دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۴
کد مطلب : 106734
سیاست روز: پس از گذشت ۶ ماه از ضرب‌الاجل رئیس‌جمهور به اروپا تا چه‌زمانی باید منتظر بمانیم؟

قاسمی: به نقاط خوبی رسیدیم، کار پیچیده است!

قاسمی: به نقاط خوبی رسیدیم، کار پیچیده است!

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: به زودی ساز و کارهای مالی و پولی با اروپا اعلام خواهد شد و اگر با ایجاد این نوع ساز و کارهای مالی در یکصد سال اخیر در عرصه جهانی آشنا باشید می‌بینید این نوع مکانیزم‌های پولی و مالی کار پیچیده‌ای است.
بهرام قاسمی دیروز در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوال سیاست روز مبنی بر اینکه مهلت رئیس‌جمهور کشورمان به اروپایی‌ها برای ارائه تضمین‌های لازم که از موعد زمانی آن شش ماه نیز گذشته است تا چه زمانی قابل تمدید است و آیا این همه منتظر ماندن معنای کلمه ضرب‌الاجل را از بین نمی‌برد؟ گفت: نه، چنین اتفاقی نخواهد افتاد، ما در مسیر قبلی خودمان در حرکت هستیم، به نقاط خوبی رسیدیم، به زودی ساز و کارها اعلام خواهد شد و اگر با ایجاد این نوع ساز و کارهای مالی در یکصد سال اخیر در عرصه جهانی آشنا باشید می‌بینید که این نوع مکانیزم‌های پولی و مالی حتما کار پیچیده‌ای است به خصوص وقتی قرار است تعداد زیادی از کشورها مانند اعضای اتحادیه اروپا روی آن تفاهم کنند به طور حتم زمان‌بر است؛ ما هم از یک واقع‌بینی و درایت لازم پیروی می‌کنیم و به زودی نگرانی شما برطرف خواهد شد.
پاسخ سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به سوال خبرنگار ما در حالی است که ۱۸ اردیبهشت حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان در سخنرانی بعد از اعلام خروج آمریکا از برجام توسط ترامپ، گفت اروپا فرصت دارد تا منافع ایران را تضمین کند.
اکنون شش ماه از آن فرصت گذشته و نه تنها هنوز سازو کار ارائه نشده بلکه به تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا نیز رسیده‌ایم و با این وجود کشورهای اروپایی هنوز اقدام جدی و عملی نکردند چناچنه آقای روحانی در یادداشت اخیر خود در یکی از روزنامه‌های غربی از اروپا خواست هر چه زودتر بسته خود را ارائه دهد و نکته قابل تأمل‌تر اینکه اروپایی ها مطرح کردند که افتتاح این ساز و کار مالی فعلا به صورت نمادین و سمبولیک خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خبری، انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا را موضوع داخلی این کشور برشمرد و افزود: این موضوع به آنها مربوط است. صداهایی که از درون آمریکا شنیده می‌شود نشانگر این است که است بخش‌هایی از جامعه روشنفکری، فرهیختگان و گروه‌های مختلف اجتماعی نارضایتی‌های زیادی بخصوص در حوزه سیاست خارجی دولت ترامپ دارند و انتقادات زیادی مطرح است. وی گفت: اینکه این انتخابات با چه سرنوشتی و حاصلی روبه‌رو بشود باید صبر کرد، زمان زیادی لازم نیست و به زودی می‌توانیم از نتایج حاصله اطلاع یابیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان اضافه کرد: تجربه ما در قبال آمریکا طی دهه‌های گذشته نشان می‌دهد ما همواره با یک نوع ایران‌ستیزی و ایران‌هراسی که توسط آمریکا دامن زده می‌شده، روبه‌رو برودیم و امیدواریم در آینده تجارب گذشته موجب شود خردگرایی و خردورزی به این کشور و حاکمیتش برگردد.
قاسمی در واکنش به اعمال بخش دوم تحریم‌های علیه ایران، آن را خودتحریمی آمریکا و جنگ روانی خواند. وی با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا موضوع جدیدی نیست و بعد از انقلاب شاهد تحریم‌های متعدد در حوزه‌های مختلف و به صورت کلان بودیم، اظهار داشت: در حال حاضر نیز بعد از خروج غیرقانونی آمریکا در ماه می‌بخش دیگری از تحریم‌های آمریکا آغاز می‌شود.
سخنگوی وزارت خارجه اعمال تحریم را اعتیاد و عادتی خواند که به خصوص در دولت جدید آمریکا شکل گرفته و افزود: چون عادت است ترک آن تا حدی برای ترامپ مشکل است و دست به این اقدامات بی‌ثمر و بی‌فایده با اعمال تحریم‌های اقتصادی می‌زند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: در وضعیت کنونی جهان که اکثریت کشورها با این تحریم مخالفت کرده و به آن علاقه‌مندی نشان ندادند چه اروپا و چه کشورهایی مثل چین و روسیه و سایر کشورهای جهان، نهایتا این تحریم‌ها چیزی جز یک ایجاد جنگ روانی و تخریب ذهنی و ایران‌ستیزی تلقی نخواهد شد.
وی افزود: تصورم این است که با درایت، خردمندی و هوشمندی و صبوری راهبردی و متانتی که در این جا وجود دارد و بین مردم ما هست و تجربه و تاریخ این واقعیت را به کرات نشان داده، این تحریم‌ها جز یک جنگ روانی چیزی نیست و با ساز و کارهایی که پیش‌بینی شده و همکاری که ایران می‌تواند با سایر کشورهای جهان داشته باشد، علی‌رغم همه تهدیدها و فشارهای آمریکا، این تحریم نتایجی را که ترامپ به دنبال آن است نصیب آمریکا نخواهد کرد و این تحریم‌ هم به تاریخ خواهد پیوست و دیری نخواهد پایید که این دوران با ظفرمندی ایران و مردم ایران به پایان برسد و از این مرحله عبور خواهیم کرد.

علاقه‌مند نیستیم با هیچ کشوری در منطقه دارای مسئله و مشکل باشیم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری درباره آمادگی عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان برای میانجیگری بین تهران و ریاض و اینکه آیا در سفر ظریف این موضوع مطرح شد؟ گفت: سفر اخیر وزیر خارجه به پاکستان در راستای تلاش‌های مستمر جمهوری اسلامی در حوزه دیپلماسی برای پیگیری موضوع ربایش تعدادی از نیروهای نظامی و مرزبانی ایران در مرزهای پاکستان انجام شد و این سفر باید انجام می‌شد.
وی افزود: محور اصلی و موضوع مذاکرات و سفر با توجه به حساسیت وزارت خارجه نسبت به این موضوعات و ضرورت پیگیری تفاهمات قبلی با دولت پیشین پاکستان به منظور ایجاد مرزهای امن‌تر و مطمئن‌تر و پایان یافتن این نوع اقدامات تروریستی، خشونت‌آمیز و خشن بود. امیدوارم این سفر بتواند به راهکارهای مشخص و آزادی تمامی نیروهای جان بر کف مرزبانی ما در اسارت نیروهای تروریستی هستند، بینجامد.
قاسمی در ادامه وضعیت یمن را اسف انگیز و فاجعه بار خواند و گفت: وضعیت به گونه‌ای است که امروز بیش از گذشته مجامع بین‌المللی، سازمان‌ها و سازمان‌های مردم نهاد آمارهای متعددی درباره فاجعه بشری در این کشور ارائه می‌کنند و این نشان می‌دهد یمن در وضعیت نامطلوب‌تری از لحاظ بیماری، قحطی و گرسنگی و... قرار دارد.
قاسمی درباره دسیسه اخیر در دانمارک گفت: تعدادی از روسای نمایندگی‌های این کشورها به وزارت خارجه احضار و مواضع ایران بیان شد. ما این رفتار را محکوم و دسیسه و جنگ روانی می‌دانیم که معاندان روابط ایران با اروپا و جهان پیگیری و تلاش می‌کنند روابط ایران با اروپا را دستخوش اختلال کنند. وی درباره بازگرداندن سی.اف.تی از سوی شورای نگهبان به مجلس و موضع وزارت خارجه درباره این کنوانسیون هم گفت: وزارت خارجه بر این اعتقاد است این کنوانسیون باید تصویب شود و تصویب آن برای کشور و مردم دارای سودمندی‌های بسیاری است و بدون پیوستن به این ساز و کار می‌توانیم با مشکلات عدیده‌ای در آینده روبه‌رو شویم.
قاسمی ادامه داد: ‌آن چیزی که فعلا وجود دارد ایراداتی است که شورای نگهبان اعلام کرده و امیدواریم و تلاش می‌کنیم در جهتت رفع ابهامات و شبهات از لحاظ کارشناسی و تخصصی چه برای مجلس چه شورای نگهبان مجددا مثل گذشته حضور فعالی داشته باشیم و امیدوارم این شبهات و ابهامات برای اعضای شورای نگهبان روشن شود و ما بتوانیم در این مسیر درست که منافع کشور در آن نهفته است، گام برداریم و از این سازوکار به نحو احسن استفاده کنیم.. وی درباره اینکه گفته می‌شود ایران با بازگرداندن این کنوانسیون به دنبال خرید وقت از اروپاست را رد کرد و گفت: چنین تحلیلی را قبول ندارم.

https://siasatrooz.ir/vdcipqaz5t1auy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی