سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۳
کد مطلب : 107049
قاسمی در پاسخ به سیاست روز:

دستیابی به مکانیسم مالی اروپا به دلیل فشارهای آمریکا طولانی شد

راه‌اندازی کانال مالی اتحادیه اروپا زمان‌بر است
دستیابی به مکانیسم مالی اروپا به دلیل فشارهای آمریکا طولانی شد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ساز و کار مالی اتحادیه اروپا، گفت: درباره این سازوکار هفته گذشته تماس‌هایی با مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل انجام شد و پیگیری‌ها و صحبت‌های لازم صورت گرفت.
بهرام قاسمی در باره اظهارات یک مقام مسئول در وزارت امورخارجه که گفته؛ اروپایی‌ها در مورد اجرایی کردن برجام جدی هستند و هماهنگی‌های لازم انجام شده و به زودی اعلام می‌شود، در پاسخ به این سوال که چه هماهنگی‌هایی انجام شده، افزود: توقعات ایران برای طرف‌های اروپایی کاملا مشخص و روشن است این چهارچوب و شکل ساز و کار به دلایلی در برخی از حوزه‌ها تکمیل نشده و ما اصرار داریم با توجه به تعهداتی که طرف‌های ذیربط دارند، با اراده و جدیت بیشتر به تکمیل این ساز و کار اقدام کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این که اراده لازم را در اتحادیه اروپا و ۱+۴ می‌بینیم، یادآور شد: علت کندی و طولانی شدن این ساز وکار علاوه بر پیچیدگی موضوع، ناشی از روند تصمیم سازی در مجموعه اتحادیه اروپا و همچنین فشارهای بی‌حد و اندازه ایالات متحده آمریکا بر کشورهای اروپایی است.
قاسمی با اشاره به فشارهای آمریکا بر اتحادیه اروپا ادامه داد: این سازوکار می‌تواند برای همکاری‌های اقتصادی اتحادیه اروپا درعرصه بین الملل بسیار مهم باشد. وی در پاسخ به اینکه سازو کار در چه زمانی اجرایی می‌شود، یادآور شد: معمولاً در سیاست خارجی و دیپلماسی به خصوص در مباحث فنی و خاص، زمان گذاری مشخصی را دنبال نمی‌کنیم اما کار را به طور جدی دنبال می‌کنیم.
قاسمی اضافه کرد: مهم روند کار است و هرگاه به نتیجه مطلوب برسیم، به خصوص در این موضوع طرف‌های اروپایی رسما توضیحات بیشتر را خواهند داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره ادعای دادگاهی در آمریکا مبنی بر نقش ایران در کشته شدن چند هزار نظامی آمریکایی در عراق و دریافت غرامت از ایران اظهار داشت: این اتهام زنی ها بیشتر جنگ روانی است که آمریکا به طرق مختلف پیگیری می‌کند.
قاسمی تاکید کرد: آمریکا به دنبال ایران هراسی و ایران آزاری است و این برنامه را در حوزه‌های مختلف دنبال می‌کند اما این اتهام زنی‌ها هیچ پایه و اساسی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران نقش سازنده و مثبتی در منطقه به خصوص در عراق در زمینه مبارزه با تروریسم داشته که این امر برای همگان آشکار است. وی خاطرنشان کرد: این ادعاها بی‌ربط و فرافکنی جدید از سوی آمریکایی‌هاست و همه می‌دانند که اقدامات این کشور در عراق منجر به فجایع بشری گسترده شده و هنوز هم نتایج آن برای مردم منطقه و عراق باقیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برخوردهایی که در حاشیه نشست گروه ۲۰ با ولیعهد سعودی انجام شد و اینکه آیا رویکرد دولتمردان سعودی در روابط خصمانه خود تغییر کرده است، گفت: سیاست جمهوری اسلامی در منطقه و با همسایگان خود روشن و مشخص است و هر کشوری علاقمند باشد روابط خود را با ایران بهبود ببخشد می‌تواند با پاسخ مثبت ایران روبرو شود.
قاسمی در پاسخ به این که با توجه به قوانینی که در رابطه با اجرای اف.ای.تی.اف و سی.اف.تی در کشور وجود دارد ارتباطی این مسائل با پولشویی چیست که اخیرا وزیر امور خارجه آن را مطرح کرده‌اند، گفت: این یک بحث فنی است و طی هفته‌های اخیر صحبت‌های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است. وی افزود: موضوعی که وزیر امور خارجه مطرح کرده‌اند واقعیت روشن و مسلمی بود که متاسفانه کلمه گسترده را یک روزنامه مشخص به صحبت‌های وی اضافه کرد تا تبلیغات خود را سامان دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: وزیر خارجه در رابطه با پولشویی واضح و کامل توضیح دادند و در صحبت‌های خود نه ارگان و نه از فرد مشخصی را متهم نکردند ولی بر ضرورت مقابله این پدیده شوم که ملت و اقتصاد را متضرر می‌کند اعم از فرار مالیاتی یا قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.
وی افزود: متاسفانه برخی گروه‌های سیاسی در داخل کشور سعی کردند تا از این مسئله بهره برداری سیاسی و جناحی کنند و مساله ای که می‌توانست بخش‌هایی از آن مرتبط با سیاست خارجی باشد و بر همکاری‌های اقتصادی اثرگذار باشد را به منازعات حزبی و گروهی انتقال دادند.

تهدیدات برایان هوک
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره تهدیدات برایان هوک مبنی بر اینکه آمریکا در استفاده از نیروی نظامی علیه ایران تعلل نمی کند، گفت: آقای هوک احتمالا به یاد دوران کودکی وارد یک نوع بازی کودکانه شده و سخنانی بیان می‌کند که بسیاری از آنها ارزش پاسخگویی ندارد چرا که از بیخ و بن با هر منطق و استدلالی در تضاد است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: بحث مسائل موشکی ایران کاملا روشن است و بخشی از سیاست دفاعی ایران تلقی می‌شود که حالت بازدارنده دارد و دیگران نمی‌توانند در این خصوص برای ایران توصیه ای داشته باشند و ایران را از داشتن امکانات دفاعی نهی کنند.

https://siasatrooz.ir/vdci5yaz3t1auu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی