جدید» در گزارش‌های خود گفته است که در حملات هوایی آمریکا بیش از ۱۲۰۰ پیکار کشته شده و بنا به اعتراف یکی از اعضای کنگره آمریکا به نان دینیس کوسینیچ، تعداد کشته‌های دز یمن بر اثر حملات آمریکا ۱۹۵۲ نفر است.وب سایت انترسپت با اشاره به این مواد، پیش بینی کرده است که یمن در دوره ترامپ شاهد رنج‌های زیادی خواهد بود
در این یادداشت همچنین به اقدامات کشورهای عربی خلیج فارس در حمایت مالی و نظامی از تروریسم اشاره شده است. با این حال دولت ترامپ قصد دارد با بزرگ کردن خطر « تروریسم»، جنگ گستره‌ای علیه سنی‌ها و شیعیان به راه انداخته تا رویای وی در عصر «تروریسم اسلامی» محقق شود که وی در آخرین سخنرانی خود از آن برای توصیف اسلام رادیکال استفاده کرده بود تا این اصطلاح، شامل همه گروه‌های تکفیری داعش، القاعده و بوکو حرام و همچنین حزب‌الله، ایران و مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و همه مسلمانان بجز همپیمان‌های خلیجی ترامپ در منطقه شود.

https://siasatrooz.ir/vdci5ya3.t1avz2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی