پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۶
کد مطلب : 103232
آیا صدای مردم به گوش روحانی نمی‌رسد؟

مردم زودتر از رئیس‌جمهور رفراندوم برگزار کردند

مردم زودتر از رئیس‌جمهور رفراندوم برگزار کردند

سخنان این روزهای رئیس جمهور و اعضای دولت تدبیر و امید نشانگر این است که صدای مردم هنوز هم به گوش دولتمردان کشور نرسیده است و رئیس جمهور در حالی مشغول حاشیه‌سازی‌های سیاسی است، قیمت‌ها همچنان روند صعودی را طی می‌کند.
در حالی که مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن سنگ تمام گذاشتند و حضورشان نفس دشمنان و معاندان را گرفت، اما رئیس جمهور سخنانی چون بن بست و رفراندوم را دراین مراسم مطرح کرد که تنها برای رسانه‌های غربی خوراک تهیه و موجبات شادی آنها را فراهم ساخت به طوری که بی بی سی در انعکاس راهپیمایی عظیم مردم با لاپوشانی حقیقت گفت: «رئیس جمهور ایران همه پرسی را راه خروج از بن بست سیاسی دانست»؟
به دنبال طرح این سخنان بسیاری از حاضران این پرسش را مطرح کردند که چنین اظهاراتی چه ربطی به اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال دارد؟
همچنین آنها پرسید آیا رئیس جمهور در ایران زندگی نمی‌کند و خبری از مسائل و مشکلات مردم و نارسائی‌های اقتصادی ندارد؟
رئیس جمهور بارها به مردم وعده داده است که وضعیت اقتصادی کشور را بهبود می‌بخشد و حتی در گفت وگوی اخیر تلویزیونی خود به مردم گفت که نگران افزایش قیمت‌ها نباشند.
اما به نظر می‌رسد، امسال هم که سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است نه تنها خبری از این موضوعات در کشور نیست بلکه حاشیه‌سازی‌ها و فرار از مسئولیت و پاسخگویی همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهور مسئول اول اقتصاد کشور
باید در نظر داشت مطابق اصل ۱۲۶ قانون اساسی رئیس جمهور مسئول مستقیم «برنامه» و «بودجه» و در حقیقت، مسئول اول اقتصاد کشور است.
لازم است رئیس‌جمهور به این موضوع توجه داشته باشند که در حال حاضر ضرورت کشور اولویت‌بندی امور و پرهیز از ورود به مسائل فرعی و حاشیه‌ای است و وقت مسئول اول اجرائی کشور مهم‌تر از این است که صرف چنین اموری شود.
این روزها به دلیل بی‌تدبیری دولت در خصوص اقتصاد و دلبستن به برجام مشکلات اقتصادی زیادی گریبان مردم را گرفته که همه مردم فارغ از نگاه‌های مختلف سیاسی انتظار حل شدن مشکلات را دارند و کسی به فکر رفراندوم نیست.
همه به یاد دارند که قبل از توافق هسته‌ای و برجام روزی نبود که دولتمردان به بهانه‌های مختلف از برجام و نتایج مثبت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای سخن نگویند و از معیشت مردم تا ازدواج و آب خوردن مردم به برجام گره نزند اما چه نتیجه‌ای حاصل شده است؟ اوضاع تحریم‌ها بدتر و نرخ دلار بیشتر و کالاها گران‌تر شد!
در آن زمان روزنامه‌های حامی دولت تیتر زدند که تحریم‌ها به تاریخ پیوست اما با گذشت زمان تحریم‌هایی همچون آیسا و کاتسا ۲۰۱۷ (مادر تحریم‌ها)، تمدید و تصویب و به میدان آمدند.
حالا بعد از اینکه برجام و وعده‌های رئیس جمهور نتیجه عملی در زندگی مردم نداشت مردم خواستار پاسخگویی دولتمردان شدند.
البته بودجه سال ۹۷ هم که به مجلس ارائه داده شد نه تنها نوید گرانی می‌داد بلکه یک شوک را نیز به بازار وارد کرد که هنوز نتایج آن با نزدیک شدن به پایان سال ملموس است و دست از سر بازار برنداشته است.

فرار به جلو
در این میان بسیاری بر این باورند که رفتار شناسی رئیس جمهور حکایت از این دارد که وی همچنان ناکارآمدی‌‌ها و ناکامی‌ها‌ی دولت را با فرار به جلو تحت‌‌الشعاع قرار می‌دهد.
چنین رفتاری به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد که دولتمردان یک گام به عقب و دو گام به جلو می‌گذارند به این نحو که رئیس جمهور از رفراندوم صحبت می‌کند و همه نیز می‌دانند که مد نظر ایشان چه مسائلی است و بعد از آن نوبخت سخنگوی دولت اظهار می‌دارد که منظور رئیس جمهور از رفراندوم همه پرسی در مورد مسائل اقتصادی بود.
به این ترتیب به قولی یکی به نعل و دوتا به میخ می‌زنند.
اما سوال اینجاست که براستی اگر رفراندومی در مورد وضعیت اقتصادی کشور برگزار شود مردم چه پاسخی خواهند داد؟
مثلا رفراندوم برگزار کنیم در مورد موافقت مردم با دلار ۴۹۰۰تومانی یا مرغ ۸۶۰۰ تومانی یا دست داشتن دولتی‌ها در واردات یا قاچاق کالا حتی راضی بودن مردم از نتایج برجام چه پاسخی برای رئیس جمهور به دنبال خواهد داشت.
پس با این نتیجه مسئله برگزاری رفراندوم مطلبی است که رئیس جمهور برای فرار از حل نشدن مشکلات اقتصادی مردم و مهم‌تر از همه وعده‌های پوچ برجامی انتخاب کرده است. اگر رفراندوم به معنای اظهارنظر جمعی مردم کشور درباره یک مساله و دغدغه خاص در نظر بگیریم طی چند هفته اخیر چند رفراندوم عملا صورت گرفته است و رئیس جمهور علی رغم سخن گفتن از رفراندوم، اعتنایی ظاهرا به آنها ندارند.
پیش از این رئیس جمهور در رفراندوم حذف یارانه‌ها با جواب منفی مردم مواجه شد.
مردم در اعتراضات اخیر اقتصادی که صورت گرفت مطالبات خود را اعلام کردند و از دولت خواستند به وضعیت معیشتی آنها توجه کنند.
در تظاهرات اخیر ۲۲ بهمن نیز علیرغم اینکه مردم پیوستگی خود را با نظام نشان دادند و نسبت به دشمنان کشور بیزاری جستند اما دیدیم که پالاکاردهایی در دست داشتند که نشان می‌داد همچنان نسبت به وضعیت اقتصادی گله‌مند هستند.
بنابراین اگر رئیس جمهور اراده‌ای برای تایید نظر جمعی مردم کشور دارند بهتر است به این موضوعات توجه کنند. اما اگر اراده‌ای برای همین چند رفراندوم اخیر وجود ندارد پس چه جای سخن گفتن از رفراندوم است؟
باید گفت که زمان انحراف افکار عمومی گذشته و تیم دولت نمی‌تواند شب را روز نشان دهد.

حاشیه‌سازی ممنوع
باید گفت در حال حاضر مردم و افکار عمومی تاکید دارند که بهتر است که رئیس جمهور به کار اصلی خود و حل مشکلات کشور برسد و از حاشیه‌سازی پرهیز کند.
مردم از سران قوا اظهارنظر درباره شیر مرغ تا جان آدمیزاد را نمی‌خواهند، از آنها می‌خواهند به وظایفی که قانون اساسی برعهده آنها قرار داده است عمل کنند تا مردم در سایه نظام جمهوری اسلامی به سعادت برسند و دنیا و آخرتشان تامین و حفظ شود.
طرح موضوعات اقتصادی بسیار مهم و ضرورت اصلی کشور در شرایط فعلی است اما دولتمردان به مسائلی می‌پردازند که در حال حاضر در نزد مردم و افکار عمومی جایگاه و اهمیتی ندارد.
مردم در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شوند که با نگاهی گذرا می‌توان گرانی‌های واقعی و غیر واقعی را مشاهده کرد و این امر به مهمترین دغدغه مردم تبدیل شده است اما دولتمردان به جای پرداختن به دغدغه اصلی مردم که بارها از سوی رهبر انقلاب تذکر داده شده به فکر مسائل سیاسی و انتقام سیاسی هستند و مسائلی مانند رفراندوم را مطرح می‌کنند که کسی به فکر آن نیست.

https://siasatrooz.ir/vdcippazrt1aur2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی